Skocz do zawartości

KWIETNIÓWECZKI 2011 | Forum o ciąży

joll

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Ewelinaaleks napisał(a):
Nie wiem czemu od 2 tygodni tak jest 😞 odkąd mam urlop....
już doszłam do tego że Dawid się nie najadał w nocy i chociaż to mamy z głowy bo teraz je na dobranoc prawie 400ml mleka z kaszką na dwie tury i do 4 mam spokój przynajmniej z jedzeniem.
Może to zęby ale wydaje mi się że on nie chce zostawać sam( i to mnie dziwi bo od małego śpi sam w pokoju w swoim łóżku) płacze przez sen marudzi jak się uspokoi dostanie butelkę z piciem to jak tylko zgaszę światło to znów to samo 😞 już dziś to sama też jestem zła na siebie bo mnie poniosło( nie będę pisać jakie słowa leciały ☺️ bo mi aż wstyd ale czuje że mnie dół łapie)
Siedzę z nim sama w domu do nikogo się nie odezwać codziennie to samo-jak dzień świra.
Zwariuje 😞 już dziś sobie persen wzięłam co by troszkę odpocząć ale chyba potrzebuje choć troszkę czasu dla siebie a tu niestety nie mam takiej możliwości.....
dziś się cieszyłam że Dawid na 3 godz pójdzie do żłobka to zaspaliśmy wiec może jutro mi sie uda.
Ogólnie do dupy jest 😞

u mnie tak Maja zachowywała się 3 noce - i to były zęby

• Odpowiedzi 114 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Tyska_1

5074

• Ewelinaaleks

4927

• alexia_79

18937

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ewelinaaleks napisał(a):
już doszłam do tego że Dawid się nie najadał w nocy i chociaż to mamy z głowy bo teraz je na dobranoc prawie 400ml mleka z kaszką na dwie tury i do 4 mam spokój przynajmniej z jedzeniem.
Może to zęby ale wydaje mi się że on nie chce zostawać sam( i to mnie dziwi bo od małego śpi sam w pokoju w swoim łóżku) płacze przez sen marudzi jak się uspokoi dostanie butelkę z piciem to jak tylko zgaszę światło to znów to samo 😞 już dziś to sama też jestem zła na siebie bo mnie poniosło( nie będę pisać jakie słowa leciały ☺️ bo mi aż wstyd ale czuje że mnie dół łapie)
Siedzę z nim sama w domu do nikogo się nie odezwać codziennie to samo-jak dzień świra.
Zwariuje 😞 już dziś sobie persen wzięłam co by troszkę odpocząć ale chyba potrzebuje choć troszkę czasu dla siebie a tu niestety nie mam takiej możliwości.....
dziś się cieszyłam że Dawid na 3 godz pójdzie do żłobka to zaspaliśmy wiec może jutro mi sie uda.
Ogólnie do dupy jest 😞

• Mamusia
magda-d87 napisał(a):
Ewelinaaleks napisał(a):
Ogólnie do dupy jest 😞

bardzo bym chciała aby to były zęby, dziś katar rano się pojawił więc może to one 🤔

• Mamusia
Witam kobitki!!! 🙂 Nie ma się z czego cieszyć, ale co mi tam 🙂 Pogoda zapowiada się dość ciekawie znowu dziś mykamy na wieś 😆 Już sobie współczuje jak się nalatam za tym moim Szkrabem, zawsze to samo 😆
Odnośnie zębów to: nie dość, że miał 10 miesięcy i wyszedł mu pierwszy ząbek to do 12 miesiąca miał ich już 6 a teraz nic 🤢 🙂
Idę pić kawę co by się obudzić...

• Mamusia
Natka85 napisał(a):
Witam kobitki!!! 🙂 Nie ma się z czego cieszyć, ale co mi tam 🙂 Pogoda zapowiada się dość ciekawie znowu dziś mykamy na wieś 😆 Już sobie współczuje jak się nalatam za tym moim Szkrabem, zawsze to samo 😆
Odnośnie zębów to: nie dość, że miał 10 miesięcy i wyszedł mu pierwszy ząbek to do 12 miesiąca miał ich już 6 a teraz nic 🤢 🙂

a mojemu pierwszy wyszedł po roku 😉 a teraz ma 5sztuk.
Dawid dziś sam pierwszy raz w nowym żłobku całe 2,5godziny 😁 😁 😁 😁 normalnie nie wiem co ze sobą zrobić tyle wolnego czasu dla siebie 🤪 🤪 🤪 😜

• Mamusia
Ewelinaaleks napisał(a):
Natka85 napisał(a):

a mojemu pierwszy wyszedł po roku 😉 a teraz ma 5sztuk.
Dawid dziś sam pierwszy raz w nowym żłobku całe 2,5godziny 😁 😁 😁 😁 normalnie nie wiem co ze sobą zrobić tyle wolnego czasu dla siebie 🤪 🤪 🤪 😜

Nie wyobrażam sobie, że można mieć tyle wolnego czasu, już zapomniałam jak to jest 😆 Ja mojego nie pośle do żłobka z tej prostej przyczyny, że u nas nie ma. Było od września jedno prywatne, ale zlikwidowali 600 zł miesięcznie plus coś tam oś tam. Także wyjścia nie mam. Z Jasiem też nie ma mi kto zostać, wszyscy pracują, więc dopiero do przedszkola. Przedszkole koło mnie jest od 2 roku życia pod warunkiem, że dziecko samo je i załatwia swoje potrzeby. Cena 350 zł plus też coś tam. Ale nie wiem co z pracą będzie zakład, w którym pracowałam ma zamiar ogłosić upadłość 🥴 Ciężko będzie coś znaleźć 🤢

• Mamusia
Natka85 napisał(a):
magda-d87 napisał(a):
Ewelina, zazdraszczam 🙂
Bo ja Majkę wyślę dopiero w poniedziałek, a że mam urlop to będę miała MEGA dużo czasu 🙂

A ogólnie to co się z tym forum dzieje? 😞
Coraz mniej nas już tutaj...

Też mnie to zastanawia 🤢

jeszcze jak jest Ola w domu, to jakoś się kręci, bo ona zawsze coś napisze, a tak to... niedługo ogłosimy upadłość naszego forum 😞

• Mamusia
magda-d87 napisał(a):
Natka - a nie możesz sobie znaleźć innej pracy wtedy?

Madziu próbowałam już wcześniej z wykształcenia jestem nauczycielką plus logopedą - uprawnienia do przedszkola i podstawówki. Gdybym miała znajomości nie miałabym problemu... U nas tak jest niestety 😞 Bez znajomości nawet do sklepu się nie dostaniesz 🥴 Śmieszne to jest po prostu 🥴 Ścieżki już wydeptałam bezskutecznie, robiłabym już cokolwiek tylko żeby zarabiać. Jak Mały będzie się nadawał do przedszkola znowu będę chodziła, już się rozglądam podpytuję szukam, ale jest jak przedtem 😞 W Warszawie miałabym pracę bo tam mam jakieś znajomości, mąż również, ale przy takich pieniądzach jak nam proponują nie damy rady się utrzymać 😞 Mamy kredyty studenckie to nas tak wdeptuje w ziemię 😞

• Mamusia
Frytus150 napisał(a):
Natka85 napisał(a):
Frytus150 napisał(a):
.

Co u Was?

A powiedzmy ze wszystko dobrze.Od wrzesniaide do szkoly...Bardzo bym chciala isc do pracy ale nie mam z kim malej zostawic wiec lipa...Nadal czekam na sprawe w sadzie;/

Fryta, też tak masz, że chciałabyś, żeby było już pół roku później i te wszystkie problematyczne sprawy były pozamykane? Ja tak mam. Zazdroszczę szkoły- sama najbardziej żałuję tego, że zmarnowałam półtora roku- gdybym wiedziała, że tyle tu będę siedzieć, zaocznie bym skończyła studia.

B. przylatuje mi w czwartek 🙃 🙃 🙃 😁