Skocz do zawartości

KWIETNIÓWECZKI 2011 | Forum o ciąży

joll

Rekomendowane odpowiedzi

Odmeldowuje się jakoś nie mam dziś siły i nie mogę się wbić w wątek- nie piszcie dużo bo nie zechce mi się nadrabiać
do jutra grubasy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
a tyska nie wiem czy pisałam ale masz piękny brzuszek- taki jak mój hehe tylko ja w ogóle z nim nic robię a twój taki wymaziany
buzialki

• Odpowiedzi 114 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Tyska_1

5074

• Ewelinaaleks

4927

• alexia_79

18937

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

alexia_79 napisał(a):
Hej dziewczynki.. A ja znów mam wyniki do bani, dosyć że żelazo znów spadło to jeszcze mam glukozę w moczu. Oznacza to że mam wysokie stężenie cukru we krwi. Jestem załamana. Grozi mi cukrzyca ciężarnych 🥴 Wszystko się mnie czepia..

Bidulko Ty moja i teraz co znowu jakaś kuracja i dieta????????????
jeju ja najlepiej bo żadnych badań nie robię tylko później będzie płacz jak coś będzie nie tak
Mam dziś mnóstwo roboty cholera jak zwykle w piątki i jeszcze moje dziecko szaleje a ja tego tak nie lubię 🥴

• Mamusia
matyldusia napisał(a):
alexia_79 napisał(a):
Hej dziewczynki.. A ja znów mam wyniki do bani, dosyć że żelazo znów spadło to jeszcze mam glukozę w moczu. Oznacza to że mam wysokie stężenie cukru we krwi. Jestem załamana. Grozi mi cukrzyca ciężarnych 🥴 Wszystko się mnie czepia..

jeju ja najlepiej bo żadnych badań nie robię tylko później będzie płacz jak coś będzie nie tak
Mam dziś mnóstwo roboty cholera jak zwykle w piątki i jeszcze moje dziecko szaleje a ja tego tak nie lubię 🥴

Nie wiem co teraz... Jak nie przejdę testu obciążenia glukozą (a zakładam, że nie przejdę) to będą mnie leczyć, dostanę glukometr i będę musiała kilka razy w ciągu dnia badać poziom cukru, bez diety też się nie obejdzie, niedługo nie będę miała co jeść 🥴 Tylko wodę będę piła. Czytałam, że jak się ma cukrzycę w ciąży i po porodzie zanika to potem u 50% kobiet ujawnia się ona po ok 10-20 latach, poza tym ciężarne rodzą duże dzieci do 5 kg 🤪 i trzeba robić cesarkę... Już więcej niczego nie czytam bo zaraz osiwieję 🥴

alexia_79 napisał(a):
matyldusia napisał(a):
alexia_79 napisał(a):

Nie wiem co teraz... Jak nie przejdę testu obciążenia glukozą (a zakładam, że nie przejdę) to będą mnie leczyć, dostanę glukometr i będę musiała kilka razy w ciągu dnia badać poziom cukru, bez diety też się nie obejdzie, niedługo nie będę miała co jeść 🥴 Tylko wodę będę piła. Czytałam, że jak się ma cukrzycę w ciąży i po porodzie zanika to potem u 50% kobiet ujawnia się ona po ok 10-20 latach, poza tym ciężarne rodzą duże dzieci do 5 kg 🤪 i trzeba robić cesarkę... Już więcej niczego nie czytam bo zaraz osiwieję 🥴

no to faktycznie nie ciekawie i wszystko sie Ciebie czeka
to co ty teraz bedziesz jadła?????????????woda to trochę za mało , co będzie można na wątrobę to nie będzie można na cukier i odwrotnie, ale pewnie z głodu nie zejdziesz znajdziesz jakąś optymalną dietę
ja teraz muszę wyjść na ten mróz bo mamy robotę z moim na zewnątrz ale to tylko tak na pół godz a później gorąca herbatka
nie wiem ile było stopni ale poszłam do sklepu bez rękawiczek a dodam że mam dwa kroki i wróciłam to normalnie rąk nie czułam, zsiniały mi z zimna masakra

Ja zauważyłam, że jak jedną coś boli, to wszystkie też się źle czują tego dnia 😜 coś musi w tym być.
Ja też zaraz muszę wyjść na mróz po bułki, a tak mnie brzuch ciągnie jak staje na lewej nodze.. masakra 😠 😮 🥴

• Mamusia
Jestem jestem właśnie próbuje uzupełnić zaległości ale jest tego ponad 300 stron 😮 :P
No niestety zostawili mnie w szpitalu byłam od piątku do poniedziałku.. W sumie to sama nie wiem co mi jest ;/ Łącznie dziennie mam przypisanych 12 tabletek;/ miedzy innymi Luteine, Furaginum, Scopolan.. podejrzewam że to coś z drogami moczowymi skoro biorę furaginum...

• Mamusia
kamikusia napisał(a):
hej.moja kolezanka miala cukrzyce ciazowa. Byla na diecie, przez cala cize przytyla 5 kg. a jej synus urodzil sie trzy tyg przed terminem,wazyl 2900 i mietzyl 50 cm.

Ja nadal jedwo zyje.. chyba lekarza dzisiaj odwiedze ;(

A propos mojej "cukrzycy" to ja już jestem 8 kg do przodu więc ok, tyle że jak teraz zacznę patrzeć co mogę a co nie to nie wiem - muszę jeść gotowane buraki bo mają dużo żelaza ale z kolei mają zbyt wysoki indeks glikemiczny i podnoszą poziom cukru. Wkurwia mnie to wszystko już, że się tak brzydko wyrażę, inne patologie chleją w ciąży, nie dbają o siebie i zdrowe dzieci mają, a człowiek chucha dmucha i ciągle coś, nie mam humory dzisiaj, za dużo się tego nawarstwiło, a jeszcze ten ksiądz dzisiaj po kolędzie chodzi i "spowiadać" się będzie trzeba.... Dobrze, że chociaż słonce świeci... 🥴

• Mamusia
linkaa napisał(a):
Jestem jestem właśnie próbuje uzupełnić zaległości ale jest tego ponad 300 stron 😮 :P
No niestety zostawili mnie w szpitalu byłam od piątku do poniedziałku.. W sumie to sama nie wiem co mi jest ;/ Łącznie dziennie mam przypisanych 12 tabletek;/ miedzy innymi Luteine, Furaginum, Scopolan.. podejrzewam że to coś z drogami moczowymi skoro biorę furaginum...

oj to widze Linka ze u ciebie chyba podobny problem jak u mnie, bardzo możliwe ze masz zapalenie pęcherza jak ci przepisali furagin, ja biore 6 tabletek dziennie furaginu
a jak się czujęsz? boli brzusio?mam nadzieję ze nie! 🙂 🙂 😉

cześć kobietki, ja wstałam trochę zmartwiona w nocy bardzo zle spałam brzuszek mi tak bardzo stwardniał, bolał i nie mogłam spać. teraz tez pobolewa wziełam nospe i leże. Wam tez tak czasem twardnieje?

• Mamusia
alexia_79 napisał(a):
kamikusia napisał(a):
hej.moja kolezanka miala cukrzyce ciazowa. Byla na diecie, przez cala cize przytyla 5 kg. a jej synus urodzil sie trzy tyg przed terminem,wazyl 2900 i mietzyl 50 cm.

Ja nadal jedwo zyje.. chyba lekarza dzisiaj odwiedze ;(

A propos mojej "cukrzycy" to ja już jestem 8 kg do przodu więc ok, tyle że jak teraz zacznę patrzeć co mogę a co nie to nie wiem - muszę jeść gotowane buraki bo mają dużo żelaza ale z kolei mają zbyt wysoki indeks glikemiczny i podnoszą poziom cukru. Wkurwia mnie to wszystko już, że się tak brzydko wyrażę, inne patologie chleją w ciąży, nie dbają o siebie i zdrowe dzieci mają, a człowiek chucha dmucha i ciągle coś, nie mam humory dzisiaj, za dużo się tego nawarstwiło, a jeszcze ten ksiądz dzisiaj po kolędzie chodzi i "spowiadać" się będzie trzeba.... Dobrze, że chociaż słonce świeci... 🥴

jezu serdecznie ci współczuję Alexia, faktycznie co ty będziesz jadła 🥴
ciężka sprawa takie połączenie dietki na wątrobę i cukrzycowej
jak się człowieka czepia to po kolei, wszystko
a księdzem się nie przejmuj, zresztą mnie tez to czeka 😞 😞 to całe spowiadanie, a czemu nie koscielny, a czemu to, sramto 😁 😁
a niech mi da min. 20 tyś to mu zrobię kościelny 😜 😜

• Mamusia
linkaa napisał(a):
Niom pewnie mamy to samo, bo ja tez biorę 6 tabletek furaginum. Ale brzuch mnie nie boli jedynie co czuje to jak mała harcuje 🙂

nio to podobne dolegliwości mamy, ja na dodatek jeszcze tabletki na podtrzymanie ciązy - duphaston i euthyrox na niedoczynność tarczycy 🥴 🙃

• Mamusia
tyminka napisał(a):
cześć kobietki, ja wstałam trochę zmartwiona w nocy bardzo zle spałam brzuszek mi tak bardzo stwardniał, bolał i nie mogłam spać. teraz tez pobolewa wziełam nospe i leże. Wam tez tak czasem twardnieje?

Kobieto to Ty nie czekaj aż przestanie boleć bo dostaniesz zj...bki takie jak ja wczoraj od lekarza, tylko się ubieraj i jedź do szpitala