Skocz do zawartości

KWIETNIÓWECZKI 2011 | Forum o ciąży

joll

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
alexia_79 napisał(a):
Natka85 napisał(a):
Pani Matyldo super!!!
U nas też zimno, ale śnieg taki jakby go wcale nie było.
Babcia znowu u mnie gości... 🥴
Która wierzy w parapsychologię???

Ja się tym troszkę zajmuję a co? 🙂

A czym konkretnie jeśli można wiedzieć??? 😆

Mamy drugą czwórkę 😁

• Odpowiedzi 114 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Tyska_1

5074

• Ewelinaaleks

4927

• alexia_79

18937

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Natka85 napisał(a):
alexia_79 napisał(a):
Natka85 napisał(a):
Pani Matyldo super!!!
U nas też zimno, ale śnieg taki jakby go wcale nie było.
Babcia znowu u mnie gości... 🥴
Która wierzy w parapsychologię???

Ja się tym troszkę zajmuję a co? 🙂

A czym konkretnie jeśli można wiedzieć??? 😆

Mamy drugą czwórkę 😁

To nie miejsce na pisanie o tym 🙂
Ale powiedz dlaczego o to pytasz?

• Mamusia
hello 😉
moje dziecię znowu z katarem. Ten żłobek mnie wykończy. W czwartek mają Bal Mikołajkowy i mają się przebrać 😁 Będzie Mikołaj, jakieś owoce, słodycze i takie tam. Pewnie większość będzie sikała ze strachu przed czerwonym facetem 😁
A co tam u Was?
Tynka, przepraszam, że nie odpisałam a propos mojego planowanego biznesu, ale to nic takiego... ☺️ i właściwie to jeszcze nic nie wiadomo. Na razie sobie głośno myślę 😁

• Mamusia
u mnie gówniana sprawa - młody ma drugi dzień biegunkę 😮 😮 pruka wodą raz za razem 🤢 *sorry za obrazowe opisy 🙃:silly 🙂

Klaud no więcej niż pewne że będą wyć na widok dobrotliwego starca. W tym wieku to chyba nawet przekupywanie slodyczami nie pomoże 😁 😁

• Mamusia
niksssa napisał(a):
u mnie gówniana sprawa - młody ma drugi dzień biegunkę 😮 😮 pruka wodą raz za razem 🤢 *sorry za obrazowe opisy 🙃:silly 🙂

Klaud no więcej niż pewne że będą wyć na widok dobrotliwego starca. W tym wieku to chyba nawet przekupywanie slodyczami nie pomoże 😁 😁

ja już Kacpra przygotowuję na tę "niespodziankę" 😁 pokazuje Mikołajów na obrazkach itp 😁
A Szymowi może zęby idą?

• Mamusia
klaudiagda napisał(a):
niksssa napisał(a):

ja już Kacpra przygotowuję na tę "niespodziankę" 😁 pokazuje Mikołajów na obrazkach itp 😁
A Szymowi może zęby idą?

noo jeszcze trójek mu brakuje ale nie widze żeby jakieś inne oznaki ząbkowania wykazywał. za to w zeszłym tygodniu Jula miała też przeboje żołądkowe przez kilka dni więc podejrzewam jakieś wirusisko 😠 😠

• Mamusia
Matko Linka Miłosz ma skończone 5 mcy szok
a pamiętam jak się dowiedziałam że w ciąży jesteś , ale zleciało

mojej wylazły górne trójki dokładnie rok od pojawienia się pierwszej jedynki
i też się dziś skopciła 5 razy 😮 o różnej konsystencji , i tak ją mama i ciotka pilnowały że może z godzinę z kupą chodziła i ma odparzone prawie wszystko ,

czytałam tu i ówdzie że niektóre dzieci "nasze" już bez pieluch
dla mnie to coś niesamowitego a jednocześnie NIEMOŻLIWEGO 😮 moja w ogóle na dupie nie usiedzi dłużej niż 20 sekund wiec posiadówka na nocniku też odpada , nie wiem jak my sie pozbędziemy tych pieluch , chyba poczekam do wiosny, zakupię 100 tetrówek i ceratkę i moze to coś pomoże jak po każdym siknięciu będzie miała mokro w dupę i poczuje ten dyskomfort , nie wiem, nie mam pomysłu 🥴
i z tego samego powodu tzn tego NIE USIEDZENIA przez moją nigdzie , zastanowiło mnie OLA to że zamierzasz kupić sanki
ja się cieszę że moja chociaż w zeszłym roku "pojeździła" bo w tym już nie ma szans
dziś wyciągnęłam sprzęt to było wycie bo nie chciała usiąść ani na chwilę , nie to że się bała czy coś , po prostu wolała CHODZIĆ , może za którymś razem się uda ale dzisiejsze sankowanie NIE UDANE
Magda Bog jeden wie jak to będzie z tym terminem , z internetowych kalkulatorów 30-31 lipiec he he śmieszna data więc wszystko jest możliwe , jutro dowiem się czegoś więcej

• Mamusia
Ogólnie kiedyś wierzyłam w zjawiska nadprzyrodzone, w rzeczy, które zresztą i mnie spotykały 🥴 Tylko czy to można nazwać parapsychologią czy życiem pozagrobowym??? 🤢
Wiara we wróżki tzw. stawiano mi tarota i takie zwykłe karty, skutek był różny 🥴 Ale swojego czasu dość mocno w to wierzyłam, z tarota zresztą najwięcej się dowiedziałam.
Wczoraj znowu kogoś widziałam, tym razem pierwszy raz widziałam, bo dotąd tylko słyszałam 🤢
Nawet kilka razy wyśniłam to co mnie spotka, hm... ale może i wy tak macie.
Ogólnie proszę nie myśleć, że zwariowałam 🙂 Tak Was pytam o te sprawy.

• Mamusia
gizelda napisał(a):
Matko Linka Miłosz ma skończone 5 mcy szok
a pamiętam jak się dowiedziałam że w ciąży jesteś , ale zleciało

mojej wylazły górne trójki dokładnie rok od pojawienia się pierwszej jedynki
i też się dziś skopciła 5 razy 😮 o różnej konsystencji , i tak ją mama i ciotka pilnowały że może z godzinę z kupą chodziła i ma odparzone prawie wszystko ,

czytałam tu i ówdzie że niektóre dzieci "nasze" już bez pieluch
dla mnie to coś niesamowitego a jednocześnie NIEMOŻLIWEGO 😮 moja w ogóle na dupie nie usiedzi dłużej niż 20 sekund wiec posiadówka na nocniku też odpada , nie wiem jak my sie pozbędziemy tych pieluch , chyba poczekam do wiosny, zakupię 100 tetrówek i ceratkę i moze to coś pomoże jak po każdym siknięciu będzie miała mokro w dupę i poczuje ten dyskomfort , nie wiem, nie mam pomysłu 🥴
i z tego samego powodu tzn tego NIE USIEDZENIA przez moją nigdzie , zastanowiło mnie OLA to że zamierzasz kupić sanki
ja się cieszę że moja chociaż w zeszłym roku "pojeździła" bo w tym już nie ma szans
dziś wyciągnęłam sprzęt to było wycie bo nie chciała usiąść ani na chwilę , nie to że się bała czy coś , po prostu wolała CHODZIĆ , może za którymś razem się uda ale dzisiejsze sankowanie NIE UDANE
Magda Bog jeden wie jak to będzie z tym terminem , z internetowych kalkulatorów 30-31 lipiec he he śmieszna data więc wszystko jest możliwe , jutro dowiem się czegoś więcej

no zlecialo i to strasznie szybko mi rowniez 🙂
Miluś rosnie mi w oczach ostanio na szczepieniu wazyl 8,5kg i ma 74 cm dlugosci przy Maji ktora wazy 11kg nie cale naprawde wydaje sie wielki zwlaszcza ze nie mem jeszcze pol roczku 🙂

i mnie z Maja jest roznie kupe zawsze wola na nocni 🙂 a siku tez wola ale najczesciej w tym czasie juz robi je w pampersa:p wiec jak siadnie na nocnik jest juz za pozno 🙂
Tez zrobilam jej terapie szokowa i puscilam po domu bez pampersa i sie pare razy osikała i potem przez pare dni wolala na nocnik a potem znowu zaczela w pampera robic;/
musze to chyba powtorzyc 🙂 🙂

• Mamusia
Bry 🙂

Natka - każdy wierzy w co chce i tyle.. Ja się troszkę Tarotem interesuję, jestem po kursie i "coś" tam wiem na ten temat..
Temat drażliwy i kontrowersyjny więc więcej nic pisać nie będę 🙂 Mój mąż się mnie boi bo zanim on pomyśli to ja mówię na głos to co on ma w głowie.. Poprzedni facet mówił na mnie wiedźma z tego samego powodu.. Zresztą.. Czasem taka intuicja jest uciążliwa..Czasem lepiej wiedzieć i czuć mniej niż więcej ooo...
Jedno mnie cieszy - ciężko mnie okłamać 😉

Matylda - czemu dziwi Cię że chcę kupić sanki? 🤔

• Mamusia
alexia_79 napisał(a):
Bry 🙂

Natka - każdy wierzy w co chce i tyle.. Ja się troszkę Tarotem interesuję, jestem po kursie i "coś" tam wiem na ten temat..
Temat drażliwy i kontrowersyjny więc więcej nic pisać nie będę 🙂 Mój mąż się mnie boi bo zanim on pomyśli to ja mówię na głos to co on ma w głowie.. Poprzedni facet mówił na mnie wiedźma z tego samego powodu.. Zresztą.. Czasem taka intuicja jest uciążliwa..Czasem lepiej wiedzieć i czuć mniej niż więcej ooo...

Właśnie chciałam się dowiedzieć czy wierzycie w takie rzeczy.
Mój Ł. nie wierzy w to. Tarot to już czarna magia. Kościół katolicki gani takie rytuały.
A czy tak jak ja zetkneliście się z istnieniem życia pozagrobowego??? Mój Ł. nie wierzył dopóki na własnej skórze tego nie doświadczył.
Sanki mój Pimuś dostał w ubiegłym roku 🙂 ale ja i tak mam sanki tu na wsi jeszcze po sobie 🙂 W b. dobrym stanie, tylko oparcie gdzieś przepadło 😞 Fajna sprawa ciekawe jak zreaguje 🙂

• Mamusia
alexia_79 napisał(a):
Bry 🙂

nie no może źle to ujęłam
po prostu u nas kupno w tym roku nie miałby sensu , ale może LENCE się spodoba

• Mamusia
gizelda napisał(a):
alexia_79 napisał(a):
Bry 🙂

Przecież sanki kupuje się na lata - nie w tym to w następnym roku skorzysta 🙂

• Mamusia
alexia_79 napisał(a):
gizelda napisał(a):
alexia_79 napisał(a):
Bry 🙂

Przecież sanki kupuje się na lata - nie w tym to w następnym roku skorzysta 🙂

może po prostu dla moje to teraz żadna frajda no chyba że jeżdżenie na stojąco 😮

• Mamusia
Witam

Natka ja Ci moge duzo powiedziec o parapsychologi a zwlaszcza reinkarnacji i duchach oraz zalamaniu czasowym ale to na gg jak bedziesz to chetnie dluzej pogadam 🙂

Dzis u nas ladnie slonecznie ale zimno.
Dzis jedziemy na wielkie comiesieczne zakupy oraz do tescoiwej "po mikolaja" bo jutro maz na budowie.

A ja z racji przedluzania wlasnie teraz w tym tygodniu umowy z naszym operatorem internetu dostane pod choinke samsung galaxy tab 2 7.0 z 3g i sie bardzo bardzo ciesze i nie moge doczekac. 🙂
http://www.play.pl/pl/telefony/samsunggalaxytab27/
Poza tym wczoraj bylismy w obi i ikei. Kupilismy Ali pilke pluszowa do nogi bo ma ostatnio faze na pilki do nogi a nie droga byla bo 13zl i z tego 1 euro ikea oddaje na jakies tak edukacje w wioskach dzieciecych czy cos w tym stylu 🙂

Do tego fajna niebieska lampke jansjo ktura tylko 4w zurzywa a mocno swieci i fajnie mozna ja wszedzie wyginac i przypinac 🙂

Oprocz tego talerzyki plastikowe bo bardzo mi sie sprawdzaja a brakuje mi ich w stercie garow czasem jak sie zurzyje wszystkie to dokupilam.

I pojemnik na papier toaletowy-pewnei nie w waszym guscie ale mi sie bardzo pdoba nie tyle wizualnie co jego praktycznosc 🙂 2 rolki tak szybko nie znikna jak 1na ze nie raz sie szlo do kibelka a tu klops bo papieru niema kiedy go najbardziej potrzeba 😞 a do tego bardzo czesto chodze z tel do kibla wiec z tego pojemnika na gorze robi sie fajna polka na ktorej moge sobie postawic tel, czy inne rzeczy jak sie kapie czy ide na dluzej do wc takze trafiony w moje potrzeby w 100% 😁

Wracajac zjedlismy po lodzie z automatu po 1zl.

a potem do obi po plyty kartonowo gipsowe i plyty osb. Ala siedziala w foteliku przypieta a ja z mezem je w dwojke zaladowwywalismy na nasza przyczepka. Rece mi juz odpadaly po dzwiganiu w dziwnych pozycjach plyt ok 20kg a bylo ich chyba z 20?
600zl poszlo papapa 500 na budowe i 80pare w ikei.

A teraz ide zabierac sie za moje zdrowe i smaczne nalesniczki z maki pelnoziarnistej i kukurydzianeji beda z jabluszkami ktore wlasnie praże lub bialym serkiem z rodzynkami do wyboru 🙂

Ale sie rozpisalam....

Oto te rzeczy:

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50192959/
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40124409/?query=sparka (ostatnio sztuke wzielam wykopalam bo juz nie bylo) 😁
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40237270/#/00237248
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00197252/ (szkoda ze wejscie na drazek nie jest od boku tylko od dolu bo wtedy by byl "pewniejszy" ze nie wypadnie....

A czy któras posiada taki zestaw?
Chyba kupimy Ali pod choinke tzn tesciowa kupi bo sie pytala co potrzebujemy dla malej 🙂 a to mi sie upatrzyla i chyba najsensowniejsze i najsolidniejsze z gdubego drewna i najtansze. Ala sobie posiedziala na ekspozycji takze jej sie spodobalo i odpowiada....

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50177671/
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10177668/

ok uciekam robic te nalesniki juz bo sie zasiedzialam....

• Mamusia
Hello 🙂
Haha Alice, to żeś nam szczegółowo opisała dzień 😁 też muszę się w końcu do Ikei wybrać, bo trochę talerzy mi się potłukło (czyt. Kacper) i mam jeszcze inne braki 🙂
Dajecie mandarynki dziaciakom? Ja dzisiaj dałam i to w skórce (chodzi mi o te błonki na kawałkach), bo już mi się nie chciało obierać i boję się, że mu stanie na żołądku. No ale z drugiej strony, to już takie maleństwo nie jest, nie?
Andzia, jak Alanek? 🙂
Aha, a my jeszcze nie mamy zębowej dwójki na dole 😁 Jedna ostatnio wyszła, a drugiej ani widu ani słychu 😁 Trójki mu wyjdą chyba na 5 urodziny, bo nie mamy żadnej 😁

• Mamusia
Mnie też te tematy interesują i w to wszystko wierzę.
Sama przecież chodzę do wróżki regularnie....

Poza tym - uważam, że się nie nadaję na matkę. Coś jest nie tak i nie mówię tego na wyrost...
Prawda jest taka, że moja cała cierpliwość zostaje w pracy.... wracając do domu mam serdecznie dość płaczu dziecka i tego wszystkiego.... nie umiem w pracy mieć 26 dzieci i potem wracać do domu i mieć Majki.... a ona - nie wiem co się z nią dzieje.... non stop wyje.... i nie wyolbrzymiam..... NON stop! nie ważne, czy ze żłobka ją odbieram, jadę samochodem, idę ulicą, czy bawię się w domu.... ona po prostu non stop płacze.... i to jest taki płacz, bo tak, po prostu.... (słyszałam od teścia - że mój niedługo były mąż też taki był jak był mały), ale ja już nie daję rady!! Najgorsze jest to, że ona w ogóle się nie da uspokoić, co do niej wyciągam rękę, czy chce ją na ręce wziąźć to jeszcze bardziej się wygina i pręży... w ogóle się nie przytula....z każdym dniem, tygodniem jest coraz gorzej.... jest taka zimna, a ja mam ochotę teraz strzelić sobie w łeb.... ile można tego słuchać i to znosić, tym bardziej, że sama jestem z tym wszystkim.... nie daję rady i w związku z tym mam doła... ooo.....

Chciałabym zmienić pracę, ale nie mam możliwości....

Czy któraś z Was, ma to co ja?

• Mamusia
bry

Klaudia ja już dawno daję i pomarańcze i mandarynki ze skórkami, tylko pilnuję żeby jakaś pestka się nie przyplątała 😉

Ja do Ikei po świętach jadę po stół, młodzi jak dostaną jakąś kasę to też im się coś kupi. Mam na oku http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10192013/ dla Sajmona, a Julka coś brzęczy o nowj lampce nocnej ale to sama pewnie będzie wybierać bo ona sobie nie da ostatnio nic wytłumaczyć 🤢 🤢

u nas ostatnio dni mijają pod znakiem pomagania w remontach i przeprowadzce teściowej. Kupili dom i mój R spędza tam wszystkie wieczory i popołudnia nieraz do 1-2 w nocy. A ja cały czas si.ę zastanawiam gdzie mózg mają ludzie, którzy w wieku 46-48 lat biorą kredyty na 25 lat?? yyyyyyyyyyyyyyyhhhh żeby tylko nam nie przyszło go spłacać w przyszłości 😠 😠

• Mamusia
Magda myślę, że cierpisz na chwilowe "zmęczenie materiału" , podkreślam CHWILOWE. Też miewan takie dni, czasem okresy, że ciągłe brzęczenie moich dzieci działa na mnie jak płachta na byka. Wtedy marzę o tym, żeby mieć pilota z opcją MUTE i wyciszyć ich na jakiś czas 😁 😁
Pewnie praca i to, ze jesteś sama nie pomagają ci z tym wszystkim i tylko potęgują zmęczenie i rozdrażnienie.A Majka? Cóż, może twój kiepski nastrój na niej się odbija i dlatego tak to wygląda.
Myślę, że to przejściowe- głowa do góry 🙂
A co do pracy to właśnie - nie myślałaś o zamianie na podstawówkę zamiast żłobka/przedszkola? Tam chyba lżej trochę. Albo na jakiejś hmmm.... wiosce? Koleżanka pracuje w szkole na wsi odległej od Koluszek 10km, ma 8 osób w klasie i jest zachwycona 🙂 Wiadomo, dojazdy są trochę obciążeniem ale wszystko chyba da się zorganizować.
BTW czy szanowny małżonek odciąża cię trochę, w sensie przejmuje w niektóre dni opiekę nad Mają? Może warto go przycisnąć no bo przecież nie jesteś robotem i też potrzebujesz chwili wytchnienia.
3maj się 😘