Skocz do zawartości

Ciazowki w UK :) | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• nusia27

1457

• MonisiaD

2339

• gosiaa21

1542

• MajaCh

1981

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Gosiu Julka tez na poczatku nie lubila sie przebierac.Daj malej troche czasu hihi 😁 MadziaW wiem,wiem,ale i tak jestem zalamana.Mam 2 miesiace zeby jakos wygladac jak czlowiek.Ruchu to ja mam az za duzo,bo cale dnie z mala po parkach sie szwedami ostatnio to chyba z 10 km przeszlam.No i od 01.05 pojde na dosc rygorystyczna diete i zobaczymy.Bo teraz ostatnio ciagle ktos ma urodziny i sobie troche pojadlam.A ja niestety mam problemy z metabolizmem i przed ciaza zylam tylko na wodzie i 2 kanapkach dziennie.A teraz odzywiam sie normalnie i stad ten problem.Ale obiecuje wziasc sie za siebie od pierwszego,a wy musicie mnie wspierac,zebym sie nie poddala za szybko 😉I dziekuje wam kochane za tak mile slowa otuchy.A myslalam,ze jak sie tak rozpisuje to nikt tego nie czyta 😉

• Mamusia
MajaCh napisał(a):
Gosia a Ty masz w awatarze nadal 39 tydzien ciazy 😁 😁 Vaneska jest sliczna i ma juz okragla glowke 😁 ja to oczekuje,ze moja bedzie miala jak jajo hehehehhe 😁

no wlasnie tez chcialam napisac ze jest cudna 🙂 moja jak sie urodzila to jak potworek wygladala 😜

• Mamusia
gosiaa21 napisał(a):
mi jest madzia najgorzej p wyjsciu z lazienki bo jak rozchodze to jest ok, ale siadanie i wstawanie to jak na szpilkach 🤪
moja mala strasznie nie lubi sie przebierac i zmieniac pieluszek placz, lament okropny a przeciez to panienka to powinna lubic 😮

Gosia, mala potrzebuje sie do tego przyzwyczaic. 😉 dla niej ubranka, to cos nowego 🙂 sprobuj do niej w trakcie przebierania milo i spokojnie jednostajnym glosem cos mowic, upewnij sie ze rece masz cieple i rob wszystko powoli 🙂

• Mamusia
MajaCh napisał(a):
A teraz poczytalam opinie i mowia,ze najlepszy jest stary tradycyjny rteciowy a zaraz po nim tradycyjny elektroniczny ale nie ten do ucha. 🤨

Ja bym polecila taki co sie przyklada do czolka, bo z praktyki wiem, jak moj Ozzie 'pozwala' sobie sprawdzic temperature Wyrywa sie i nie lubi bo zimne 🤪 Lekarze sprawdzaja tym do uszka, ale trzeba uwazac bo nie zawsze jest latwo - dzieci lubia sie wyrywac. U lekarza maly mi siedzi na kolanach, ja musze go trzymac i jego glowe, zeby sie nie ruszal i zeby lekarz/lekarka mogli ta temp zmierzc. Te do ucha na pewno sa dokladniejsze, ale te na czolko tez sa dobre, bo jak temperatura jest za wysoka, to od razu pokaze. nasze opiekunki z tych wlasnie korzystaja.

• Mamusia
sylvianka3 napisał(a):
A mi z piersi leciała ta siara już dawno i teraz nic kompletnie nie ma?!
Ja kupiłam termometr w zestawie całym elektroniczny.

My tez mamy taki, ale on nie pika kiedy gotowe 😠 Mam zamiar wlasnie kupic ten na czolo, bo ostatnio udalo mi sie sprawdzic temprature tylko dlatego, ze maly mi usnal i nie poczul jak mu termometr pod pache wsadzam. A mialam szczescie,bo mial na sobie krotki rekawek, wiec bylo w miare blisko do pachy 😜