Skocz do zawartości

Ciazowki w UK :) | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• nusia27

1457

• MonisiaD

2339

• gosiaa21

1542

• MajaCh

1981

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Gosiaaa ,ale słodka jest 🙂 A poród opisuj śmiało ,przecież to i tak każda kobieta przechodzi inaczej... a ja już i tak się nastawiłam psychicznie ,że będzie boleć :P
A dzisiaj tak się przyglądałam w lustrze i jakoś brzucholek mam niżej!!!
Monia ,jak ja kiedyś na dietkę poszłam to przede wszystkim nie jadłam ziemniaków i jasnego pieczywa 🙂 A no i oczywiście słodyczy ZERO 🥴 to 3mam kciuki ,żebyś wytrwała w diecie i nie martw się za jakiś czas też mnie to czeka 😁 😁
A dzisiaj ja zmykam na grillowanko 😉 Synalu poje dzisiaj z mamcią kiełbaski 😁 Buuuuuźka

• Mamusia
MonisiaD napisał(a):
Kurcze,dziewczyny musze wam sie pozalic.Chodzi o maja wage 😞mam takie kompleksy,ze szok.Jeszcze mam duzo do zrzucenia.Na wage nawet nie staje,bo mi sie az plakac chce.Czuje sie gruba,brzydka i nieatrakcyjna 😞 😞Brzuch wyglada jakbym dalej w ciazy byla.A przeciez prawie nic nie jem 😞 😞Tyle co sobie w swieta poszalalam...Echh.Przepraszam,musialam sie wyzalic,bo maz to ciagle tylko mnie splawia tekstem ze nawet 2 miesiace nie minely i ze potrzeba na to czasu...I ze jestem monotematyczna....Dobra ide na sniadanie,bo nie chce wam tu nudzic 😞 😞Przepraszam

Ty glupolu jeden:P przeciez sie goisz od srodka jestes popuchnieta, dopiero potem ruszy sie cialo 🙂

• Mamusia
MajaCh napisał(a):
MonisiaD napisał(a):
Kurcze,dziewczyny musze wam sie pozalic.Chodzi o maja wage 😞mam takie kompleksy,ze szok.Jeszcze mam duzo do zrzucenia.Na wage nawet nie staje,bo mi sie az plakac chce.Czuje sie gruba,brzydka i nieatrakcyjna 😞 😞Brzuch wyglada jakbym dalej w ciazy byla.A przeciez prawie nic nie jem 😞 😞Tyle co sobie w swieta poszalalam...Echh.Przepraszam,musialam sie wyzalic,bo maz to ciagle tylko mnie splawia tekstem ze nawet 2 miesiace nie minely i ze potrzeba na to czasu...I ze jestem monotematyczna....Dobra ide na sniadanie,bo nie chce wam tu nudzic 😞 😞Przepraszam

Ty glupolu jeden:P przeciez sie goisz od srodka jestes popuchnieta, dopiero potem ruszy sie cialo 🙂

:*:*:* Od 1.05 biore sie za siebie hihi

• Mamusia
MonisiaD napisał(a):
sylvianka3 napisał(a):
Julcia ma uśmiech nieziemski!! 🙂 🙂

Ona sie tak prawie caly czas smieje 🙂 🙂Sylvianko wlasnie zauwazylam,ze u ciebie juz 35 tydzien.Kurcze,ale to leci.To jak dobrze pojdzie,to za 2 tygodnie tez bedziesz mamusia 🙂

Monia na to liczę właśnie!:P a jutro zabieram się za pakowanie torby,bo już chyba za długo czekałam 😉

• Mamusia
Jezu jakie tu dzis teksty leca hahah 🙂

Monisia - glupolku Ty jeden! Nie doluj sie kochana!! Ja wiem co czujesz, bo sama przechodzilam przez podobne stadium po porodzie. Ja oczekiwalam ,ze bede wazyc tyle co przed porodem po 3 tygodniach! Wyobraz sobie moja mine, jak moje stare gacie nie przeszly mi nawet przez biodra. Wyczytalam oczywiscie, ze przy porodzie sie biodra rozchodza i bylam w glebokim przekonaniu, ze sie juz nie schodza. Jak powiedzialam to mojej poloznej (tej, ktora nam bardzo w szpitalu pomogla i byla ogromnym wsparciem) to mnie wysmiala, ale w tak pozytwny spoosb, ze sie od razu lepiej poczulam. Ja w ciazy mialam ogromny apetyt, mialam na wszystko ochote (zwlaszcza slodycze), jadlam duze ilosci, a jak mialam ochote na slodkie, to po prostu jadlam - tak mi smakowalo 😉 Przytylam 20 kg, co na moj wzrost jest troche, tak mi se wydaje.To byly 3 rozmiar do przodu 😮 Po porodzie nie cwiczylam w ogole (bo len jestem i nie lubie wysilky ha 😜) i jak patrze na to z perspetywy czasu to u mnie powrot do wagi sprzed ciazy (czy sylwetki) zajal mi 9-12 miesiecy. Ale zaznaczam, ze nic w tym kierunku nie zrobilam. Wiadomo, kazdy jest inny; ja mam jednak taka nature, ze latwiej mi przychodzi chudniecie niz tycie (przy stresie np chudne), ale wydaje mi sie, ze moga sie uwazac za mega szczesliwe te dziewczyny, ktore 2 m-ce po porodzie maja wage sprzed ciazy. A takich chyba za wiele nie ma?? Co do brzucha, to chyba najdluzej mi chyba wracal do normy. Tteraz np waze mniej (i pewnie i tak za malo) niz dokladnie 3 lata temu, kiedy zaszlam w ciaze z Oskarkiem 😮 W ogole nie cwicze, choc to chyba nie jest dobra rada 😉 Ruch jest dobry dla zdrowia. Ja tez powinnam, ale mi sie nie chce 😉 Takze Monis - prosze mi sie nie zamartwiac i glowa do gory. Masz jedna wielka kuuuuuupe czasu!!! 🙂 Pomysl w ten sposob - Twoje cialo zmienialo sie non stop przez 9 m-cy! I to jak sie zmienialo! Musisz teraz temu cialu dac rowniez rozsadna ilosc czasu, zeby moglo wrocic do siebie! Nie badz wobec siebie zbyt wymagajaca - wszystko bedzie dobrze 🙂 Mowie Ci! 🙂 😘 xx