Skocz do zawartości

KWIETNIÓWECZKI 2011 | Forum o ciąży

joll

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
marinka napisał(a):
Ola, mi bardzo dużo sukienek sie podoba 🙂

Np ta
http://www.zara.com/webapp/wcs/stores/servlet/product/pl/pl/zara-W2012/269256/960546/SUKIENKA%20Z%20SERCEM%20Z%20CEKINÓW

lub ta
http://www.zara.com/webapp/wcs/stores/servlet/product/pl/pl/zara-W2012/269256/960556/SUKIENKA%20PONTE%20DI%20ROMA%20Z%20FALBANAMI%20NA%20RĘKAWACH

do nich mam czerwone rajtki i opaske czerwoną 🙂

chcę cos bardzo prostego a zarazem niebanalnego.
Tam dużo sukienek mi do gustu przypadło

Obie ładne ale tamta.. hmm była jakaś taka wyjątkowa, taka świąteczna, a jednocześnie prosta 🙂 No nic, na pewno coś wybierzesz 🙂

Ja szukam fotografa na czerwiec, na razie oglądam strony i tylko jedna mi się podoba póki co - reszta podobna, zero inwencji, zdjęcia podobne - sztampa.. 🤢

• Odpowiedzi 114 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Tyska_1

5074

• Ewelinaaleks

4927

• alexia_79

18937

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dzięki Nikola ale to jeszcze nie to o co mi chodzi.. Takich zdjęć jest sporo w necie. Zobacz na to:
http://marekpodolczynski.com/foto_kat.php?kat=1

To foto pod wystawą D&G mnie jakoś urzekło i nie wiem dlaczego.. ogólnie widać że ktoś ma inne spojrzenie, o coś takiego właśnie mi chodzi.. o coś niekonwencjonalnego, nie wiem jak to opisać 🙂

• Mamusia
alexia_79 napisał(a):
Andziucha napisał(a):
dzien dobry!
ja nadal w dwupaku chodz jutro mam sie stawic w szpitalu na wywolanie 🙂

Łojek to współczuję indukcji 🤨

tylko jest jedne problem nie wiem jak urodze bo spojenie lonowe mi sie rozeszlo i pewnie decyzja bedzie jutro bo rozejscie kwalifikuje sie na CC 🥴

• Mamusia
Andziucha napisał(a):
alexia_79 napisał(a):
Andziucha napisał(a):
dzien dobry!

tylko jest jedne problem nie wiem jak urodze bo spojenie lonowe mi sie rozeszlo i pewnie decyzja bedzie jutro bo rozejscie kwalifikuje sie na CC 🥴

Jezuu Andzia - teraz oglądnęłam to

http://www.mamazone.pl/tv/film,5114,rozejscie-spojenia-lonowego.aspx

6 tygodni leżenia w szpitalu po porodzie Cię czeka? 😮 To się leczy po porodzie w szpitalu, jakieś opaski zakładają elastyczne na kości łonowe w znieczuleniu ogólnym i leżysz plackiem aż się zrosną, do tego podają silne leki przeciwbólowe.. A jak dziecko karmić piersią? 😮
Matkoo oby to jakaś pomyłka - mam nadzieję że Cię nie wystraszyłam i lekarz Ci objaśnił o co kaman 🤨

• Mamusia
alexia_79 napisał(a):
Andziucha napisał(a):
alexia_79 napisał(a):
Andziucha napisał(a):
dzien dobry!

6 tygodni leżenia w szpitalu po porodzie Cię czeka? 😮 To się leczy po porodzie w szpitalu, jakieś opaski zakładają elastyczne na kości łonowe i leżysz plackiem aż się zrosną, do tego podają silne leki przeciwbólowe.. A jak dziecko karmić piersią? 😮
Matkoo oby to jakaś pomyłka - mam nadzieję że Cię nie wystraszyłam i lekarz Ci objaśnił o co kaman 🤨

wczoraj mu poiedzialam ze pod koniec dnia odczuwam taki straszny bol w dole i musze az noge ciagnac to on mi powiedzial ze to moze byc wlasnie rozejscie tego spojenia i powiedzial ze na jego oko to u mnie juz jest 1 cm a tu czytam ze moze to byc jakies 10 mm 🥴 boje sie jak cholera 😞

• Mamusia
Andziucha napisał(a):
alexia_79 napisał(a):
Andziucha napisał(a):
alexia_79 napisał(a):
Andziucha napisał(a):
dzien dobry!

6 tygodni leżenia w szpitalu po porodzie Cię czeka? 😮 To się leczy po porodzie w szpitalu, jakieś opaski zakładają elastyczne na kości łonowe i leżysz plackiem aż się zrosną, do tego podają silne leki przeciwbólowe.. A jak dziecko karmić piersią? 😮

wczoraj mu poiedzialam ze pod koniec dnia odczuwam taki straszny bol w dole i musze az noge ciagnac to on mi powiedzial ze to moze byc wlasnie rozejscie tego spojenia i powiedzial ze na jego oko to u mnie juz jest 1 cm a tu czytam ze moze to byc jakies 10 mm 🥴 boje sie jak cholera 😞

No normą jest do 10 mm czyli 1 cm a powyżej to patologia już i wtedy trzeba robić tę repozycję w znieczuleniu ogólnym 🤨

• Mamusia
alexia_79 napisał(a):
Andziucha napisał(a):
alexia_79 napisał(a):
Andziucha napisał(a):
alexia_79 napisał(a):
Andziucha napisał(a):
dzien dobry!

No normą jest do 10 mm czyli 1 cm a powyżej to patologia już i wtedy trzeba robić tę repozycję w znieczuleniu ogólnym 🤨

kazal mi o tym pamietac i powiedziec w szpitalu miejmy nadzieje ze sie to nie powiekszy:/

• Mamusia
łojej Andzia ja też miałam podejrzenie rozejscia ale całe szczeście okazało sie ze żeto tylko napór główki na wszystko i skrócona szyjka u głowa w kroku
powodzenia życzę i chyba jednak cc bo z tym rozejściem to ja ci współczuję indukcji i tych 100 razy boleśniejszych skurczy

Marina testu żadnego nie robię bo małe szanse z resztą ja mam jeszcze 10 dni do okresu 😮
no chyba że zaciążyłam w tamtym mcu co też jest mało prawdopodobne a i brzuch wrócił do normy , tylko kurewsko boli , i głowa , i wymiotuję i biegunkuję
ale mam też tu nie za ciekawei w domu więc to pewnie stres
ale miałąm dziś poranek , moja ciocia ta co przyleciała w sobotę złamała nogę w lesi ena grzybach , masakra wujek zadzwonił żebu mu pomóc , samochód rozładowany , dziecka nie miałam z kim zostawić , podrzuciłam ją w kapciach i kocu do sasiadki nawet nie wiem komu 😮, wujek wrócił pojechałam tam z nim i normalnie zwymiotowałam jak zobaczyłam tą nogę 🤢 🤨
a ciocia jeszcze ze 100 kg może wiecej waży , nie mogliśmy jej woakować do samochodu , ściąganie tego buta to jakiś koszmar, matko jak ona sie darła
stopa odwrócona o jakieś 180 stopni , widać było że nic tam w koste nie trzyma, normalnie "dyndała " 🤢, Boziu jeszcze na kibel trzeba było ją wsadzić bo w stresie jej sie czegoś zachciało
najgorsze jest to że kurwa akurat potem nikt telefonu nie odbierał dzwoniłam po ludziach zapytać, co robć gdzie jechać , gdzie lepiej i kurwa cisza ,
i jeszcze ONA nie ma ubezpieczenia
masakra pojechali do szpitala a tam później odebral taki daleki wujek i miał tam na nic czekać pod szpitalem , późneij do niego zadzwoniłam to była już po zdjęciu czekali na lekarza
szok ona ma tu jeszcze być 3 tygodnie ja nie wiemjak to będzie , remont, wizyty u dentysty , no w dwóch słowach zajebisty URLOP
sory za błędy ale się spiesze dopiero mi prad wlączyli

• Mamusia
Nic Oleńko nie nabroiłam ja grzeczna dziewczynka jestem 🙂
Moja kumpela wczoraj wylądowała na ginekologii, źle się czuła. może dziś urodzi???
Kolejna napisała, że jest 11,5 tyg. w ciąży 🙂 wszystko w porządku 🙂
a u nas kocioł i sznur niepowodzeń, które mam wrażenie, że już nigdy się nie skończą...
Andzia trzymam kciuki 🙂

• Mamusia
tynka83 napisał(a):
bry

Matylda biedna ciocia i widokow wspolczuje. a to oni tylko na chwile przylecieli?

Andzia ja bym chyba jeszcze dzisiaj na ip pojechala. z Maksem mialam indukcje, masakra. A ty Fabiana rodzilas naturalnie?

no nie wiem czy na chwilę
wujek juz na emeryturze jest tu od końca sierpnia robi remonty cioci jeszcze dwa lata pracy tam zostało i mieli zjechać tzn teraz mieli jechać 1go grudnia ale nie wiem jak to się wszystko poukłada , to nie jest zwykłe złamanie , a ona tam pracuje fizycznie ciągle biega
Boże to jest normalna tragedia , do mnie jeszcze nie dociera to co się stało
to niby tylko złamanie ale kurwa jakie to może mieć konsekwencje 😮
a poślizneła się na liściach
szok
ja już ledwo kontaktuje , cały czas na telefonie siedzę , wujek jak śmierć przyjechał , pojechał teraz do dziadków po kilka jej rzeczy resztę ma tutaj i jak moja mama z pracy wróci to razem pojadą

• Mamusia
uuu Mati współczuje cioci, wiem co przechodzi bo sama miałam połamany w piz*u staw skokowy i do dziś mam tam pręt i 2 śruby, nie mogę się zebrać żeby to wyciągnąć. Właśnie sobie uświadomiłam, że chodzę z tym już 9 lat a miałam wyjmować po pół roku 😮 😮 😁 😁

• Mamusia
Matylda, współczuję 🤢 oby wszystko szybko się zagoiło i zrosło.

Andziucha, ja też miałam wywoływany poród.. jakoś przeżyłam 🙂 Mimo, że są mocniejsze skurcze, to plus jest taki, że poród trwa krócej.. tzn tak było u mnie. Z resztą wiesz jak wygląda poród 😁

• Mamusia
Matylda - o matko i córko 😮 Współczuję

Magda z P. - daj znać jak wrócisz co z Nikolą

Tynka - Andzia rodziła sn ale z tego co pamiętam to bardzo ciężki poród miała z przetaczaniem krwi włącznie 🥴

Natka - ja Ci polecam przeczytać książkę "Sekret" albo "Potęga podświadomości" bo w życiu każdy ma to na co się godzi... Trzeba myśleć POZYTYWNIE - i to nie bajka - myśli są też energią i to naukowo udowodnione więc im bardziej czegoś chcesz, im bardziej to wizuallizujesz to tak będzie - sprawdziłam. Dziś mam męża o jakim marzyłam 😉

• Mamusia
alexia_79 napisał(a):
Matylda - o matko i córko 😮 Współczuję

Magda z P. - daj znać jak wrócisz co z Nikolą

Tynka - Andzia rodziła sn ale z tego co pamiętam to bardzo ciężki poród miała z przetaczaniem krwi włącznie 🥴

Natka - ja Ci polecam przeczytać książkę \"Sekret\" albo \"Potęga podświadomości\" bo w życiu każdy ma to na co się godzi... Trzeba myśleć POZYTYWNIE - i to nie bajka - myśli są też energią i to naukowo udowodnione więc im bardziej czegoś chcesz, im bardziej to wizuallizujesz to tak będzie - sprawdziłam. Dziś mam męża o jakim marzyłam 😉

No z mężem też mi się sprawdziło i z dzieckiem oczywiście,ale reszta jakoś nie chce..., ale zobacze czy jest to u nas w bibliotece 🙂