Skocz do zawartości

Ciazowki w UK :) | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
nusia27 napisał(a):
MonisiaD napisał(a):
No w koncu.A oto film nagrany dzisiaj dla babci 🙂
http://www.youtube.com/watch?v=zW6HJ-UWS-g

fajny smykus - i juz bedzie miala 2 miesiace niedlugo 🤪 ale czas leci 🙂

I kto to mowi?Marylka ma juz ponad 3 miesiace 🙂Jejka a jaki slodziak z niej 🙂I te wielkie oczka 🙂Miodzio

• Odpowiedzi 11 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• nusia27

1457

• MonisiaD

2339

• gosiaa21

1542

• MajaCh

1981

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Monia i Nusia - jakie te Wasze dziewczynki sa slodkie!! Julka taki sliczny usmiech!! Moj Oskarek siedzial spokojny i z zainteresowaniem ogladal a zaznacze, ze przed chwila po mnie skakal 🙂 Nusia - Ty mowisz do malej: 'Powiedz pozdrawiam' a Oskar na to: 'Elooo' - czyli 'hello' heheheh a za chwile - "Elo babi' - czyli 'hello baby' - i wielki usmiech na twarzy 😆

• Mamusia
Sylvianko znalazlam cos dla ciebie.Odpowiedz lekarza na twoje dzisiejsze pytanie:
05. Kiedy jest właściwy moment na pierwszy spacer?

Pierwszy spacer dziecko odbywa, gdy razem z matką opuszcza szpital około piątego dnia życia. Od tego momentu jest ono całkowicie przygotowane do dziennych spacerów, pomijając dni o wyjątkowo nieprzyjemnej pogodzie. Jeśli zima jest wyjątkowo ostra, być może pediatra zaleci aby opóźnić spacery o kilka tygodni. Poza tym, wszystko zależy tylko od nas. Tylko w wypadku wcześniaków, które mogą mieć problemy z utrzymaniem właściwej temperatury ciała istnieją przeciwwskazania do spacerów gdy pogoda nie jest idealna.

• Mamusia
08. Jak długi powinien być pierwszy spacer?

W pierwszych dniach, dziecko powinno przebywać na dworze przez 5 – 10 minut. Potem, każdego dnia, ten okres przedłużamy o kolejne 5-minut, aż do pełnej godziny. Jest to minimalny czas spaceru, by dziecko odniosło z niego jakiekolwiek korzyści. Oczywiście, jeśli dziecko jest ( tak jak być powinno) w komfortowej gondoli, czas spaceru może być dużo dłuższy. Jeśli pogoda jest dobra, a temperatura taka jak w domu, spacer może trwać nawet cały dzień, tak długo jak tylko masz ochotę.

• Mamusia
dziewczynki super na filmikach 😘 😘

a jezeli chodzi o spacerki, to jesli dziecko rodzi sie nie zima, to wlasciwie mozna isc na spacer nawet na drugi dzien. 🙂 wazne, aby ubrac odpowiednio.
pamietam, ze my na spacer poszlismy po ok. tygodniu, ale to byla wlasnie zima. ubralismy za cieplo i kaya pol drogi nam przeplakala. ☺️ potem poszlismy po rozum do glowy, zdjelismy z niej co nieco i bylo o wiele lepiej.
pierwszy spacer trwal 20 min, a nastepny godzine. tak naprawde nie mozna trzymac sie jakichs ksiazkowych schematow, zdaj sie na swoja intuicje. 🙂

• Mamusia
Maja a dlaczego zakladasz,ze mala bedzie miala zoltaczke.Julka nie miala.I nie martw sie kochana na zapas.W szpitalu pobiora malej krew i sprawdza poziom bilburyny.Jesli bedzie za wysoki,to oznacza to zoltaczke,a wtedy zostawia cie 1-2 dni dlozej w szpitalu.Nikt cie z dzieciaczkiem z zoltaczka do domu nie wypusci.U mnie na oddziale bylo kilka babek,ktorych dzieci to mialy i one bez problemu karmily piersia.A pogoda jest boooska.Maz poszedl na 3 godz do pracy,a ja planuje sie po niego przejsc.Oj dluuugi spacerek to bedzie

• Mamusia
MonisiaD napisał(a):
Maja a dlaczego zakladasz,ze mala bedzie miala zoltaczke.Julka nie miala.I nie martw sie kochana na zapas.W szpitalu pobiora malej krew i sprawdza poziom bilburyny.Jesli bedzie za wysoki,to oznacza to zoltaczke,a wtedy zostawia cie 1-2 dni dlozej w szpitalu.Nikt cie z dzieciaczkiem z zoltaczka do domu nie wypusci.U mnie na oddziale bylo kilka babek,ktorych dzieci to mialy i one bez problemu karmily piersia.A pogoda jest boooska.Maz poszedl na 3 godz do pracy,a ja planuje sie po niego przejsc.Oj dluuugi spacerek to bedzie

Dokladnie Maja. Moj synus mial mocna zoltaczke i nie pozwolili mi wyjsc, za to maly lezal pod UV az mu kolor zaczal schodzic. A pozniej jak juz nas wypuscili, to rekomendowali wystawiac go na swiatlo dzienne, np przy oknie, wlasnie ze wzgledu na promienie UV, ktore pomagaja. Nie martw sie na zapas 🙂 Karmic cycusiem tez spokojnie mozesz 🙂

• Mamusia
MadziaW napisał(a):
U nas taka srednio do okreslenia. Mi maly sie wdrapal na kolana i spi na mnie. Ale ucze go sikac na nocniku a on poki co nie kuma chyba za bardzo i sika sobie jak mu sie podoba. Czy sie zdziwie jak sie na mnie zsika? 🤔

haha no oby sie nie zsikal na Mame 🙂 a ja pamietam jak moj brat byl malutki i juz tez latal bez pampersa i do nocnika siusial ,ale nie raz wpadl na pomysl ,zeby np. nasikac do koparki ,albo jakiejs innej zabawki!!

• Mamusia
sylvianka3 napisał(a):
MadziaW napisał(a):
U nas taka srednio do okreslenia. Mi maly sie wdrapal na kolana i spi na mnie. Ale ucze go sikac na nocniku a on poki co nie kuma chyba za bardzo i sika sobie jak mu sie podoba. Czy sie zdziwie jak sie na mnie zsika? 🤔

haha no oby sie nie zsikal na Mame 🙂 a ja pamietam jak moj brat byl malutki i juz tez latal bez pampersa i do nocnika siusial ,ale nie raz wpadl na pomysl ,zeby np. nasikac do koparki ,albo jakiejs innej zabawki!!

Ach Ci chlopcy, nie tak jak my, kobiety 🙂 Moj raz polecial do przedpokoju i w kacie narobil, prawie jak piesek co to sobie terytorium chcial zaznaczyc albo jak jakis kocur hahaha 🙂

• Mamusia
MadziaW napisał(a):
sylvianka3 napisał(a):
MadziaW napisał(a):

Ach Ci chlopcy, nie tak jak my, kobiety 🙂 Moj raz polecial do przedpokoju i w kacie narobil, prawie jak piesek co to sobie terytorium chcial zaznaczyc albo jak jakis kocur hahaha 🙂

hahah w kącie narobił ,ale agent 😆 😆! oj mnie to wszystko dopiero czeka... :P:P

• Mamusia
sylvianka3 napisał(a):
MadziaW napisał(a):
sylvianka3 napisał(a):
MadziaW napisał(a):

Smiej sie, teraz mi 4 razy pod rzad zrobil, mimo ze mu tlumaczylam. Zacznie mi za chwile brakowac rzeczy do przebrania 😞

hahah w kącie narobił ,ale agent 😆 😆! oj mnie to wszystko dopiero czeka... :P:P

• Mamusia
No to ja w takiej niewiedzy zylam ,bo myslalam,ze kazde dziecko przechodzi zoltaczke!!!!! ale dobrze wiedziec ,ze nie :d
Sylvianka to mnie rozbawilo nieziemsko,ze sikal do koparki 😁 😁 😁 😁 🙃

dziewczyyyynyy, a nie wie ktoras czmu nie moge mmsow odbierac? mam tel w O2. nie kumam tego gnojka............

• Mamusia
No to ja wrocilam.Ale jestem zadowolona 🙂Tatus sie mala zajal,a ja poszlam sobie do fryzjera,na zakupy a potem na wspolny obiadek 🙂 🙂A do tego jak przyszlam to byla nowa decyzja na child tax credit,bo ksiegowa zglosila,ze jestem na macierzynskim i ze moj dochod bedzie nizszy niz na starym p60.I w ten sposob z 40f zrobilo sie 180 miesiecznie 😁 😁 Maju a probowalas na stronie skonfigurowac?