Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 206
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
No to witam spowrotem.Z malutka wszystko obowiazkowo w porzadku.Tylko ja sie troche zmartwilam,bo na ktg wyszlo,ze te skurcze co mam,to nie sa te braxtona tylko juz te normalne porodowe.Na szczescie nie sa zbyt mocne.Nastepne ktg mam we wtorek i dowiem sie czy cos sie w tej kwestii zmienilo.Jezeli by sie do tego czasu nasilily,to mam sie zglosic na triage.Polozna najpierw sie ostro zdziwila,a potem stwierdzila,ze w koncu przy cholestazie 70%porodow konczy sie przed terminem,wiec pewnie i mnie to dotyczy.A ja twaro wierze,ze malutka jeszcze z 2-3 tygodnie w brzusiu posiedzi 😉

i ja też już jestem po 🙂 Z dzidzią wszystko dobrze, waży 1800g 🙂 duża dziewczynka jest, ułożona główkowo 🙂 Nic mi się nie rozwiera - na szczęście, szyjka się nie skróciła od ostatniej wizyty, nadal ma 25mm i jest zamknięta więc jest ok i bardzo się cieszę 🙂

• Mamusia
ja też już sie doczekać nie mogę ale z drugiej strony wiem że jeszcze za wcześnie...dzis mam równie okropny dzień jak wczoraj...skurcze i mdłości i niestety dołączył tępy ale lekki ból krzyża...jak jutro będę sie czuła tak samo jadę na izbę przyjęć do szpitala na kontrolne badanie...bo na wizytę do swojego lekarza sie raczej nie doczekam...dopiero 4lutego a to jakby nie było cały tydzień został...poza tym mam nasilone upławy takie mocno białe i to tez mnie trochę dziwi bo owszem mogą być ale nie w takiej ilości...a tak sie cieszyłam że mnie wszytko omija ...i teraz sama nie wiem co sie dzieje więc chyba kontrola w szpitalu będzie konieczna!!! 🤨pocieszam sie oglądając zdjęcia synka jak sie urodził i mówię sama do brzuszka że jeszcze nie czas niech jeszcze poczeka 🥴aby była tak samo silna i zdrowa jak jej braciszek 😉

na foto ja z moim synkiem ..dziewczyny jeszcze troszke a same poczujecie jak to jest tulić swoje wyczekiwane maleństwo w ramionach 😜

• Mamusia
Kasjalena Monisia ciesze się że z Wami i dzidziami wszystko OK, Monisia ty już 35 tydzień więc jeszcze tylko dwa wytrzymajcie i zobaczysz będzie pełna skala Abgard 🙂

Capslocc my jesteśmy w podobnym terminie - ja mam na 18 marzec, poza skurczami nie mam większych dolegliwości (poza tymi typowymi ciążowymi), zgaga i mdłości na razie też mnie nie dosięgnęły, ale leże konsekwentnie cały czas i wstaje tylko na kilka, kilkanaście minut parę razy na dzień żeby coś ogarnąć, zrobić do jedzenia dla nas i z powrotem na kanapkę, czasem kuje mnie w jelitach ale jak się położę zaraz przestaje. Ty narzekasz już kolejny dzień na fatalne objawy, więc chyba dobrze jak to sprawdzisz, tak czy inaczej, daj znać jutro.

• Mamusia
Ja w nocy miałam skurcze, dzisiaj mały mnie tak kopie że aż łzy mi z bólu lecą , krzyż mnie tak boli że tragedia a jak poszłam na spacer to predko wróciłam bo czułam że stopy mi się w butach nie mieszczą .. To wasze maluszki duuże mój skarbek ważył 1600 w 31 tygodniu 🙂

• Mamusia
Widze kochane,ze kazdej z nas cos dolega.Ale damy rade,to juz naprawde niedlugo.Ja zaraz znikam spac.Bylam dzis u siostry i caly dzien mnie te skurcze meczyly 😞 😞Caly brzuch mnie boli i nie mam sily chodzic.Mam nadzieje,ze jutro bedzie lapiej.Dzis mam taki parsywy humor,normalnie mam ochote plakac 😞Wszystkiego mam juz dosc!!Dobra ide,nie bede jeszcze was dolowac 😞

• Mamusia
Capslocc śliczny Twoj synuś i życzę żebyś się lepiej czuła;
mnie od wczoraj męczy zgaga i mam już dość, juz nie wiem co pić co jeść, dziś znowu wyprałam nowa kolejkę i czekam........
a wczoraj wpadłam na śliczne sandałki na lato nexta, ale czy nie będą za duże to nie wiem, najwyżej sprzedam 🙂

http://allegro.pl/next-nowe-sandalki-niemowle-3-6-mies-krakow-i1415844044.html

• Mamusia
Edi ile jeszcze mam to sie okaze.Bo cesarke mam na 03.03 bo to wg tego glupiego lekarza bedzie 37 tydzien.Ale watpie,czy doczekam tego terminu,bo te skurcze staja sie coraz bardziej nieznosne.Dzis faktycznie mam lepsze samopoczucie,zobaczymy jak bedzie potem 🙂Ale powinno byc ok,bo maz za 2 godzinki z pracy wroci i zabieramy sie za naszej pani lozczeczko 🙂 🙂Sama bym juz to najchetniej to zrobila,ale nie dam rady komody podniesc hihi.

• Mamusia
edi81 napisał(a):
Capslocc śliczny Twoj synuś i życzę żebyś się lepiej czuła;
mnie od wczoraj męczy zgaga i mam już dość, juz nie wiem co pić co jeść, dziś znowu wyprałam nowa kolejkę i czekam........
a wczoraj wpadłam na śliczne sandałki na lato nexta, ale czy nie będą za duże to nie wiem, najwyżej sprzedam 🙂

http://allegro.pl/next-nowe-sandalki-niemowle-3-6-mies-krakow-i1415844044.html

Kochana ja tez mam częste zgagi i jedynym lekarstem jakie mi teraz pomaga i moge zazywac jest mleko 🙂 jak wyopijam szklanke schłodzonego mleka to zazwyczaj mi przechodzi chyab ze jet bardzo paląca ale wteyd chociaz troszke łagodnieje 🙂 Polecam wypróbuj 🙂

• Mamusia
edi81 napisał(a):
tak tylko mój organizm chyba juz sie przyzwyczail do mleka i coli i nic nie pomagało, a juz nie moglam wytrzymac i kuzyn mi polecil i podobno te kropelki dla dzieci na kolki saab simplex są dobre, ale jeszcze nie próbowałam

Nawet mnie nie strasz,ze cola moze przestac dzialac 😁 A wy co tak dzisiaj przycichlyscie?Jak tam sie czujecie?

• Mamusia
aniafam jeszcze migdały wcinaj i co rano na czczo siemię lniane nie zmielone zalane ciepłą wodą (2-3 łyżeczki) - jest jak balsam, możesz też manti zawsze wziąć dozwolone w ciąży
Sab Simplex - stosowałam na przełomie 3 i 4 miesiąca na wzdęcia - bo wszyscy zachwalają dla dzieci - brałam 30 kropli przed posiłkami - ale na mnie nic nie działało - więc przestałam i zostały dwie buteleczki dla Alexa

A ja czuje się nieźle, oprócz paru skurczy, i ciągnięcia w brzuchu, ani zgaga, ani plecy, minimalnie może i troszkę nogi - dobry dzień mam 🙂