Skocz do zawartości

Ciazowki w UK :) | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Doberek 🙂 🙂Witam w kacowym nastroju hihi 😉My wczoraj dopiero o 1:30 do dmoku wrocilismy.nawet nie wiem,kiedy czas mi tak minal 🙂A Julka dzisiejszej nocy obalila teorie niedojadania.O 20 zjadla 120ml mleka bez kaszki i do 22 z nami posiedziala.Potem wlozylam ja do wozka i zasnela.No i jak wrocilismy do domu,to wnieslismy ja z wozkiem.Postawilam ja kolo lozka i uznalam,ze i tak za pol godz wstanie to ja przeloze.No i wstala...o 6 jak uslyszala,ze mama siusiu idzie 😁 Dalam jej butelke,zjadla 120 i poszla spac dalej do 7:30 🙂Pewnie jeszcze by spala,ale z P sie za glosno smailysmy.Cos mi sie zdaje,ze ona dopiero dochodzi do siebie,bo nawet w ciagu dnia byla grzeczna i tylko wczoraj rano zrobila scene,ze chce na raczki.A w ogole wczoraj zanim wyszlismy ogladalam zdjecia i filmiki Julki.I na jednym filmiku ona lezy golutka i ma tak z 5 dni.I jak to zobaczylam,to az sie poplakalam.Boze,jaka ona chudziutka byla i taka krucha.Jakos wczesniej tak mi sie to w oczy nie rzucilo,dopiero teraz jak mam porownanie 😁 Kurcze dziewczyny,jak ja ta mala pierde kocham!!Zwariowalam normalnie na jej punkcie hihi 🙂

• Odpowiedzi 11 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• nusia27

1457

• MonisiaD

2339

• gosiaa21

1542

• MajaCh

1981

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Goska podejrzalam sobie filmiki Vaneski.Jejku jaka ona juz duza 🙂 🙂A ty masz taki cieply,sympatyczny glosik 🙂 🙂A co do kupy to u nas czasem sa 2,czasem 3 jak jej zawieje.A ja dzis sama bede w domu siedziec,bo Piotrek idzie na kawalerski.Mam nadzieje,ze ktos na forum bedzie,zeby mi towarzystwa dotrzymac hihi 😁 A tej kolezanki syn co wczoraj bylismy jest 2 miesiace starszy od Julki i mowi juz tata 🙂Niesamowite juz sie nie moge doczekac,az Julka zacznie mowic.Juz zapowiedzialam Piotrkowi,ze jak uslysze "mama" i juz sie pozbieram z ziemi to ide normalnie to opic hihi 😁

• Mamusia
Kaasiaak tez o tym myslam.A do tego doszla zmiana klimatu i rozpieszczenie przez babcie.Ale dzis ju jest o niebo lepiej.Najpierw rano sama bawila sie misiem,a teraz smieje sie w bujaczku.Tylko dziewne,bo skoki trwaja krotko,a ona miala jazde przez prawie miesiac.No,ale niewazne.Najwazniejsze,ze jest juz lepiej 😁 😁

• Mamusia
Dobryy 🙂
Super fotka z tą pszczółką 😆 😆 😆
Dzieciaczki teraz tak szybko się zmieniają!Ja też ciągle oglądam zdjęcia z porodu i pierwszych dni i całkowicie inaczej Milan wyglądał! i też takie chudziutkie nóżki i rączki,a teraz... blerony moje :P
Ojj i cos czuje ,ze mi babcie tez rozpieszcza synka...moja mama przeciez juz jajko znosi i dwie pra babcie sie doczekac juz nie moga 😉 żebym pozniej tez problemu nie miala...
Monia ,a tak jeszcze wracajac do mojego pytania co do mleka! To normalnie zrobilas juz gotowe mleko do butelek ,tak? i na odprawie nic nie mieli pretensji ,ze za duzo tego mleka czy cos??bo sie tym stresuje ,zeby mi nie kazali wylac! po nich juz sie wszystkiego mozna spodziewac!
a jak wsypie do butelek mleko po prostu i nie zaleje woda to nie pomysla ,ze to jakis narkotyk hehehe??

• Mamusia
gosiaa21 napisał(a):
moonia Ty nie masz dzis jakiegos ADHD podwojnego?? 😜
Sylwia to nie my ich zeswatalismy to milosc ich dopadła 😜

:*:*:*:* Tez sie czasem nad tym zastanawiam hihi 🙂A tak powaznie to u mnie dzis ciezko z energia...kac mnie meczy i slaba jak cholera jestem.Nie wiem ile my piw z Ania wypilysmy,ale napewno duzo 😁 Tatusiowie dziecmi sie zajmowali,wiec musialysmy wykorzystac ta sytuacje 😜 😜 😜

• Mamusia
Witamy MartaMay 🙂
Gosiaaa jakie one ma cudne oczka 🙂)))Monis a taka pszczole podobna mam w Polandii 🙂 sluzy mi tam za poduszke 😉
Ja dzis czekam na gosci gosci znow,a Michal w pracy do 22 wiec bede tu koczowac w miedzyczasie 🙂
haaa a odnosnie kupali 🙂 z 8 na 24h 🤪 🤪 ale ja to inna baja bo cycuch jest grany 🙂 moze nawet iecej tych kupek 🙂 mi sie bajka przyopomina 🙂 czlowiek biegunka hehehe
Zaczelam stroic mala w koncu.ale jeszcze za mala na ciuszki jest.............:P
a o tych skokach wzrostu chetnie poczytam,zeby wiedziec co nas czeka 🙂

• Mamusia
hejka witam sie slonecznie. Ja tak poczytuje o tych waszych dzieciaczkach i patrze jak rosna to normalnie zazdroszcze(ale tak pozytywnie) 😁 Oj jeszcze tyle czasu do zobaczenia mojego dzidziolka.
Witaj MartaMay 🙂

• Mamusia
Nudata zobaczysz jak szybciutko zleci 🙂 ja tu widzialam jak dziewczynom sie skurcze zaczynaly i myslalam, kurde, a ja jeszcze tak dlugo... a teraz zobacz mala ma juz 3 tygodnie dzis w nocy 🙂 i tresuje mnie nieziemsko!! 😁 a ja Ci zazdroszcze wiesz....tego pierwszego spojrzenia, to jest taka moc... jakby wraz z porodem z tym calym bolem taka tez wielka milosc sie tworzyla, mowie Ci........ 🙂

• Mamusia
brzuszek juz duzy 🙂)))))) sliczny 🙂
ja zaczelam miec ataki paniki wieczorami jak nie moglam zasnac i myslalam jak bardzo bedzie bolalo:P
wiesz,ze to nieuniknione, uwierz,ta cala magia po sprawi,ze bedziesz miala klapki na oczach na to jak bylo 🙂 pamietaj,ze sa znieczulenia 🙂 ja teraz bym nie grala bohatera od raz bym chciala epidural:P

• Mamusia
Witam MartaMay 🙂Nudata ja mialam porod wywolywany i trwal w efekcie 4 dni 😉Zgadzam sie z Maja,przy nastepnym dziecku od razu biore epidurol 😁 😁 I moge cie zapewnic o jednym-jak juz dostaniesz swoje ukochane malenstwo to zapomnisz o bolu i zmeczeniu.Ja na stole zasypialam jak mnie cieli,a jak Julke dostalam,to potem do 13 nie spalam(od 5:10)i jeszcze bym siedziala,tylko polozna mnie zmusila do drzemki 😁

• Mamusia
heh 😁 to trafil szef z prezentem bardzo 🙂!!!!
wiesz Monia faktycznie liczac od odejscia wod to 3.5 dnia byl porod 😁 ale tak serio serio to licze tylko od momentu pierwszych skurczy juz po wywolaniu czyli od 18 do 1.45 kiedy ja uslyszalam 😁

• Mamusia
Mi skurcze zaczely sie w sobite nad ranem 😉A w niedziele slonko bylo z nami 😁 Pewnie trwaloby to dluzej,ale ja sie wyklucilam o cesarke,bo bylam 20h po odejsciu wod plodowych.Swoja droga podziwiam cie,ze 3,5 dnia tak wytrzymalas...Nie balas sie o mala?Jeszcze w ciazy czytalam artykul o kobiecie,ktora tez tak 3 dni tu przetrzymali..potem jak sie zaczelo cos dziac to na gwalt cesarke robili..niestety dzidzia zmarla 😞 Kobieta juz 2 lata sie ze szpitalem sadzi.Dlatego wlasnie robilam dym,ze chce cesarke 😉

• Mamusia
Ja po calej tej akcji dopiero mysle,ze moglo byc inaczej... nie chce tego rozkminiac, na szczescie nic sie nie stalo... a jak wiesz liczylam na naturalny porod, nie chce ich osadzac bo naprawde wszyscy bardzo sie mna opiekowali, baaardzo. Moze tak spokojnie do tego podeszlam bo to pierwsze dziecko i bez powiklan donoszone, gdyby cos tam sie wczesniej dzialo napewno bym panikowala.....i walczyla oczywiscie o nia 🙂

• Mamusia
Dlatego wlasnie ci pisalam,zebys ich o cesarke cisnela.Tylko w tamtym momencie nie chcialam ci tlumaczyc dlaczego,bo to bylby tylko dodatkowy stres.Ciesze sie bardzo,ze wszystko dobrze sie skonczylo i Zuzka jest zdrowa jak ryba 😁 😁 I wali najwiecej kupek z naszych dzieciaczkow hihi 😁 😁 A Piotrek zaraz idzie na kawalerski i siedzimy z mala same w domu.Ona ma dzis mistrzostwo...Zasnela o 12 i dalej spi-czyli juz 3,5 godziny 🙃 🙃 🙃 🙃