Skocz do zawartości

Ciazowki w UK :) | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Czesc dziewczyny 🙂

Dolaczam do was w UK.
Ja jestem w early stage 🙂 6 tydzien. Mam skan zabookowany na 4/5.

Napiszcie prosze, jak wasze odczucia i doswaidczenia z ta sluzbo dla ciezarnych??

Mokrego dyngusa,,,tylko nie za bardzo 🙂))
Pozdrawiam 🙃

• Odpowiedzi 11 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• nusia27

1457

• MonisiaD

2339

• gosiaa21

1542

• MajaCh

1981

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Nie jest żle pod warunkiem że ciąza przebiega prawidłowo........ja jestem w 2 ciązy na szczescie wszystko ok 🙂 ale w 1 miałam plamienia i dla nich to normalne.......pojechałam do Polski sie przebadac okazało się że wcale nie takie normalne....ale na szczescie wszystko bylo ok 🙂 ogólnie jestem zadowolona z opieki 🙂 porod tez ok 🙂 czułam sie jakbym rodzila w prywatnej klinice 🙂

• Mamusia
Atus ja osobiscie nie nazekam na opieke ale u mnie ciaza przebiega ksiazkowo, niestety mojej kolezance nie udalo sie utrzymac ciazy - to bylby poczatki i dla nich to bylo wlasnie normalne, ze krwawi, bo organizm sie chce pozbyc i nic nie zrobia po konca 3 miesiaca. Trzymaja sie tego ale wiecie czytalam gdzies,ze dziewczyna bala sie o ciaze tak ja olewczo potraktowali i sasiadka angielka zadzwonila w jej imieniu do przelozonych szefow tych lekarzy z przychodni i reakcja byla natychnmiastowa, ta Pani potem miala scany co tydzien chyba i nikt sie nie szczypal,ze to drogo. Pewnie sie taka wykreowala mysl,ze nie pomoga. trzeba walczyc o swoje, nie zakladac z gory przegranej. ...
Dzis juz wtoreczek 😁 myslicie ,ze sklepy pootwierane??????
Wogole Witam serdecznie nowa Pania 😁 Sluzymy pomoca 😁

• Mamusia
A ja mam kaca 😞Maz wczoraj mala sie zajmowal a ja sobie wypilam piwka 😉Upic sie nie upilam,a kac meczy.Widac,ze dawno nie pilam hihi.Maja dzis sklepy sa otwarte,tyle ze krocej.Mokrego dyngusa kochane.A my znowu szykujemy zarylko na grilla.Oj przybedzie kilogramow w te swieta:P

• Mamusia
Majeczko super fotka 🙂 brzucholek rośnie 🙂
Ja właśnie wróciłam do domciu i jak zwykle jestem padnięta! Jak urodzę to chyba pójdę pobiegać z radości ,że będę mogła się normalnie ruszać :P
A pogoda piękna , lato! 🙂 Moniczka to po tych piwkach zimnych kacorek :P:P hehe a wiesz jak tam Gosia?Kiedy w ogóle do domu wraca, a może już jest?! 🙂
Buziaki Kobitki 🙂

• Mamusia
Dzieki dziewczyny 🙂ciesze sie ze odpisujecie 🙂
MajaCh ja jestem szcesliwa na maxa i moj maz tez. Staralismy sie jakies 3 lata i wkoncu skonczylismy z ICSI.
Moja fasolke nazwalam Janek hehe
Cycki mnie bola, az spac na nich nie moge. A to moja najlepsza pozycja na brzuszku byla hihi....w brzuszku jakbym motylki milala i tak ciagnie mnie na dol, czasem maly skurcz. I mam takie dziwne wodne wycieki 🤨 Czytalam ze to normalne jesli to czysta woda, bezzapachowa. Czy mialyscie cos podobnego???

Ja bede dopiero sie widziala z lekarzem i wybiore przychodnie po scanie. Jak na razie klinika mnie prowadzi. Jestem z niej zadowolona, ale nie bardzo wiem jaka podstawowa sluzba zdrowia w czasie ciazy trwa.

Takze bede sie pytac, jesli nie macie nic przeciwko.

Dziewczyny jak wy juz wysoko jestescie w ciazy 🙂czy z czasem latwiej jest..ja mam takiego lenia 😁

pozdrawiam 🙃

• Mamusia
MajaCh napisał(a):
Ale piekna pogoda, nic nie kupilam szczegolnego za to robie ciacho z rabarbarem 😁
Niby promocje sa ale ta angielska moda nie dla mnie 😁

Ciasto z rabarbarem, mmmm.....mniam!!!! Moge troche? 🙂

Maja rzuc przepisem, moze tez sie skusze ktoregos pieknego slonecznego dnia 🙂

• Mamusia
Atus tak tak uplawy to normalne jesli nie pachna jakos nieladnie i maja normalna barwe, ja tez najlepiej spalam na brzuchalu, a teraz zebra mi sie gniota 😁
MadziaW daj maila to Ci podesle przepis, nie bedziemy tu zawalac forum, bo mamusie zamiast dbac o linie beda tyc 😁 mi to jeszcze mozna bo Zuzia jje wiecej niz mama 😁
Dzieki Sylvianka

• Mamusia
No to moje panie po 3 dniach grillowania wrocilam w koncu do domku.I pekam z obzarstwa hiihi.Co do wydzielin to ja mialam tak mocne,ze w 32 tyg wyladowalam w szpitalu,bo podejrzewano,ze mi wody odeszly 😜 A to po prostu uplawy takie mocne byly i do konca chodzilam z podpaskami 😁 Sylvianko pisalam do gosiaczka,ale nic nie odpisywala.Pewnie padnieta jest po tym wszystkim.Atus witamy serdecznie na naszym forum.Widze,ze poczatki u ciebie.Zobaczysz,ze szybko zleci.Wiem to z wlasnego doswiadczenia 🙂 🙂Sylvianko ty juz sie szykuj,jestes nastepna.MadziaW ciesze sie,ze do nas wrocilas 🙂

• Mamusia
MajaCh a co do brzuszka,to ja ci powiem,ze tez sie strasznie do was przywiazalam.Chociaz od siebie daleko mieszkamy to czuje sie z wami mocno zwiazana 🙂 🙂Musimy sie ktoregos dnia spotkac 🙂 🙂Tak sobie mysle o paszportach..Bo na wyrobienie musza byc oboje rodzicow,ale po odbior wystraczy jeden...I ciekawa jestem jak u was to bedzie wygladalo..Czyli u ciebie,Gosi czy Sylvianki.Bo jak wy same z malenstwami bedziecie paszporty odbierac to moze bym do was dojechala postac w kolejce i pogadac na zywo 😁 😁