Skocz do zawartości

KWIETNIÓWECZKI 2011 | Forum o ciąży

joll

Rekomendowane odpowiedzi

generalnie leczy się to maściami sterydowymi: jak ktoś nie jest w ciąży. Jak ktoś jest, to niestety: może sobie tylko wapn łykać, żeby się nie drapać. W nizoralu się kąpać i mydłem dla dzieci nacierać. No, mogę sobie jeszcze witaminę c łyknąć. W poniedziałek mam wizytę u drugiego jeszcze dermatologa w Damianie, więc liczę na fachowość. A w weekend skonsultuje się jeszcze z mamą mojej koleżanki: też dermatolog.
To podobno jest jak katar: samo przyszło samo pójdzie, tylko kużwa nie wiadomo kiedy pójdzie !!
BO JA BRECHTI JESTEM NO STRESSSSS 😁
Ktoś pytał jak się objawia: ot maleńkie czerwone swędzące kropeczki na początku na brzuchu, po 2 tygodniach wysypują cię wszędzie oprócz twarzy 😞

• Odpowiedzi 114 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Tyska_1

5074

• Ewelinaaleks

4927

• alexia_79

18937

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
alexia_79 napisał(a):
tyminka napisał(a):
Wiola1983 napisał(a):
No właśnie Tutliputli? Jak to się leczy??

Ja sobie właśnie domowe SPA zrobiłam, ogoliłam kłaki, zrobiłam delikatny peeling, wtarłam kremy, oliwki i inne duperele a teraz chyba idę w kimono 🙂

ale depilacja jest co raz trudniejsza nie wiem co bedzie potem ;p

Depilacja to jeszcze pół biedy - ja sobie paznokci u stóp nie mogę obciąć, niedługo panele porysuje 😁
POKAZ W KONCU SWOJ BRZUCHOL !!

• Mamusia
Tutliputli napisał(a):
generalnie leczy się to maściami sterydowymi: jak ktoś nie jest w ciąży. Jak ktoś jest, to niestety: może sobie tylko wapn łykać, żeby się nie drapać. W nizoralu się kąpać i mydłem dla dzieci nacierać. No, mogę sobie jeszcze witaminę c łyknąć. W poniedziałek mam wizytę u drugiego jeszcze dermatologa w Damianie, więc liczę na fachowość. A w weekend skonsultuje się jeszcze z mamą mojej koleżanki: też dermatolog.
To podobno jest jak katar: samo przyszło samo pójdzie, tylko kużwa nie wiadomo kiedy pójdzie !!
BO JA BRECHTI JESTEM NO STRESSSSS 😁
Ktoś pytał jak się objawia: ot maleńkie czerwone swędzące kropeczki na początku na brzuchu, po 2 tygodniach wysypują cię wszędzie oprócz twarzy 😞
To kurestwo... wspolczuje i powodzenia w walce

Ja się golę na czuja, jak drapie to kosze dalej ☺️ ☺️ a z kopytkami to już do kosmetyczki na pedikjur biegam ☺️

( załamana nie oznacza przecież zaniedbanej: poza tym co bardziej może człowieka odstresować jak nie domowe SPA ? )

• Mamusia
Tyska_1 napisał(a):
alexia_79 napisał(a):
tyminka napisał(a):
Wiola1983 napisał(a):

Ja sobie właśnie domowe SPA zrobiłam, ogoliłam kłaki, zrobiłam delikatny peeling, wtarłam kremy, oliwki i inne duperele a teraz chyba idę w kimono 🙂

Depilacja to jeszcze pół biedy - ja sobie paznokci u stóp nie mogę obciąć, niedługo panele porysuje 😁

NO WAY 🙂

• Mamusia
brechti tak już jest wszystko ok a w sumie jutro się okaże bo jutro idę sprawdzić... i od razu pokazać wyniki z glukozy ale z nią wszystko ok

tyska_1 to Ty masz inne... pewnie podobne do tampona ale tabletki już nie musisz wyciągać... :P

• Mamusia
alexia_79 napisał(a):
Tyska_1 napisał(a):
alexia_79 napisał(a):
tyminka napisał(a):
Wiola1983 napisał(a):

NO WAY 🙂
NO NIE BADZ PIPKA !! 🙂 Czemuz to 'NO WAY" 🙂?

• Mamusia
Ja z bikini nie mam problemu, też na czuja walę xD To samo z pazurkami, chociaż ostatnio mój tłusty brzuch zaczął przeszkadzać 😠 Wiecie, że jak stanęłam dziś w kolejce z pierwszeństwem, to jakaś babcia za mną mi pojechała, że taka młoda i się pcham 😮 Wcale się nie pchałam, miałam prawo tam stać z moimi UWAGA dwoma produktami a nie jak ona calym wózkiem. A jak powiedziałam, że młoda i w ciąży to powiedziała, że teraz wszystkie tak gadają 😮 😮 😮 😮

• Mamusia
ojej jaki ma Pani Pani Tyśko piekny brzunio!!!! ja w 21 tyg byłam płassska ! ale PIĘKNIE

ale mnei na sentymenty wzieło... to przez to ze dziś robiłam porządki w szafie i wywalałam za małe ciuszki Mirabelki mojej... i sie poryczałam 🙂)

ojj dziewczyki ślicznie wyglądacie życzymy duzo duzo duzo zdrówka, i krótkiego porodu!!!!!

tak przypadkowo weszłam na Wasze forum, proszę się nie gniewac 🙂

• Mamusia
aniusiuniuniawins napisał(a):
ojej jaki ma Pani Pani Tyśko piekny brzunio!!!! ja w 21 tyg byłam płassska ! ale PIĘKNIE

ale mnei na sentymenty wzieło... to przez to ze dziś robiłam porządki w szafie i wywalałam za małe ciuszki Mirabelki mojej... i sie poryczałam 🙂)

ojj dziewczyki ślicznie wyglądacie życzymy duzo duzo duzo zdrówka, i krótkiego porodu!!!!!

tak przypadkowo weszłam na Wasze forum, proszę się nie gniewac 🙂
Witamy witamy 🙂 I dziekuje za komplement. Slodka buzka na tym zdjeciu 🙂 Ja sie dzisiaj dowiedzialam ze bede miala synusia.

• Mamusia
brechti napisał(a):
Tyska_1 napisał(a):
O cholera Eunia nazywaja sie pimafucin i wygladaja w opakowaniu jak MALE RAKIETY !!! 😲 Co to ma byc???

Ohoho, moja wyobraźnia została poruszona 😎 😎 😎
Hehe 🙂 No zebym ja sie nie pobudzila wsuwajac to do srodeczka 🤪 Bo dosyc to dduze 🤪

• Mamusia
ooo o gratuluje.... ja chciałam syna... jak sie dowiedziałam ze bedzie cipunia to tak płakałam byłam tak zła... 2dni histerii heh no głupek no ... a później śmiałam sie sama z siebie, ze swojej głupoty.... no i jak zaczęłam kupować różowe ciuszki... ohhhh bezcenne...

ale GRATULACJE!!

• Mamusia
Tyska_1 napisał(a):
brechti napisał(a):
Tyska_1 napisał(a):
O cholera Eunia nazywaja sie pimafucin i wygladaja w opakowaniu jak MALE RAKIETY !!! 😲 Co to ma byc???

Hehe 🙂 No zebym ja sie nie pobudzila wsuwajac to do srodeczka 🤪 Bo dosyc to dduze 🤪

Lubię duże! Można to bez recepty dostać? Ale czad 😁 😁 🤪 🤪 🤪

ooo o gratuluje.... ja chciałam syna... jak sie dowiedziałam ze bedzie cipunia to tak płakałam byłam tak zła... 2dni histerii heh no głupek no ... a później śmiałam sie sama z siebie, ze swojej głupoty.... no i jak zaczęłam kupować różowe ciuszki... ohhhh bezcenne...

ale GRATULACJE!!

ja bardzo marzyłam o dziewczynce i się udało, no chyba ze sie zmieni jeszcze w chlopaka. pierwsze obojetnie jakie byle by nie było dwóch chłopaków haha

• Mamusia

ale GRATULACJE!!

A ja z kolei mam mieszane uczucia bo niby chcialam syna ale jak drugiej nie bede miala dziewczynki to sie zalamie !! Z samymi chlopami na starosc zostac to wiadomo jak to jest z chlopami 🙂 A corcia to zawsze corcia 🙂 Inne relacje, ale my tu tez mamy taka ktora przezyc nie moze tej malej cipki w swojej macicy 🙂 Strasznie pragnela chlopaka i sie zawiodla.. no ale przejdzie jej napewno 🙂

• Mamusia
brechti napisał(a):
Tyska_1 napisał(a):
brechti napisał(a):
Tyska_1 napisał(a):

Lubię duże! Można to bez recepty dostać? Ale czad 😁 😁 🤪 🤪 🤪
No wlasnie nie !! 🤪

• Mamusia

ale GRATULACJE!!

I jak dziewuszka się sprawuje? Ja niestety nie znam płci swojego malucha :/ Przez to wcale nie gadam z moim brzuchem, bo nie chce się odzywać per ej ty a groszek już mi się trochę znudził...

• Mamusia
moja dzisiaj szaleje teraz w brzuchu chyba to przez wizyte 🙂 i podnioslam bluzke i tak patrzylam na kopniaczki bo chcialam zobaczyc czy cos widac bo zawsze tylko reka trzymalam i czulam i najwazniejsze widzialam falujacy brzuszek takie male kopniaczki hihi 😁 😁 😁 😁 😁 super sprawa 🙂