Skocz do zawartości

KWIETNIÓWECZKI 2011 | Forum o ciąży

joll

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 114 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Tyska_1

5074

• Ewelinaaleks

4927

• alexia_79

18937

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Bry 🙂

Ale żeście stron nawaliły 😁 Normalnie musiałam nadrabiać 😁

Matylda
ale się uśmiałam z tego ostatniego filmu 😁 No i na litość boską - nie tresuj Ty jej tak 🤪

Moja ma fazę na piski ale tak wysokie tony wydaje że nie można tego znieść i w ogóle zrobiła się nieznośna, biega, ucieka i jak jej coś nie pasuje to mówi do mnie albo S. "sio" 😮
😁

• Mamusia
Matylda- Lenka to mądra dziewczynka i już! I jak dla mnie - powtórzę się, to cała TY!

A to mój wczorajszy wypiek - uwielbiam to ciasto!

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/850/dscn2307i.jpg/][IMG]http://img850.imageshack.us/img850/6012/dscn2307i.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusia
joł
Ola ale na ostatnim filmiku właśnie tresury nie ma
ona sama wyczynia takie śmiechowe koncerty a wrecz od nas wymaga żebyśmy się śmiały jak ONA tylko że my nie umiemy
dzis znowu rano pół godziny beczała jak mały baranek tzn to był chyba śmiech nie wiem 😮
Magda ciasto fajnie wygląda, kojarzy mi sie z takim "ucieranym" jak moja mam robi , pasują do tego wszelakie owoce

• Mamusia
bry
W O W ile STRON 😁 😁 😁

zdjęć nie widziałam żadnych (oprócz ciasta 😉 ) , na filmy nie mam teraz czasu ale później lukne. aha, ja też nie znam faceta który by tyle wytrzymał bez seksu 😉

ola ciasto robiłam wczoraj, mój pierwszy biszkopt w zyciu, nawet nie wiedziałam że do tego się mąke ziemniaczaną daje 😁 😁 w każdym razie wyrosło ładnie, nie klapło, ja nasączyłam likierem i jest MEGA 😉

• Mamusia
niksssa napisał(a):
bry
W O W ile STRON 😁 😁 😁

zdjęć nie widziałam żadnych (oprócz ciasta 😉 ) , na filmy nie mam teraz czasu ale później lukne. aha, ja też nie znam faceta który by tyle wytrzymał bez seksu 😉

ola ciasto robiłam wczoraj, mój pierwszy biszkopt w zyciu, nawet nie wiedziałam że do tego się mąke ziemniaczaną daje 😁 😁 w każdym razie wyrosło ładnie, nie klapło, ja nasączyłam likierem i jest MEGA 😉

No ja nie mam czym nasączyć ale też mam na nie mega ochotę ☺️ Jakiś koniak może kupię i nasączę? Można nasączać koniakiem? Hmm nie wiem sama 🤔 Sprawdzę potem w necie...

Nikola - no i życzę Ci udanej imprezki 😘

• Mamusia
gizelda napisał(a):
joł
Ola ale na ostatnim filmiku właśnie tresury nie ma
ona sama wyczynia takie śmiechowe koncerty a wrecz od nas wymaga żebyśmy się śmiały jak ONA tylko że my nie umiemy
dzis znowu rano pół godziny beczała jak mały baranek tzn to był chyba śmiech nie wiem 😮
Magda ciasto fajnie wygląda, kojarzy mi sie z takim "ucieranym" jak moja mam robi , pasują do tego wszelakie owoce

Matylda - ale ja nie o ostatnim filmie pisałam, ogólnie 😉 A ostatni film właśnie najlepszy bo nie tresowany ☺️

• Mamusia
Fryta żyje! Ufff! 🙂

Madzia co to za ciacho i mogę prosić o przepis??? Pożądam czegoś słodkiego w tej chwili a nic nie ma 😞

Filmiki z Leną i Alicją super, jeeej takie małe brzdące są świetne- tyle radości 🙂

I odnośnie wczorajszych rozkmin Matyldy: łel obiecałam B że będę do małej po angielsku mówić, ale obietnice obietnicami- nic z tego nie wyszło. Czasami owszem mówię do niej, ale to za mało, gdy wszyscy naokoło mówią po polskiemu 😉 Zresztą dla mnie to teraz NIENATURALNE. Co innego, gdyby B tu był. W stejtsach oczywiście będę do niej po polsku też mówiła, bo będzie to o wiele łatwiejsze. Będę czytać jej polskie bajki (teraz czytam polskie i amerykańskie), będziemy śpiewać po polsku i wkurzać B naszą polską gadką 🙂

• Mamusia
brechti napisał(a):
Fryta żyje! Ufff! 🙂

Madzia co to za ciacho i mogę prosić o przepis??? Pożądam czegoś słodkiego w tej chwili a nic nie ma 😞

Filmiki z Leną i Alicją super, jeeej takie małe brzdące są świetne- tyle radości 🙂

I odnośnie wczorajszych rozkmin Matyldy: łel obiecałam B że będę do małej po angielsku mówić, ale obietnice obietnicami- nic z tego nie wyszło. Czasami owszem mówię do niej, ale to za mało, gdy wszyscy naokoło mówią po polskiemu 😉 Zresztą dla mnie to teraz NIENATURALNE. Co innego, gdyby B tu był. W stejtsach oczywiście będę do niej po polsku też mówiła, bo będzie to o wiele łatwiejsze. Będę czytać jej polskie bajki (teraz czytam polskie i amerykańskie), będziemy śpiewać po polsku i wkurzać B naszą polską gadką 🙂

dziękuję za obszerny opis 😉
to mnie właśnie interesowało 😁

• Mamusia
Ania, ale przepis to na pewno masz 🙂

6 jaj
1,5 szklanki cukru
1,5 szklanki mąki
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
cukier waniliowy
aromat waniliowy
8 łyżek oleju
i oczywiście owoce - ja dodałam 1 kg rabarbaru 😉

Bo taki przepis dostałam od cioci ze Szwecji.
Fajnie się miesza smak słodkiego budyniu z kwaśnym rabarbarem 😉

a polewa to zwykły budyń waniliowy (tylko, żeby nie był taki gęsty - zamiast z dwóch szklanek zrobiłam z 2,5 szklanki)
Ot, co 🙂

Na Facebooku - na razie jedno zdjęcie z sesji zdjęciowej Majeczki (można luknąć) 😜

• Mamusia
magda-d87 napisał(a):
Ania, ale przepis to na pewno masz 🙂

6 jaj
1,5 szklanki cukru
1,5 szklanki mąki
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
cukier waniliowy
aromat waniliowy
8 łyżek oleju
i oczywiście owoce - ja dodałam 1 kg rabarbaru 😉

Bo taki przepis dostałam od cioci ze Szwecji.
Fajnie się miesza smak słodkiego budyniu z kwaśnym rabarbarem 😉

a polewa to zwykły budyń waniliowy (tylko, żeby nie był taki gęsty - zamiast z dwóch szklanek zrobiłam z 2,5 szklanki)
Ot, co 🙂

Na Facebooku - na razie jedno zdjęcie z sesji zdjęciowej Majeczki (można luknąć) 😜

1,5 szklanki cukru na 1,5 szklanki mąki? - nie zasłodziłaś się? 😮 🤔