Skocz do zawartości

KWIETNIÓWECZKI 2011 | Forum o ciąży

joll

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
gizelda napisał(a):
Andziucha napisał(a):
dzien doberek 🙂
a ja jak narazie w dwupaku i nie zanosi sie na to zeby bylo inaczej:/
w nocy tak mnie meczyla zgaga myslalam ze umre:/
ile jeszcze mam chodzic z tym brzuchem??? 🤪

ale twarda sztuka z Ciebie 😉 😉
dasz radę jeszcze z 10 dni i bedzie po wszystkim 😉
to weź tam męża w obroty , połaź po schodach bez celu , umyj se okna ze 3 razy ,może cos ruszy

ja juz naprawde nie mam sily moje nogi odmawiaja posluszenstwa nie mam sily chodzic i funkcjonowac!
a jeszcze 10 dni mi tu wrozysz 🤪 😞
lazilam po schodach,mylam okna,podlogi,biegalam za fabianem na spacerku i nic 🥴
seks tez nic nie dal wiecej sie przy tym umeczylam 🤪 😁 😁

• Odpowiedzi 114 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Tyska_1

5074

• Ewelinaaleks

4927

• alexia_79

18937

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Andziucha napisał(a):
dzien doberek 🙂

A ja bym Chciała żebyś jeszcze tydzien pochodziła i urodziła 13go bo ja sie urodziłam 13go lstopada 😎

Matylda taki brzuch wypchany to ja mam identyczny jak sie nie wyproznie i po calym dniu pod wieczor czuje sie jak klucha i mnie wkurza 😠

A od kiedy tak Cie wypchało?

• Mamusia
Alice1984 napisał(a):
Andziucha napisał(a):
dzien doberek 🙂

A ja bym Chciała żebyś jeszcze tydzien pochodziła i urodziła 13go bo ja sie urodziłam 13go lstopada 😎

Matylda taki brzuch wypchany to ja mam identyczny jak sie nie wyproznie i po calym dniu pod wieczor czuje sie jak klucha i mnie wkurza 😠

A od kiedy tak Cie wypchało?

tzn ja tak mam raz na jakis czas
przecież z rok temu tez pisałam że mam ogromny brzuch ciążowy
u mnie to nie jest kwestia NIE WYPRÓŻNIENIA się bo z tym to ja nie mam problemu, mało jem a siadam na tron śrenio 3-4 razy dziennie ostatnio częściej o czym już pisałam 😉
a o taki to mam tak od dwóch tygodni , najgorzej jest wieczorem jak normalnie siedzieć nie mogę 😮
kurde muszę poczytać o jakis chorobach kobiecych bo se własnie dziś przypomniałam o moim polipie 🤢

• Mamusia
Andziucha napisał(a):
Alice1984 napisał(a):
Andziucha napisał(a):
ja juz chce rodzic!!!!!!!
bo te noce mnie wykoncza juz bym wolala lezec na porodowce!!!

oj tam oj tam jeszcze tydzien 😁

za tydzien to ja sie nabawie depresji od tego czekania 😁 😁 😁

e tam 😉
nie ma nic lepszego od chodzenia z brzuchem , pisałam ci już ciesz się kazdym dniem 😉

• Mamusia
gizelda napisał(a):
Andziucha napisał(a):
Alice1984 napisał(a):
Andziucha napisał(a):
ja juz chce rodzic!!!!!!!
bo te noce mnie wykoncza juz bym wolala lezec na porodowce!!!

oj tam oj tam jeszcze tydzien 😁

za tydzien to ja sie nabawie depresji od tego czekania 😁 😁 😁

e tam 😉
nie ma nic lepszego od chodzenia z brzuchem , pisałam ci już ciesz się kazdym dniem 😉

nie z takim bebenkiem to juz nie jest przyjemnosc i z tymi 20 kg na plusie ☺️

• Mamusia
Czesc dziewczynki 🙂 Nie nadrabiam Was za dokladnie bo nie mam czasu prawie na kompie nie siedze jak Pola spi to wlacze fejsa obczaje cos znajde info do szkoly i spada, U na swszytko dobrze...Pola juz ladnie mowi jak ma na imie i na nazwisko i gdzie mieszka 🙂 Tzn zamiast powedziec Buchmiet moiw Albo Bumet albo Buszek 😁 hehe
Spotykam sie z pewnym ksieciem tak on narazie na spontanie randki,lody,kolrcyjki obiadki ...ale sie nie wczowam w role,mlodszy jest kuźwa co mnie tak ciagnie do mlodszych i mlodszych do mnie to ja nie wiem no ale coz TEN TYP TAK MA;]
Andziucha wez sie zbieraj do tego porodu 🙂 Trzymam kciuki za Ciebie:*:*

• Mamusia
Matylda a jak napniesz mocno miesnia brzucha to robi Ci sie plaski?
Bo jak mi wystaje taki bemben i napisnam to sie chowa. Mi sie wydaje ze ja mam po prostu np. rozciagniete i slabe miesnia brzucha po ciazy niestaty bo przed ciaza tego niemaialm 😞 A jak bylam w ciazy i tak napielam miesnie brzucha to sie nie schowal brzuszek tylko sama gora nad pempkiem sie zrobila plaska. a nie mecza Cie jakies gazy? Moze masz po prostu mocne wzdecia-wieczorem sobie poprykasz, rano wyproznisz i bedzie w porzatku 😁

• Mamusia
Andziucha napisał(a):
moze jakbym sie tak przeszla z waliza te 25 km do szpitala moze cos by mnie wzielo 🤪 😁 😁

Wiesz co ja bym nie ryzykowala bo jeszcze moze sie lozysko odkleic i moze se to tragicznie skonczyc!
Ty tam lez przed tv sobie i wypoczywaj i czekaj na swoje godzine. Z reszta zobaczysz co Ci jutro powie lekarz 🙂
Trzymam kciuki.

• Mamusia
kurde Alice nie wiem o co chodzi z tym napinaniem brzucha próbowałam wciągnąć i "nadmuchać " i się nie da zawsze taki sam 😮
z gazami chyba nie mam problemów tzn nigdy nie miałam
coś tam sobię pyrnę jak każdy jak nikogo nie ma w pobliżu 😉 😉 ☺️
z resztą co ja się przejmuję , to pewnie mięsień piwny 😁

to Angela walizka pod pachę i wio do szpitala 😁

Boze aż się oplułam , gotuję Lenie mleko na płatki a ona se teraz przypomniała i krzyczy z pokoju "mamo płatki szybko , płatki chodźcie , mamuś płatki szybko !!!!!!!!!!!! " masakra przy niej to już strach cokolwiek powiedzieć 🤢

• Mamusia
Alice1984 napisał(a):
Andziucha napisał(a):
moze jakbym sie tak przeszla z waliza te 25 km do szpitala moze cos by mnie wzielo 🤪 😁 😁

Wiesz co ja bym nie ryzykowala bo jeszcze moze sie lozysko odkleic i moze se to tragicznie skonczyc!
Ty tam lez przed tv sobie i wypoczywaj i czekaj na swoje godzine. Z reszta zobaczysz co Ci jutro powie lekarz 🙂
Trzymam kciuki.

miejmy nadzieje zeby mnie wzielo w nocy bo juz ogladac gina nie mam ochoty 🙂

• Mamusia
Andziucha napisał(a):
Alice1984 napisał(a):
Andziucha napisał(a):

Trzymam kciuki.

ale on na pewno ma ochotę oglądać Ciebie 😁

• Mamusia
gizelda napisał(a):
Andziucha napisał(a):
Alice1984 napisał(a):
Andziucha napisał(a):

Trzymam kciuki.

moze 😁 😁 😁
zeby to chociaz bylo przystojne a to stary oblesny dziad 🙂hehehe

• Mamusia
Andziucha napisał(a):
gizelda napisał(a):
Andziucha napisał(a):
Alice1984 napisał(a):
Andziucha napisał(a):

Trzymam kciuki.

moze 😁 😁 😁

Ja bym tam chyba wolala takiego starego dziada a nie tak jak moj gin co w ciazy chodzilam ze kazda wizyta a ja taka bordowa na twarzy i spocona bo sie krepowalam naa widok przystojniaka ☺️

• Mamusia
Alice1984 napisał(a):
Andziucha napisał(a):
gizelda napisał(a):
Andziucha napisał(a):
Alice1984 napisał(a):
Andziucha napisał(a):

Trzymam kciuki.

moze 😁 😁 😁

Ja bym tam chyba wolala takiego starego dziada a nie tak jak moj gin co w ciazy chodzilam ze kazda wizyta a ja taka bordowa na twarzy i spocona bo sie krepowalam naa widok przystojniaka ☺️

a ja tam bym wolala jakies przystojniaka co bym mogla na niego popatrzec hehe 🤪 😁

bry,
Ola - gratuluję decyzji o ślubie, czerwiec to najpiękniejszy miesiąc 😁 Mnie się widzi bardziej druga opcja kiecki.
Matylda - nie myślałam, że tak mocno pragniesz drugiego dziecka... jakoś zawsze pisałaś (przynajmniej na początku i przez długi czas) że nie odnajdujesz się w tym całym macierzyństwie.... więc też gratuluję 🙂
Ja nie miałam żadnych plamień, krwawień i żadnych tego typu historii - więc nie pomogę.

Moja Nikola ma napady kaszlu w nocy - aż się dusi 🤔
Osłuchowo nic nie ma.... zdrowa 🤢

• Mamusia
kasjalena2 napisał(a):
bry,
Ola - gratuluję decyzji o ślubie, czerwiec to najpiękniejszy miesiąc 😁 Mnie się widzi bardziej druga opcja kiecki.
Matylda - nie myślałam, że tak mocno pragniesz drugiego dziecka... jakoś zawsze pisałaś (przynajmniej na początku i przez długi czas) że nie odnajdujesz się w tym całym macierzyństwie.... więc też gratuluję 🙂
Ja nie miałam żadnych plamień, krwawień i żadnych tego typu historii - więc nie pomogę.

Moja Nikola ma napady kaszlu w nocy - aż się dusi 🤔
Osłuchowo nic nie ma.... zdrowa 🤢

no dokładnie tak pisałam nigdy się tego nie wyprę nigdy nie zaprzeczałam
tajemnica też nie jest że po roku przyznałam że kocham LENIA nad życie ( co nie oznacza że wcześniej tak nie było )
ale zawsze też pisałam że mimo że to trudne ( tzn macierzyństwo ) to przecież wiadomo, każda wiedziała że łatwo nie bedzie - to pisałam też że jak dla mnie przereklamowane
ale to dlatego że ja po prostu jestem inna matką no co niekoniecznie oznacza gorszą i jak to Tutli mi napisała , preferuję "zimny chów " 😁
ale też od zawsze pisałam że chciałabym rodzeństwo dla LENIA I to jak najszybciej ( jedyny raz kiedy myślałam odwrotnie to tuż po porodzie jak wysłałam sms Oli i Tysce że więcej nie rodzę 😁 )
no to chyba tyle
to nie jest tak że ja "bardzo pragnę" na razie metoda "chybił trafił " 😉
jedyne co mnie cieszy w tym wszystkim to to że P. udało mi się przekonać 😉
no to tyle w tej kwestii jak sie kiedyś uda na pewno się pochwalę 😁

• Mamusia
Matylda taki brzuch to i ja czasami mam i nie wiem z czym to jest zwiazane i nie czytaj wywodow w internecie tylko idz do lekarza, nie sadze zebys z netu dowiedziala sie czy masz polipa czy nie ;-)

Magda z tego co zaobserwowalam to sa 4 panie ale nie wiem czy na zmiany pracuja czy jak...co do opieki to mam zastrzezenia co do jednej pani a 2 lubie, 4 jest mi obojetna...G. lubi chodzic do zlobka wiec mysle, ze jest w miare ok...nie wiem co dokladnie mialas na mysli, jestes czyms zaniepokojona? i nie wiem ile jest dzieci w grupie...