Skocz do zawartości

KWIETNIÓWECZKI 2011 | Forum o ciąży

joll

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 114 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Tyska_1

5074

• Ewelinaaleks

4927

• alexia_79

18937

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
marinka napisał(a):
Hmmm, a ja się zgadzam z Alice!!!

O milo mi ze ktos mysli podobnie 🙂

Witam.
Na poczatek to wszystkiego najlepszego dla naszych solenizantow (wczorajszych i dzisiejszych). Zycze aby dziecinstwo jak i cale zycie przeszlo bez chorow w zdrowiu i szczesciu.
Oby kazdy dzien byl lepszy od poprzedniego ale nie koniecznie od nastepnego-zdrowka dla NELI , WITKA i AMELKI 😘

U nas dzis deszczyk do poludnia byl wiec jezdzilismy po markletach budowlanych. Kupilismy cement plyty osb itp-maz ma jutro w planie zalewac slupki w fundamentach.
Kupilismy 3tyg temu betoniarke w OBI a dzis maz chcial ja zmontowac no i nasza wina ze wczesniej nie sprobowal bo okazalo sie ze niebylo polowe betoniarki czyli stelaza. Pojechal reklamowac i dobrze ze mieli jeszcze ostatnia sztuke na wystawnie to wzili z wystawy brakujacy stelaz do betoniarki a nie musielismy czekac 2 tyg na wymiane betoniarki bo tak by meza kurwic3ee wziela ze dlugi weekend majowy kiedy ma miec tydzien zalewania to nie bylo by betoniary, no ale na szczescie jest 🙂

Z innej beczki to jak uda mi sie zaladowac filmik z tel to wstawie z nauki jedzenia lyzeczka obiadku-pomijajac fakt pomocy przez mame i tego ze mala zje tylko z metalowej lyzeczki, plastikowej nie ruszy nawet 🤢

Zastanawiam sie nad akcesoriami na basen dla Ali. I tak mysle nad strojem jednoczesciowym, kamizelka dmuchana i kolkiem z siedziskiem no i najwazniejsze na basenie to buciki gumowe zeby sie nie poslizgnela. Ma ktoras jakies doswiadczenie z basenem z maluchami? jakies podpowiedzi i dobre rady? Chetnie wyslucham 🙂

Pozatym dzis na obiadek sobie zrobilam piers z kurczaka w przyprawach nadziwana 2 plasterkami zera zoltego-pychota-wstawie zdjecie pozniej 😜

jak cos mi sie jeszcze przypomni to dopisze 🙂
Milego weekendu babeczki 😉

• Mamusia
niksssa napisał(a):
dobry

mały nadal goraczkuje, dzisiaj trochę mniej już ale jednak 🥴

Alice ja polecam takie koło http://allegro.pl/kolko-bezpieczne-do-nauki-plywania-intex-56585-i2286170080.html

Wielkie dzieki juz dodalam do obserwowanych i po wyplacie czyli za jakies 2 tyg kupie 😎
A Ty takie mialas? dziecko sie nie przewroci w wodzie w nim?

• Mamusia
Alice1984 napisał(a):
niksssa napisał(a):
dobry

Alice ja polecam takie koło http://allegro.pl/kolko-bezpieczne-do-nauki-plywania-intex-56585-i2286170080.html

Wielkie dzieki juz dodalam do obserwowanych i po wyplacie czyli za jakies 2 tyg kupie 😎

kupiłam Julce i już po drodze jeszcze z 3 dzieci pływała w tym 🙂 dla dzieciaczków w naszym wieku takie kółko jest idealne, przewrócić się na pewno nie przeróci, siedzi bardzo stabilnie 😉

• Mamusia
niksssa napisał(a):
Alice1984 napisał(a):
niksssa napisał(a):
dobry

Nikolina dzieki.

Marta ja poproszę filmik 🙂

kupiłam Julce i już po drodze jeszcze z 3 dzieci pływała w tym 🙂 dla dzieciaczków w naszym wieku takie kółko jest idealne, przewrócić się na pewno nie przeróci, siedzi bardzo stabilnie 😉

• Mamusia
Bry 🙂

Nina - bardzo dziękuję za życzenia.

Mikołaj - rośnij mamie zdrowy, silny i grzeczny słoneczko 😘

Tysia - stooooo lat kochana 😘

Co do karmienia to do końca nie zgadzam się z Alice.. Ja bardzo chciałam i bardzo walczyłam a ponieważ Lena była duża to nie najadała się tym co miałam i była dokarmiana butlą.. Nie miałam wyjścia ani sumienia jej głodzić kiedy płakała przy cycku i darła się wniebogłosy. Potem doszło do tego że już nawet mojego mleko ściąganego laktatorem nie chciała 🥴 Walczyć sobie można, cóż z tego jak dziecko nie chce 🤢 Więc nie do końca czasem dobre chęci wystarczą...

Moi goście pojechali oglądnąć stadion narodowy z moim S. Lenka śpi, ja się zaraz ogarnę i jak wrócą to jadę po tort.

Miłego dnia 😘

• Mamusia
Bry....
nadrobiłam jakieś 2 tyg, więc oczekuję na brawa 😁 Czytałam to 3 dni 🙂
Nie było mnie, bo nie miałam laptopa - oddałam do naprawy.
Ale już jest okej.
Wszystko sumiennie czytałam, więc wiem, że Tynka w ciąży 🙂
Gratuluję oczywiście 🙂
Wszystkim dzieciom, które obchodziły urodzinki podczas mojej nieobecności
i składam życzenia i przesyłam buziaki 😘
I dzisiaj dla Lenki oczywiście!!! 😘 😘 😘

A co u mnie?
W sumie....
Zmieniłam pracę ( na inny żłobek)
Maja też idzie od maja do innego żłobka (bliżej domu)
Nie chodzi 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞
Bo robienie 2, 3, 4, czy 5 kroczków nie nazwę chodzeniem... 😞
Co prawda - ur. ma dopiero w czwartek, ale wyprawiałam jej wczoraj.
Miałam 15 ludzi dorosłych i 8 dzieci w domu - normalnie sajgon!
a mam sprzątania tyle, że jak na to patrzę to mi się odechciewa 😞
A - no i wylosowała kieliszek 😞
Jako drugie - łyżkę wazową.
i jako trzecie - kluczyki do auta.
Ale moja mama mówi, że to się nie liczy, bo powinno się robić w dniu urodzin - rzeczywistych.
Więc zrobię - zobaczymy.

Achaaa - chrzciny rzeczywiście się odbyły (w święta) 🙂
Była 12 dzieci.
Wszystkie siedziały grzecznie, tylko Majka oczywiście nie -
tańczyła w rytm dzwonów, śpiewała sobie, krzyczała, śmiała się -
ledwo wytrzymała tą godzinę 😉

Do tego - zalałam wczoraj sąsiadkę 😞
I moja przyjaciółka - zresztą ta co w ciąży ze mną chodziła
i dwa miesiące przede mną urodziła bliźniaczki - ma raka 😞 😞 😞 😞 😞
Dowiedziała się w czwartek.
Czeka ją chemia i operacja w przyszłym tygodniu 😞
Będę ją wspierać.
Sprawa jest poważna, bo są dwa duże guzy w jednej piersi.
Ma trójkę dzieci - jest młoda - nie rozumiem tego.... dlaczego tak się dzieje... 😞

No i to chyba tyle.
Uciekam, bo koleżanka do mnie jedzie z dzieckiem 🙂
Pa!
Będę wieczorem.

Ps.
U mnie Majki jedzenie wygląda tak (jeśli jestem z nią w domu) -
8 rano - kaszka
12 - obiadek
16 - lżejszy obiadek, lub deser
20 - mleko

W międzyczasie je biszkopty, chleb, jogurt, owoce - banana je już w całości - odgryza sobie.

W żłobku ma podobnie.

• Mamusia
Witam 🙂

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA LENKI. SLODKIEGO ZYCIA I ZDROWKA 😘

Ola zgadzam się z Toba bo Cie rozumiem. Jak dziecko zapiera sie na sile i woli glodowac niz jesc melko to nic nie zrobisz zwlaszcza jak samo sie odstawia dziecko od cyca. Ja po prostu wyrazilam swoja opinie o matkach ktorych dzieci chca cyca , i sie za latwo poddaja chwilowym kryzysem.
A u nas z mlekiem jest podobnie tylko na kdwrot jak u Ciebie. Teraz jak mialam 2 tyg temu znowu krryzys ze prawie 3 dni mleka tylko kropela to musialam dawac modyfikowane i wiesz co-Ala za chiny ludowe nie zje mleka modyfikowanego i to zadnej firmy! bebiko. gerber, hipp pluje na kilometr, czasem tylko w porze nocnej bebilon tknie. Moze dlatego ze prze pierwsze 4 dni swojego zycia od porodu byla karmiona bebilonem w szpitalu.

A z innej beczki to wlasnie wracam z bielan wroclawskiem. Kupilam na wyprzedazy w tesco 2 stroje kompielowe dla Ali 🤪 po 16,50 zl /szt
Zaraz wstawie obiecane fotki i filmik tylko sie zaladuje i obrobie 😉

• Mamusia
Bry

Wszystkiego Najlepszego dla Lenki, dużo zdrówka, miłości i uśmiechu na co dzień!

Co do karmienia to zgadzam się z Olą. Z Maksem nie miałam żadnego doświadczenia za to miałam mnóstwo stresów i karmiłam go do 10 mca bez żadnych kryzysów po drodze. Gabrysia bardzo chciałam karmić i gdyby nie walka to po tygodniu bym go musiała odstawić. I walczyć praktycznie musiałam cały czas. Nigdy nie było takiej sytuacji, żeby zostało mleka w piersiach. Od 4 mca zaczęłam go dokarmiać, chociaż nie chciał ssać butelki a widziałam, że jest głodny. W końcu zaakceptował tomme tippe. I do 7 mca walczyłam, kupiłam nawet zestaw sns. W międzyczasie doszedł jeszcze problem alergii. I jak miał 7 mcy odstawiłam go całkowicie bo meczyłam i siebie i jego. I pokarm sam mi się zasuszył, nie musiałam nawet odciągać. A byłam pewna, że jak z Maksem miałam pokarm to i z G. nie będzie problemu...

• Mamusia
A ja chciałam karmić a nie mogłam, w końcu przestałam i obie z małą byłyśmy w końcu szczęśliwe 🙂

I odnosząc się do dużo wcześniejszego posta: Alice, nie, nie przesadzam z tym co napisałam.

Zresztą karmienie to sprawa indywidualna, nie wtrącałam się nigdy w czyjeś cyce i nie będę.