Skocz do zawartości

Ciazowki w UK :) | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Gosiu ciesze sie,ze masz mleczko 🙂 🙂I nikt nie mowil,ze bedzie lekko hihi.Ale powiem ci,ze za tydzien juz sie wyrobicie i dojdziesz do siebie kochana.Tak wiec glowa do gory 🙂A co do spania razem,to Julka dzis tez z nami spala i cala noc w jednej pozycji spedzilam 😉

• Odpowiedzi 11 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• nusia27

1457

• MonisiaD

2339

• gosiaa21

1542

• MajaCh

1981

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
sylvianka3 napisał(a):
Kochane ściele łóżeczko dla Małego ! Czy jeszcze pod prześcieradełko mam dać jakiś kocyk na materac ,czy samo prześcieradło i jest ok??? No i jeszcze pytanie co do podusi ! Bo koleżanka mi mówi ,że się nie zaleca dawać poduszki takiemu malcowi ,ale z drugiej strony wydaje mi się jednak ,ze taka cieniutka poduszka jest dobra ,bo dziecko jak się zadławi ślinką czy coś to jednak tą główkę ma troszke podniesiona ,a nie calkowicie na plasko?!

poduszki sie nie zaleca az do roku. dzieci maja to do siebie ze jak leza to maja gloowke na boku i co sie uleje to wyleci. mozesz tez kupic specjalny wedge pod materac i w tedy dziecko spi pod katem albo po prostu wlozyc cos pod materac by byl wyrzej tam gdzie glowka 🙂
a na materacu pod przescieradlem mam maty jednorazowe pampersa 🙂

• Mamusia
Dobry dziewczyny 🙂

Ja tez poduszki nie kladlam i zawsze kladlam malego w dole lozeczka, zeby czasem sie nie zakopal pod kocykiem w czasie snu.

Nusia - to na szyje do kapieli... Gdzies Ty to znalazla hahahahah 😁 dobre dobre haha 🙂 Ale nie kupuj malej :P hehehe 🙂

• Mamusia
MadziaW napisał(a):
Dobry dziewczyny 🙂

Ja tez poduszki nie kladlam i zawsze kladlam malego w dole lozeczka, zeby czasem sie nie zakopal pod kocykiem w czasie snu.

Nusia - to na szyje do kapieli... Gdzies Ty to znalazla hahahahah 😁 dobre dobre haha 🙂 Ale nie kupuj malej :P hehehe 🙂

nie zamierzalam tego kupic - znalazlam to przypadkiem jak szukalam gabki do kapieli 🙂

• Mamusia
nusia27 napisał(a):
MadziaW napisał(a):
Dobry dziewczyny 🙂

nie zamierzalam tego kupic - znalazlam to przypadkiem jak szukalam gabki do kapieli 🙂

Nie no cos Ty Nusia - nie podejrzewalabym, ze mialas taki zamiar hahaha. Biede dziecko i ten jego wyraz twarzy 😜 Bless 🙂

• Mamusia
nusia27 napisał(a):
a mi sie przypomnialo jak na sali operacyjnej dali mojemu mala na rece i sie rozplakal i biedny zasmarkal i mnie taka sparalizowana prosil bym mu giluchy z pod nosa wytarla 🤪

A moj slowa przez 5 minut nie mogl wydusic 🙂 🙂Ja go pytalam jak mala,czy wszystko ok,a on milczal..A potem mu lezka poleciala i powtarzal w kolko "ale ona piekna,ale ona piekna" No zatkalo chlopaka hihi

• Mamusia
ja tez juz sie moge wypowiedziec na ten temat :p
jak mi mala dali od razu z brzucha to moj sie poplakal i jak polozna ciela pepowine to moj malo co jej nozyczek nie wydrl bo on chce ciac a ona na poczatku odcinala co innego ;:P
ja to po gazie i znieczuleniach mialam taka faze ze jak mialam mala na rekach to nie wiedzialam co sie dzieje ;p

• Mamusia
gosiaa21 napisał(a):
mam pytanie ile Wam schodzily szwy rozpuszczane? i czy tez Was tak pipka piekla przy siusiu? 😮

Tez pieklo, a zagoilo sie nawet nie wiem kiedy 🙂
Jesli moglabym Ci cos poradzic Gosiak, to jak siusiasz to nie siadaj calkiem, bo wtedy nie bedzie lecialo totalnie pod katem 90-u stopni i nie bedzie tez na rane za bardzo leciec, i bedzie mniejszy dyskomfort. Mi przynajmniej to pomagalo. A co do gojenia, to nie pamietam juz dokladnie ,na pewno caly czas w szpitalu, to tydzien, i na pewno po powrocie tez troche. Kojarzy mi sie, ze tak jak w ulotce pisali i jakos wlasnie kojarzy mi sie 10 dni - 2 tygodnie, ale moge sie mylic. Ale nie bylo to dlugo.

• Mamusia
nusia27 napisał(a):
znalismy 🙂

Aaaa to juz wiedzieliscie przy porodzie na Kogo czekacie 😉 Ja sie pozniej wlasnie wkurzalam juz (tzn jak sie porod ciagl w nieskonczonosc), bo sie juz nie moglam doczekac zeby sie dowiedziec czy mamy synusia czy coreczke. Pamietam jak sie dopytywalam 'who is it, who is it??' jak sie juz urodzil i go wazyli i sprawdzali.' Az mi w koncu powiedzieli 'yes, yes...it's a boy' 😉 Ach..wspomnienia 😉

• Mamusia
Gosiu to nie faza,to szczescie 🙂 🙂Ale powiedz,ze odzylas jak juz mala dostalas na rece i bol juz nie byl az tak wazny.Madzia jestes niesamowita,ze nie chcialas wiedziec.Ja bym chyba w leb dostala jakbym nie wiedziala..Chociaz ja od poczatku mowilam,ze nam mala Julka rosnie 😁