Skocz do zawartości

Ciazowki w UK :) | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Musze sobie tylko obcykac jaki jest cennik na ebay i paypal odnosnie sprzedawania. Wiem, ze pobieraja cos za wystawienie produktu i byc moze cos jeszcze (kiedys sprawdzalam, ale dawno temu) i do tego paypal tez jakis % pobiera, prawda? Tez mi kumpel mowil a on sprzedawal rzeczy z wlasnego biznesu.
Musze to posprawdzac, bo jakbym chciala sprzedac cos rzeczywiscie, to wszystkie te oplaty musialabym wliczyc w koszty (+ wysylka), zeby obcykac sobie ile moglabym na danej rzeczy zarobic, albo jak nie zarobic to nie stracic 😉 Choc jakbym sprzedala, bo chcialabym sie po prostu czegos wyzbyc, to chociaz odzyskam jakas kwote, zawsze to cos, nie?

• Odpowiedzi 11 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• nusia27

1457

• MonisiaD

2339

• gosiaa21

1542

• MajaCh

1981

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
MajaCh napisał(a):
wow Madzia dobrze weidziec zaraz bede grzebac w necie czy u nas gdzies cos takiego jest, ze ROZDAJA 😁 😉

Poszukam linka Maju. Tam sie trzeba zarejestrowac i musza Cie zaakceptowac w danej grupie. Zasada jest tam taka, zeby robic recycling za darmo 🙂 No bo, po co cos wyrzucac na smietnik, jesli jeszcze pelno w tym zycia i moze sie komus naprawde przydac? O ubrankach dla maluszkow to juz nei wspomne, zwlaszcza jak sa w dobrym stanie. A drga zasada jest taka, ze nie mozna zadac pieniedzy za dana rzecz. Ja nawet stamtad mam ksiazki kucharskie. Poszukam linka i Ci tu wkleje 🙂

• Mamusia
Kilka godzin temu sie rejestrowalam, znalazlam to freecycle w Gloucester ale wiesz co, ogladam ogloszenia i jedna Pani chce oddac krolika ale potem w opisie mowi,ze chce go sprzedac za pol ceny:/
A ja od raz pomyslalam o kolezance, ona chce krolika 😁

• Mamusia
Kilka godzin temu sie rejestrowalam, znalazlam to freecycle w Gloucester ale wiesz co, ogladam ogloszenia i jedna Pani chce oddac krolika ale potem w opisie mowi,ze chce go sprzedac za pol ceny:/

• Mamusia
MajaCh napisał(a):

Dziwne, pamietam ,ze kiedys tez wysylali maila, ze zwierzetami nie mozna 'freecyclowac', hmm..

• Mamusia
MajaCh napisał(a):
Moze po prostu przeoczyli to, ogladam i nie ma u mne zadnych ubranek ale za to sa foteliki do auta dla maluchow, jednak ja juz mam zaklepany 🙂 napewno bede tu zagladac, napewno 😁

No mowie Ci, serio czasem warto. Ja mialam 2 razy cale torby z ubrankami w naprawde swietnym stanie, Oskarek ponosil ,ze hej. I zabawki tez dostalismy. Zdezynfektowalam i poprawalm co sie dalo zanim malemu dalam, ale mial frajde 🙂

• Mamusia
Wiecie co juz dawno dostalam maila tylko moja poczta potraktowala go jako spam, i na cale szczescie sie zorientowalam 🙂 wiec mam juz konto 😁 teraz tylko nie klikac niepotrzebnie , zeby nie kupic czegos przypadkowo 😁 Monia gdzie Ty szukasz ubranek dla dzieci, w dziale baby ? bo Ty takie fajne pokazujesz a ja jak wchodze bezposrednio ze strony startowej nie moge ich znalezc.......

• Mamusia
MajaCh napisał(a):
Wiecie co juz dawno dostalam maila tylko moja poczta potraktowala go jako spam, i na cale szczescie sie zorientowalam 🙂 wiec mam juz konto 😁 teraz tylko nie klikac niepotrzebnie , zeby nie kupic czegos przypadkowo 😁 Monia gdzie Ty szukasz ubranek dla dzieci, w dziale baby ? bo Ty takie fajne pokazujesz a ja jak wchodze bezposrednio ze strony startowej nie moge ich znalezc.......

Monisia to ma nosa do tych ubranek, nie?

• Mamusia
No to juz jestem spowrotem.Obiadek zjedzony,mala nakarmiona no i zostalysmy same.Madziu fajna ta stronka co podalas.Wlasnie ja przegladam.Maja sprawdz tu:
http://baby.shop.ebay.co.uk/Baby-Clothing-/14738/i.html?rt=nc&Gender=Girl&_nkw=baby%20clothes&_catref=1&_dmpt=Baby_Clothing&_fln=1&_ssov=1&_trksid=p3286.c0.m282
A co do oplat,to wystawianie czesto w weekendy jest za darmo,a tak to 15p.Paypal z 18f zabral mi 80p a ebay 20p

• Mamusia
MonisiaD napisał(a):
No to juz jestem spowrotem.Obiadek zjedzony,mala nakarmiona no i zostalysmy same.Madziu fajna ta stronka co podalas.Wlasnie ja przegladam.Maja sprawdz tu:
http://baby.shop.ebay.co.uk/Baby-Clothing-/14738/i.html?rt=nc&Gender=Girl&_nkw=baby%20clothes&_catref=1&_dmpt=Baby_Clothing&_fln=1&_ssov=1&_trksid=p3286.c0.m282
A co do oplat,to wystawianie czesto w weekendy jest za darmo,a tak to 15p.Paypal z 18f zabral mi 80p a ebay 20p

Czy to jest jakis odsetek od ceny sprzedazy? Czy kwota stala? Chyba %, co?

• Mamusia
No swietne 🙂 Jesli bede miala za male ciuszki jak sie urodzi moj olbrzym to szybko bede tu kupowac 😁 Ale jestem zadowolona,ze zalozylam to konto 😁 Jakby Michal przy mnie siedzial,to by marudzil, bo on ostroznie z nowymi rzeczami , a ja probuje jak leci 🙂 A jeszcze jak mu cos znajde ,czego nie ma w sklepach to juz ebay jest moj 😁 hehea
I wlasnie mi sie przypomnialo,ze ciotka jedna zbiera dla nas ciuszki po swojej corci, tylko ,ze ona juz prawie roczek ma a tych kartonow jest juz kilka. Trzeba sie ogarnac, bo czas leci cholerka...

• Mamusia
MajaCh napisał(a):
Madzia jakas prowizje pobieraja ale i tak sie bardzo oplaca, proste. 🙂

Tak, tak jak wiem. Ale chodzi mi o to jakbym sama chciala cos wystawic i myslalabym, zeby zarobic, to musze to znac, zeby wiedziec jaka cene wywolawcza dac. Czyli cena wywolawczaj za jaka jestem w stanie dana rzecz sprzedac, powinna (idealnie) zawierac i pokryc te koszty, ktore ja musze poniesc, zeby ta rzecz sprzedac. Inaczej moge byc a) stratna albo b) dam cene za wysoka i rzeczy w ogole nie sprzedam, co znaczy, ze i tak bede stratna co najmniej 0.15p 😜 za wystawienie rzeczy (chyba,ze nie policza mnie jesli nie sprzedam, ale wydaje mi sie,ze ta oplata za wystawienie jest niezalezna od sprzedazy, bo przeciez musi ebay jakos zarabiac 😉 ).