Skocz do zawartości

Ciazowki w UK :) | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• nusia27

1457

• MonisiaD

2339

• gosiaa21

1542

• MajaCh

1981

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
nusia27 napisał(a):
MonisiaD napisał(a):
Niusia ja w macro kupuje jak sa na promocji 10 paczek za 5 f 😁

a to karte do makro mozna wyrobic na siebie czy to tylko dla firm?

tylko dla firm niestety.my mamy karte do macro,costco i bookersa i naprawde sie oplaca

• Mamusia
ja tez uzywam pampers sensitive albo johnsona 🙂
wyobrazcie sobie, ze musze juz malej dawac mleko dla glodnych dzieci bo po tym zwyklym to budzi sie co 2-3 godziny wypija 100ml wogole nie zyspia tylko za 30 godziny trzeba jej znow zrobi butle z 50ml zeby zasnela. zobaczymy jak sie teraz obudzi jak zareaguje na to mleko. w dzien spi moze z 2-3 razy masakra 😞

• Mamusia
gosiaa21 napisał(a):
ja tez uzywam pampers sensitive albo johnsona 🙂
wyobrazcie sobie, ze musze juz malej dawac mleko dla glodnych dzieci bo po tym zwyklym to budzi sie co 2-3 godziny wypija 100ml wogole nie zyspia tylko za 30 godziny trzeba jej znow zrobi butle z 50ml zeby zasnela. zobaczymy jak sie teraz obudzi jak zareaguje na to mleko. w dzien spi moze z 2-3 razy masakra 😞

gosiu ja od poczatku karmilam mala tym mlekiem dla glodnych dzieci i roznicy nie bylo, a mala miala po nim trudnosci z kupka i wzdecia i kolki. od okolo 2 tygodni je znowu mleko 1 i kupka jest codziennie i brzuszek nie boli 🙂

• Mamusia
nusia27 napisał(a):
gosiaa21 napisał(a):
jak Wy podajecie infacol malym? chodzi mi o dawke i czy to do mleka dodajecie czy do buzki dzieci??

ja dawalam do buzki przed kazdym (prawie kazdym bo czesto zapominalam) karmieniem

a ile kropelek?

• Mamusia
Ja narazie nie daje,bo sie unormowalo.ale na poczatku jak mala miala 2-3 tygodnie to dawalam 5 kropli 2 razy dziennie do mlekado butelki.Z tym,ze ja wtedy jej dawalam tylko 30ml,zeby miec pewnosc,ze calosc wypije,a dopiero potem z drugiej butelki wiecej.Nusia na ta promocje trzeba jeszcze trafic.My zrobilismy zapas jeszcze jak w ciazy bylam,kupilismy od razu 20 paczek 😁 😁 Ale sa inne fajne promocje np proszek fairy 10kg za 11f albo plyn lenor 5l za 6f.No i zawsze kupuje piersi z kurczaka 5kg za 18f 🙂Niby wiecej sie placi na raz,ale na dlugo starcza

• Mamusia
U nas tez po SMA kupka jest,brzuszek zdrowy a mala zadowolona.Gosiu na poczatku zawsze sa problemy,jakiekolwiek bys mleko stosowala,bo malenstwa maja jeszcze niecalkiem wyksztalcony uklad pokarmowy.Dopiero po ok miesiacu u nas sie to unormowalo i espumisan nie byl nam juz potrzebny.Dopiero wczoraj,ale tak sobie mysle,ze to moze dlatego,ze malej dalam SMA z kartonika a nie jak zwykle robione...bo woda byla wrzaca,a mala sie darla 😉

• Mamusia
Probuj kochana,bo kazde dziecko jest inne i to co jednym sluzy innym szkodzi.Mi wszyscy polecali cow&gate a u nas okazalo sie wielka lipa i mala brzuch po nim bolal i plakala i nie chciala go jesc.Na pocieszenie powiem ci,ze po 1 miesiacu bedzie juz naprawde duzo latwiej