Skocz do zawartości

KWIETNIÓWECZKI 2011 | Forum o ciąży

joll

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Natka co te choroby sie WAS tak czepiają ???
Asia a M. już z WAM ??? jak sobie radzicie ????

Boże jaki skwar na dworze a ja sobie wzięlam tylko kurtkę puchową i ocieplane kozaki, myślałam na spacerze że wykituję , a pod kurtką i tak miałam tylko podkoszulek bez rękawów

• Odpowiedzi 114 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Tyska_1

5074

• Ewelinaaleks

4927

• alexia_79

18937

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Andzia śliczny
już sie nie mogę doczekać swojego/swojej ( chociaż na 99% jestem pewna że to girl - ale co tam aby zdrowa ) ☺️
Asia dlatego pytałam bo u nas jest źle jak P. długo nie ma , potem jak sie dotrzemy do sielanka 😁
ważne żeby ze sobą gadać i żeby nikt nie mącił to będzie dobrze

• Mamusia
gizelda napisał(a):
Natka co te choroby sie WAS tak czepiają ???
Asia a M. już z WAM ??? jak sobie radzicie ????

Boże jaki skwar na dworze a ja sobie wzięlam tylko kurtkę puchową i ocieplane kozaki, myślałam na spacerze że wykituję , a pod kurtką i tak miałam tylko podkoszulek bez rękawów

zwykłe przeziębienie na szczęście 😆

• Mamusia
bry

Ola a na ile osób robicie wesele w końcu??

ja swoim gagatkom przyniosłam wczoraj z komórki zjeżdżalnie więc jest szał. Szymkowi zdarza się co prawda gibnąć jak wchodzi po stopniach więc go asekurować trzeba ale i tak wększość czasu schodzi na tym , że Julka go wciąga za ręce po ślizgu i zjeżdża na brzuchu, frajdę ma nieziemską 😜

Wylicytowałam Juli sukienię na święta http://allegro.pl/next-swieta-modna-elegancka-panterka-cetki-9-l-i2798888777.html

aa i przymierzamy się do kupna sto/łu ale chyba dopiero po świętach (liczę, że wpadnie jeszcze trochę grosza 😉 )

• Mamusia
Bry 🙂

Nikola
- na ok 100 osób, ale pewnie nie wszyscy przyjdą/przyjadą więc myślę że wyjdzie z 80 🙂

A ja mam anemię, zrobiłam sobie kontrolnie morfologię w sobotę i ooo 🥴 Dopóki nie wyleczę to nie mam co marzyć o dziecku kolejnym.. a dodam że u mnie to nawracający problem więc trochę potrwa zanim Hemoglobina i hematokryt dojdą do normy..
W ciąży z Lenką też miałam dużą 🤢

• Mamusia
Hejka!
Ola ja też miałam w ciąży silną anemię, dlatego Jaś po porodzie przez prawie rok dostawał żelazo i kwas foliowy i jeszcze jakąś witaminę. Musisz dobrze się odżywiać i jeść jak najwięcej buraczków, chociaż wg. niektórych to jest mit, ale nie zgadzam się z tym.
Mati a cóż Ty nasza ciężarna kobietko miałabyś robić na tej imprezie andrzejkowej?
Andzia witaj 😆
I nie wiem coś jeszcze miałam nap. o Nikssa ładna sukienka 🙂
Alice gdzie Cię wcięło???

• Mamusia
Natka jestem jestem, dopiero właczylam kompa.
Ale i tak za wiele nie napisze bo nie mam co.
Ja tam marzylam zeby miec weselicho na 100 osob by moc zaprosic wszystkich bliskich i przyjaciol a nie tylko wesele na 23 osoby (w tym ja maz i fotograf znajomy).
Nie stac mnie bylo na wiecej przez co zal ma polowa najblizszych przyjaciol znajomych czy tez ciotek i kuzynow.

Co do anemi to cos wiem na ten temat najlepiej takze wspolczuje z calego serca 😞 pierwsze 4 miesiece ciazy anemia taka ze lezalam w lozku caly czas!! 24h/dobe pojscie 10metrow do kibelka konczylo sie takimi zawrotami ze obijalam sie o sciany jak pijana i niemialam sily isc i mialam mroczki przed oczami. A jak w 5tym miesiacy sie ruszylam na spacer do warzywniaka po cytryne i po chleb do piekarni to skonczylo sie urawneim filmu. ocknelam sie jak mnie jakis dzidzio pod rekedo mieszkania pomogl isc.
Po porodzie przez jakies 3-4miesiacce tez anemia taka ze ze nie widzialam na oczy! za to o dziwo chodzilam jakos w miare normalnie ale strasznie szybko sie meczylam pocilam i bilo mi szybko serce. Bralam na recepte wtedy sorbifer dulures czy jakos tak. Niedawno bo jakies 4-5miesiecy temu znowu zaczelam miec podobne objawy i zrobilam morfologie ale na szczescie byla na granicy ok w razie czego na wzmocnienie dostalam znow ten sam lek ale co sie okazalo w tym przypadku podobne objamy dawal dziwny skok cukru ze obawiam sie cukrzycy 😞 (w ciazy mialam ciazowa cukrzyce i bralam insuline).

A z terazniejszych spraw to nic nowego. Ala wczoraj upadla i 3 godziny ja nosilam narekach bo nie mogla stopac noga na stope . To bylo miedzy 18-21 po czym padla spac. Lapala sie ciaagle za prawe kolano. Ale nie spuchlo nie zaczerwienilo sie i zginala na lezaco nim w kazda strone bez grymaszenia. Bol i poplakiwanie pojawialo sie jak probowala stanac na stope tej nogi i jak chcial sie polozyc na kolanach z dupka wypieta do gory bo tak najczesciej spi. Padla spac a dzis rano wszystko ok zadnego grymaszenia i zadnych objawow. Skacze biega lata takze mam nadzieje ze nic sie nie stalo powaznego tylko jakies chwilowe jak widac stluczenie.

• Mamusia
gizelda napisał(a):
haj dzięki dzięki
Natka a po co ci moja miesiączka ??? chcesz obliczyć tydzień ???
to mało istotne , to sam początek ale juz wykrywalny przez testy , po lekarzu wszystko dokładnie napisze
a to moje buty
....
a to leny
....

Magda możę dlatego Ci Matylda nie odpisuje na Twoje pytanie? 😉 Bo jak Natka pytała to juz napisała ze to nieistotne itp 😉