Skocz do zawartości

KWIETNIÓWECZKI 2011 | Forum o ciąży

joll

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 114 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Tyska_1

5074

• Ewelinaaleks

4927

• alexia_79

18937

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
marinka napisał(a):
Mówiłam , że chłopak Ola 🙂 🙂 Mówiłam 🙂

Józ w domu 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

Okaże się w 20 tc 😉 Jeszcze nie ma co dzielić skóry na niedźwiedziu 🙂 Nadzieja umiera ostatnia 😁
A jak Józio się czuje?

• Mamusia
Też jestem ciekawa,czy potwierdzi się chłopaczek.
Ja z kolei chciałabym mieć parkę.
Mati coś przespałam, co za zabieg miałaś?
No właśnie oberwałam piłką 😁
Biedny Józio zawsze jakieś cholerstwo się przyczepi 😠
Marinka podziwiam Cię , jak Mały będzie już w domu od razu TBi jemu będzie lepiej. Trzymaj się!

• Mamusia
Ola: gratulowałam przez telefon więc się nie powtórzę, i krakać dalej już nie będę 😉
Marinka: Józkowi zdrowia a Tobie wiele sił. Na serio nie wiem jak Ty wszystko ogarniasz: ja żeby się obrobić z domem/sobą/etc zaczęłam sypiać po 4-5 godzin na dobę. Na razie wystarcza :/
Natka: Witek już od bodajże czerwca doskonalne radzi sobie z sygnalizowaniem potrzeb: nauczyłam go, że ma się łapać za siusiak 😁 i teraz tylko przybiega z wrzaskiem MAMA !!! i ręką na kroczu. I zaczął mi już łądnie nocki bez pampersa przesypiać. I no może cofnęłam go w rozwoju, a może sobie ułatwiłam życie, ale kupiłam mu nocnik z Ikei ( bo do tej pory był od razu sedes, nawet bez nakładki ) i teraz jak chce siku, to idzie do łązienki i sam robi, wylewa, przepłukuje 😁 czasami o tym, że robił siku domyślam się po mokrym nocniku 🙂 ( ale kupa prawidłowo nadal w sedes 🙂 )
więc mimo tego, że nie mówi: poradził sobie z tym tematem doskonale.

• Mamusia
kurde a u nas A. cofa się z rozwojem 😮
jak już gaworzył tak teraz nic a nic
głowę trzymał już prosto a teraz kiwa się w każdą stronę , stracił już odruch chwytny o co kaman ???

Nina wycięłam chirurgicznie dwie ostatnie je*ane ósemki więc jestem happy że pozbyłam sie dziadostwa przez które tyle wycierpiałam najpierw jak rosły potem jak się psuły
wrrrrrrrrr
teraz tylko ściągnięcie szwów i znowu będę mogła otwierać paszczę 😉

• Mamusia
Kasia u nas też LENA sama zasiada , robi , wylewa, przepłukuje, podciera sobie tyłek i spłukuje wodę w sedesie jak już wywali
o tym że zrobiła dowiaduję się jak usłyszę że foka ( nocnik) gdzieś gra
ale z tym sedesem to nie wiem jak to robicie ?? bo ja LENĘ sadzam przecież , sama nie dostanie i nie utrzyma sie , chyba że Witek jest większy i może sam zasiąść na TRON
więc jak wolę jak moja zrobi sama na fokę i się ogarnie bo nie zawsze mogę być na każde jej zawołanie
a pieluchę zakładam na drzemkę, na noc i na dłuższą podróż , mimo że zawsze jest sucha ale nie chcę ryzykować zmianą pościeli itp

• Mamusia
Razem napisał(a):
O matus ale to nie moj em byl ... :P dobrze cali jestescie napialam wiad. na fb cos sie u nas rusza ciekawe kiedy specjaliste dorwiemy

kurde Monia u nas też nie za dobrze
napiszę więcej jak sie ogarnę
u nas 'specjalista" za 3 mce to za długo A. za dużo straci , może uda mi się przyspieszyć szpital i wtedy coś załatwię
a w ogóle to do dupy wszystko i o 🤢

• Mamusia
gizelda napisał(a):
Razem napisał(a):
O matus ale to nie moj em byl ... :P dobrze cali jestescie napialam wiad. na fb cos sie u nas rusza ciekawe kiedy specjaliste dorwiemy

kurde Monia u nas też nie za dobrze
napiszę więcej jak sie ogarnę
u nas 'specjalista" za 3 mce to za długo A. za dużo straci , może uda mi się przyspieszyć szpital i wtedy coś załatwię
a w ogóle to do dupy wszystko i o 🤢

🥴 🤢

• Mamusia
Marinka - jaki On cudny 🙂
Pokaż nam jakąś fotkę całewojej trójeczki 😆

Ja już na końcówce - każdy dzień mi się cholernie dłuży i mam już dość.
Jeszcze miałam smutną wiadomość o poronieniu siostry mojej przyjaciółki, u której u malucha w 35tyg przestało bić serduszko....

Chciałabym być już po wszystkim i tulić Malucha

• Mamusia
Dzięki Kasiu za odpowiedź 😆
Ja się kapuje,że chce bo zaczyna się rozbierać, u nas tylko sedes. Na początku przesypiał mi noce bez siusiania i jak zasnął w ciągu dnia,później mu się odmieniło. Ostatnio zapomniałam mu założyć to wstał i poszedł do kibelka, ale że się przez to nie wyspał się to nieźle dał mi w kość. 🤢
Czasami zawoła mama weźmie mnie za rękę, ale tylko dlatego,żebym, mu światło zapaliła 😆
Po czym pokazuje paluchem, że mam wyjść. 😆
Mati współczuję tira, sama parę razy przeżyłam coś podobnego, nawet będąc w ciąży 😞
Marinka śliczny jest Maluszek, a jak Ty śliczni8e ubierasz swoje dzieciaczki 🙂 🙂 🙂
A z nowości to wczoraj napój wylądował na laptopie i już nie ma laptopa 😮 A poszłam tylko siusiu ☺️

• Mamusia
Czesc DZIEWCZYNKI!!!!
dAWNO MNIE TU NIE BYŁO A NAWET BARDZO DAWNO ,ALE NIESTETYY NIE MAM CZASU POZATYM JUZ NIE JESTEM W TEMACIE.NAWET NIE MAM JAK WAS NADROBIC,JEDYNE CO MI WPADLO W OKO TO TO ZE OLA JEST W CIAZY!!!!!!!!!!!!!!! GRATULUJE OLU:* Zaraz kazda bedzie miala po dwa dzieciaczki tylko nie ja;p
U nas wszystko dobrze 🙂
Kozystajac z okazji chcialam zlozyc Wam i Waszym rodzina SERDECZNE ZYCZENIA Z OKAZJI SWIAT BOZEGO NARODZENIA duzo zdrowka,szczescia i radosci oraz pociechy z Waszych Szkrabow 🙂Caluje i pozdrawiam Was wszystkie serdecznie

FryTa 😉 😘