Skocz do zawartości

Ciazowki w UK :) | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
MadziaW napisał(a):
sylvianka3 napisał(a):
LAski ma któraś z Was konto w Lloydsie??[/quot

Mi tez przysylaja, ale nie korzystam z oferty. Maz ma jedna i to styknie. Poza tym to linie kredytowe na kontach biezacych - nizsze oprocentowanie, choc i tak staram sie nie schodzic ponizej zera, ale zawsze warto linie miec tak na wszelki wypadek. Karta kredytowa zas dobrze wplywa na tzw credit scoring, zwlaszcza jesli z karty korzystasz i oczywiscie regularnie splacasz. Scoring sprawdzaja przy aplikacjach na pozyczki, w tym oczwiscie rowniez na mortgage, jakbys tak kiedys chciala kupic domek na kredyt 🙂 Jesli wiesz, ze z karty bys nie korzystala, to nie ma sensu brac. Karta dobrze wplywa na zdolnosc kredytowa jesli jest na tej karcie jakas aktywnosc. Poza tym to tylko niepotrzebnie korci. A jesli nie potrzebujesz, to po co dawac bankowi na Tobie zarabiac 😉 😜

Jak powyzej, ja tego nie potrzebowalam, jednak w przyszlosci napewno o tym pomysle bo chcemy kupic domek.

• Odpowiedzi 11 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• nusia27

1457

• MonisiaD

2339

• gosiaa21

1542

• MajaCh

1981

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witam.U nas noc byla dosc ciezka.Julka nie chciala zasnac do 2.Co prawda nie plakalam ani nic,tylko musialam jej ciagle smoka do buzki wkladac.Dopiero jak ja do nas wzielam to zasnela,ale i tak sie rzucala.Zauwazylam,ze jak sie ochladza na dworzu to ona tak ma.Po mamusi taki barometr.A ze musze isc do kekarza na kontrolna wizyte dla mnie i malej to juz nici ze spania 😞Madzia ale ja na dietke dopiero od 1 ide,bo weekend sie jeszcze wesoly zapowiada.Sylvianko ja mam kredytowke z lloydsa.wzielam ja,bo mialam dosc wciskania.stwierdzilam,ze nie bede jej uzywac...ale powiem ci,ze juz kilka razy mi zycie uratowala.bo byl tali okres,ze do polski prawie co miesiac latalam,bo wiedzialam,ze tacie duzo nie zostalo zycia..no i wtedy byla jak znalalzl.a potem z czasem ja sobie po trochu splacalam 🙂

sylvianka3 napisał(a):
Pisałam z Loli na naszej klasie i kazała przekazać GRATULACJE dla Gosi 🙂)
i pozdrowić wszystkie Mamuuuuuśki! 🙂 Nasz drogi adminie może jednak dasz jeszcze szansę Loli,żeby do nas tutaj wróciła?!

Tylko sama Loli wie ile już takich szans miała. Zawsze przed banem dawałem ostrzeżenia. Ona sobie nic z tego nie robiła i jeszcze miała pretensje, że się czepiam. Miała chyba z 3-4 szanse. Temat Loli jest dla mnie zamknięty.

• Mamusia
admin napisał(a):
MonisiaD napisał(a):
Adminie a gdzie kurczaczki 😁 😁 Ciekawe co wymyslisz na swieta majowe hihii 🙂Milego dzionka zyczymy
...a rozlazły się gdzieś i nie mogłem ich znaleźć 😉

Hehe 🙂 🙂Dobra dobra.Ja juz wiem,z czego byl ten rosol wczoraj 😁 To co ciekawego na swieta majowe wymyslisz? 🙂

• Mamusia
Maja ja mam ten termometr z aventa 🙂
Sylwia ja mam karte z lloydsa - mozesz nia placic i na splate masz chyba 30 dni od daty statmentu i jak splacisz w terminie to nic ci nie naliczaja a jak przekroczysz termin to naliczaja ci odsetki 🙂 przydaje sie na pewno, bo czasem musisz cos kupic a do wyplaty jeszcze troche i jak masz kredytowke to kupujesz a potem po wyplacie splacasz. jest jeszcze jeden plus jak placisz kredytowka i sie okaze ze ktos cie oszukal (np bilety na koncert i sie okazalo ze to oszust) to bank zwraca ci kase a jak placisz debetowka to mozesz tych pieniedzy n ie odzyskac 🙂

• Mamusia
nusia27 napisał(a):
monia za nami tez ciezka noc. juz druga z kolei. masakra. wzielam mala do siebie i sie nie wyspalam ani ja ani maz ani ona 😜 co rusz sie rzucala i walila rekami na oslep - kilka razy i mi sie oberwalo 😮

skoro tak macha raczkami przy glowie to moze cos w nosku albo w uszku przeszkadza, swedzi.... moja miala podobnie

• Mamusia
MonisiaD napisał(a):
O matko,nusia cos ty wynalazla 😁 😁 Kupilas juz hehe 🙂 🙂Ale to przeciez jest niezdrowe dla dziecka tak go na szyjce naciagac.Masakra.I nawet 21 osob to kupilo....

ale wyobraz sobie - wrzucasz julke w czyms takim do wanny i idziesz np kolacje robic i jak sie julka odmoczy to ja wyciagasz i kapiel z glowy 🙃 😜

• Mamusia
Dzień doberek 🙂
Dzięki Babeczki za odp co do tej karty i chyba faktycznie wezmę ją! Zawsze na czarną godzinę będzie...!
A to kółko to faktycznie pomysłowe bardzo lol ,ale dziecka bym nie zostawiła w tym hehehe :P
Kurczę ja to chyba muszę zacząć dłużej sypiać teraz póki mogę,bo potem też będę Wam się pewnie żalić ,że jestem nie wyspana itd 😉))

• Mamusia
Kochane ściele łóżeczko dla Małego ! Czy jeszcze pod prześcieradełko mam dać jakiś kocyk na materac ,czy samo prześcieradło i jest ok??? No i jeszcze pytanie co do podusi ! Bo koleżanka mi mówi ,że się nie zaleca dawać poduszki takiemu malcowi ,ale z drugiej strony wydaje mi się jednak ,ze taka cieniutka poduszka jest dobra ,bo dziecko jak się zadławi ślinką czy coś to jednak tą główkę ma troszke podniesiona ,a nie calkowicie na plasko?!

• Mamusia
No to jestesmy spowrotem.Z Julka wszystko ok.Wazy juz 4.92 kg 🙂 🙂Pani doktor uznala,ze jakby wiedziala,ze bedzie miala takie dziecko jak moje,to sama by sie zdecydowala,bo Julka zamiast plakac to sie smiala.A 17.05 idziemy na szczepienie.Wzielam sobie kolejna recepte na oilatum,bo po co mam za to placic.Ustawila mi to na mozliwosc powtarzania recept,wiec teraz tylko zaloguje sie na moim koncie,zamowie recepte i moge isc odebrac oilatum w aptece 😁 😁 A ja dostalam od niej tabletki na odchudzanie hihi.I za miesiac do kontroli ile mi ubylo:P Sylvianko pod przescieradlo poloz sobie bed mat,tak na wszelki wypadek jakby sie dzidzia przesiusiala,zeby materac nie zamokl.A co do poduszki,to ja jeszcze nie daje,chociaz lezy powleczona.A co do ulewania,to malego klac na boku,to mu wyleci