Skocz do zawartości

Ciazowki w UK :) | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• nusia27

1457

• MonisiaD

2339

• gosiaa21

1542

• MajaCh

1981

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Tania nie jest,bo za child tax credit skasowala mnie 75,ale przynajmniej mi wszystko zalatwila i zglosila,ze jestem na macierzynskim i zeby na podstawie tego mi to wyliczyli.Tym bardziej,ze jesli ktos cie reprezentuje,to szybciej wszystko rozpatruja 😉Decyzje dostalam po tygodniu 🙂We wtorek musze do niej znowu z ta decyzja podjechac,zeby zadzwonila do tych od becikowego,ze mam wiecej child tax credit.Jej nr to 07891590697.zadzwon do niej we wtorek,przedstaw jej twoja sytuacje a ona ci powie,co ci przysluguje.wszyscy moi znajomi do niej chodza 😉

• Mamusia
Bez kitu, probowalam konfigurowac, mysle,ze pojde do nich po prostu , brzuchatej nie odmowia pomocy 😁
Teraz se wkrecam kolejnego stresa, wyslalam do DVLA moje provisional driving licence bo nie mam praktycznego egz, a niedawno sie przeprowadzilismy i chcialam zdac to przed porodem, ale wyslalam im okolo miesiaca temu i nie odeslali:///// poczekam jeszcze troche i bedzie trzeba dzwonic, lipka bo termin juz za dwa miesiace, a jesli to zgubili 😠

• Mamusia
dzieki monia. ja tez sie wkurzylam bo child tax credit mi calkiem zabrali i przez to przepadlo mi 500 funciakow. mam 60 dni na odwolanie to moze akurat sie uda. nie chce im odpuszczac bo jak mi sie cos kurcze nalezy to chce to miec i juz 😜 kasa piechota nie chodzi...

• Mamusia
Mala nakarmiona,to moge dwoma rekoma pisac.Nusia mi do becikowego brakowalo 2,5f.Ksiegowa kazala mi wyslac aplikacje,zeby sie nie przedawnila.Jak bede miala wiele szczecia,to moze sie nie dopatrza.We wtorek do niej podjade,to moze uda sie tam zadzwonic i nowa decyzje przefaksowac.Jak nie,to jak mi odesla,to bede miala juz i tak ta nowa,zeby moc sie odwolac i wtedy napewno dostane.500f na ulicy dla mnie nie lezy.Bedzie na malej chrzciny 🙂

• Mamusia
czesc dziewuszki, nigdy jeszcze nie mialam tyle stron do nadrabiania, ale nawet czasu na to nie mam 😞 a kiedys taka aktywna tu byłam 😜
mała wczorj cały dzien nie spala bo kupki nie mogla zrobic, mialam juz chwile zalamania i musialam poplakac... ale w nocy slicznie spala budzila sie tylko na jedzenia, dzis dzien tez troche lzejszy, zobaczymy jaka bedzie noc....
jakies spa by mi sie przydało ;-) monisia julka sliczna jest na tych zdjeciach 🙂
aaa tydzien temu o tej porze juz cierpialam w bolach 🤪

• Mamusia
MonisiaD napisał(a):
Mala nakarmiona,to moge dwoma rekoma pisac.Nusia mi do becikowego brakowalo 2,5f.Ksiegowa kazala mi wyslac aplikacje,zeby sie nie przedawnila.Jak bede miala wiele szczecia,to moze sie nie dopatrza.We wtorek do niej podjade,to moze uda sie tam zadzwonic i nowa decyzje przefaksowac.Jak nie,to jak mi odesla,to bede miala juz i tak ta nowa,zeby moc sie odwolac i wtedy napewno dostane.500f na ulicy dla mnie nie lezy.Bedzie na malej chrzciny 🙂

dokladnie 500 funtow to ja mam teraz miesiecznie macierzynskiego 🤪

• Mamusia
No ja tez,dlatego stwierdzilam,ze wole zaplacic te 75f a miec pewnosc,ze dostane to becikowe.Gdyby nie ksiegowa,to nawet nie wiedzialabym,ze moge podac szacowane dochody zamiast tych z p60.A Jula przed chwila zwalila taka kupe,ze ekspresowe mycie bylo organizowane hehe 😉 😉Gosiaczku glowa do gory.Za tydzien powinno byc juz duzo lepiej.Poznacie sie na tyle,ze odkryjesz,ze jednak masz tak naprawde sporo czasu.Przynajmniej u mnie tak bylo

• Mamusia
MajaCh napisał(a):
a ja robie to co lubie najbardziej 😁 liste zakupow co jeszcze nam brakuje dla malutkiej i dla mamuni 😁
lepiej kupic awaryjnie jakies butelki nie?? mam plan karmic piersia ale wiadomo jak to czasem piersi maja swoj plan..... 😁

Kup kup kochana.Ja tez mialam plana piersia karmic.A butelki jak nie teraz,to pozniej sie przydadza.A ja wlasnie sobie zajebista sukienke na lato na ebayu kupilam 😁 😁