a ja wam powiem, że nie ma co się martwić masą maluszka na usg - te pomiary nie są dokładne!
całą ciążę wychodziło że nasza Rozalka będzie maluszkiem - o długości ciałka i masie w normie ale blisko dolnej granicy... urodziła się co prawda 5 dni po terminie ale ważyła 3,460 więc wcale nie mało i nie w dolnej granicy, miała 55 cm długości więc też nie w dolnej granicy, więc nie sugerujcie się tymi badaniami tak strasznie bo to pomiary orientacyjne!!
Dokładnie pomiary z usg są orientacyjne i zazwyczaj są lekko zaniżone niż dzidzia ma w rzeczywistości. Moja dzidzia w 36tc ważyła 3000g więc dość dużo. Zobaczymy jak dzisiaj wyjdzie ale moja gin szacuje na około 3500g i wcześniejszy poród 😉
A ja bym wczoraj wiedziała ile moje Maleństwo waży w 33tc tylko trafiłam na wrednego lekarza i powiedział że z takimi pytaniami mam iść do SWOJEGO LEKARZA 😞 A więc bedzie niespodzianka dotycząca wielkości dzidziusia...
Hej dziewczyny! 😊
Trafiłam na ten wątek, bo też mam łożysko na tylnej ścianie i zastanawiałam się, jak to wpływa na ciążę i poród. Widzę, że wiele z Was miało podobne doświadczenia i uspokoiło mnie to, co pisałyście! 💕
@Bagira, super, że u Ciebie wszystko przebiegło bez problemów! @angela faktycznie - b.dobry tekst,ale czytałam go już wcześniej, bo zaglądam czasem na abcmamy
czy jest bez recepty? Bo jak na receptę to nie ma szans abym się wybrała do lekarza Raczej by mi nie wypissal. On również nie pójdzie ( nawet nie wiesz jaką mielismy kłótnie ostatnio jak mu wspomniałam aby sie wybrał).
Od jakiegoś czasu staramy się intensywnie o dziecko... Zauważyłam też, że mój facet miewa problemy z osiągnięciem pełnej erekcji. Zastanawiam się z czego to może wynikać. Oboje jesteśmy w wieku 34 lat.
Rekomendowane odpowiedzi
Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku
7
9
Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku
goshe 7 postów
monic87 9 postów
Gość
Natalia85
edba27
mph
w 24 tyg. ważyła 680g 🙂
w 25 tyg. ważyła 800g 🙂
ewelinkaa08
agatka1989
jusmarkl
marta1.cz
paula8966
MałgosiaK
lucya
Moni
Gość
Gość
sandroos
vilani
akigo
kasia1986
mph
http://www.babycenter.com/average-fetal-length-weight-chart
Tu jest podana szacunkowa waga i wzrost dziecka.
marta1.cz
w 20 tygodniu - 324 g
pod koniec 23 tygodnia - 581 g
w 26 tygodniu - 900g[
pod koniec 30 tygodnia - 1317g
Lekarz mówi, że jest ok...chociaż mi się wydaje, że to troszkę malutko 🙂 Zobaczymy jak będzie teraz w 34 🙂
bhrka
całą ciążę wychodziło że nasza Rozalka będzie maluszkiem - o długości ciałka i masie w normie ale blisko dolnej granicy... urodziła się co prawda 5 dni po terminie ale ważyła 3,460 więc wcale nie mało i nie w dolnej granicy, miała 55 cm długości więc też nie w dolnej granicy, więc nie sugerujcie się tymi badaniami tak strasznie bo to pomiary orientacyjne!!
Kar_ola
w 26tc- 875g
jednak usg zawsze moze się mylić...kazde maleństwo przeciez rozwija sie indywidualnie 🙂
ziolka
agniesia6891