Skocz do zawartości

Marzec 20011, poczatek drogi | Forum o ciąży

katy_86

Rekomendowane odpowiedzi

no mnie wczoraj siostra farbowała włosy, bo miałam już mega odrosty, no i już nie mam udego... mam orzechowy brąz, tzn. na opakowaniu był troszkę jaśniejszy niż mnie wyszedł na włosach..chociaż może mi się wydaje, bo miałam rude to przyzwyczaiłam się do siebie w jaśniejszych włosach, a teraz mam ciemniejsze, ale podoba mi się 😜 a firmę syoss, czy jakoś tak.. siostra stwierdziła, że te farby są dobre i zaczęli je kupować do salonu gdzie ma praktyki.

• Odpowiedzi 15,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• samantka

2319

• MonisiaD

1525

• Niunia26

2070

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

no ja też ostatnioi właśnie myślałam o matledze, bo jej też się skracała szyjka co nie? i chyba rozwarcie jakieś miała..wiem, że miała egzaminy na studiach i miała dużo nauki, ale zawsze raz na ile cos napisała, a teraz już długo jej nie było...no numeru nie mamy, bo już wtedy jak podawałyśmy nr to nic się nie odzywała.

• Mamusia
Samantka a mi sie wydaje, ze po farbie szybciej odrost widac..Ja kiedys zawsze robilam balejaz i odrost robilam po 2 miesiacach, a teraz robie farba u fryzjera, bo mam zniszczone wlosy, to po 3 tygodniach juz taka brzydka czarna krecha jest.

• Mamusia
Widzę, że wszystkie na farbowanie wzięło. Ja też dziś farbę kupiłam z Garniera miedź. Ostatnie dwa razy miałam Ferie Loreal Mango, ale strasznie szybko się zmywa. Wcześniej przed czarnym tez miałam rude i Garnierem robiłam i dłużej się trzymało, dlatego znów go wzięłam. Dwa razy tańszy, a się tak nie zmywa.
Kiedyś miałam białe... zresztą na fb w fotkach widać. Czasem sobie myślę, że fajnie znów byłoby mieć takie białe, ale to tylko do jakiejś takiej krótkiej awangardowej fryzurki 🙂

Witajcie Dziewczynki ojjj dłuuuugo mnie nie było, chyba ze 2 tygodnie, stron do nadrabiania się nazbierało – ponad 300. Na pewno tego nie nadrobię  ale się rozpisałyście. Tylko kilka ostatnich nadrobiłam!
Miło że pamiętałyście o mnie, w sumie to tu nowa na forum jestem a pamięc Was nie zawiodła
U mnie wszystko w porządku, nie odzywałam się bo mieliśmy problemy z Internetem a poza tym jestem jeszcze w trakcie egzaminów – jeszcze tylko 2 w czwartek będę miała i jeśli wszystko pójdzie po mojej myśli to koniec sesji i teraz już będę mogła przesiadywac na brzuszku Zaliczenia dośc nawet mi poszły, wszystkie 5 egzaminów zdałam w 1 terminie.... jestem z siebie dumna bo zdawane były bez taryfy ulgowej że w ciąży jestem 

Co do mojego brzuszka to akurat dziś miałam wizyte u lekarza, wszystko jak w najlepszym porządku, szyjka bez zmian, rozwarcie też nie postępuje więc jest ok. Choc bałam się że dziś po wizycie będzie coś nie tak bo ostatnio sobie troche pofolgowałam z leżeniem – a to dlatego że ciągle jakas impreza rodzinna była i pasowało jechac, a to egzaminy itp.
W szoku jestem bo 2 tyg temu moja Malutka ważyła 1606 g a dziś już 2400!!!!!!! Nie wiem czy to nie za dużo choc lekarz że norma. Ale ja i tak uważam że dzidzia będzie duża przy porodzie i ciężko będzie wypchac
Dowiedziałam się jeszcze że ze względu na moją chorobe gdyby się okazało że musze mieć cesarkę to mam mieć wyłącznie ogólna narkoze, żadne zewnątrzoponowe A na dodatek w czasie naturalnego porodu nie będę mogła wziąśc znieczulenia!! Ojjj nie wiem jak to będzie, nie chce mieć cesarki a naturalnie mnie przeraża skoro Malutka będzie duża..... Jeszcze mam czas żeby się z tymi myślami oswoic, choc mój M. Cały czas powtarza że dam radę!!
Waga też pięknie skoczyła już 15 kg przytyłam, przeraża mnie to!!! Lekarz mówi że w moim przypadku tak do 18 to norma ale ja na bank przekroczę.

Co do staników, bo chyba poruszałyście to mi właśnie dziś przyszły z allegro, jestem zadowolona zobaczymy jak się będą sprawowac po porodzie

Na temat farbowania włosów się nie wypowiem bo ja jeszcze nigdy nie zmieniałam koloru i jak na razie nie zamierzam, później tylko kłopot z odrostami

A u Was dziewczynki co słychac?? Chyba żadna nie urodziła?? Niunia jak ja Ci zazdroszczę.... Też bym już chciała rodzic, tak mi się teraz strasznie dłuży...... I tak strasznie bym już chciała Tulic moją Malutką a tu jeszcze troche musze poczekac... Ja to chyba będę ostatnią marcówką... Zobaczycie

• Mamusia
Matlega w koncu sie odezwalas 🙂 Dobrze wiedziec, ze wszystko u Ciebie w porzadku, ja juz sie zastanawialam czy czasem nie urodzilas..Gratuluje Tobie zdanych egzaminow.
A u nas jeszcze nikt nie urodzil, ale ja cos czuje, ze po 15 lutym sie zacznie i bedziemy sie rozpakowywac powolutku 🙂

Maja dziekuję za gratulacje ale jeszcze 2 przede mną 🙂 jakoś dam jeszcze rade choc moja mózgownica wysiada już 🙂
Ja się już doczekac nie mogę jak się po kolei bedziemy sypac - taki dreszczyk emocji, a ja bede na końcu więc pewnie wszystkie Wasze opowieści z porodówki bede miała w jednym paluszku 🙂 choc każdy poród jest przecież inny!

no matlega dobrze, że się odezwałaś, bo już martwiłam, zresztą jak wszystkie.. no mnie się wydaje właśnie, że tak po 15.. góra do 20lutego zaczniemy po kolei lądować na porodówce.. pierwsza wydaje mi się, a raczej jestem pewna, że będzie Niunia! 🙂

Ja juz zmykam spac bo jakaś padnięta jestem, obiecuję że teraz będę do Was częściej wpadac 🙂 Trzymajcie się Brzuszki 🙂 przespanej nocy życzę 🙂

witam Dziewczyny 🙂 a ja już na nogach, bo mąż wrócił z pracy i próbowałam jeszcze zasnąć na trochę, ale nie dało rady, a że nie chciałam mu się wiercić z boku na bok too wstałam, żeby on mógł spokojnie spać 😉 co do spania w nocy, to ciężko miałam zasnąć, ale jak już zasnęłam to nie obudziłam się ani na jedno siusiu! 🙂
teraZ puściłam drugą turę ubranek, a teraz zrobię sobie śniadanko! 🙂 mam ochotę na kanapki z białym serem 😜

• Mamusia
Czesc brzuchatki, ja tez sie medluje. Nocka ok z malym incydentem 'oddania' niestrawionehj kolacji i obietnica ze teraz bede do konca ciazy jadla lekko i zdrowo!
Poza tym widze w lustrze ze przytylam na twarzy i jakos niefajnie mi z tym ale wszystko dla maluszka.
matlega_s gratuluje zdanych egzaminow, i oby 2 ostatnie poszly tak samo dobrze. co do porodu to jedziemy na tym samym wozko razem z fenka - bedziemy pewnie na koncu ale jest nas 3 🙂
No nic ja jeszcze musze troche sie wysilic i popracowac, wieczorkiem nie pisalam bo padlam ze zmeczenia.
Acha przez te opuchniete nogi prawie zadne buty mi nie psauja!!!