Skocz do zawartości

KWIETNIÓWECZKI 2011 | Forum o ciąży

joll

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
[color=black]Ech tak Was czytam i nie dowierzam.. Czy Wy myślita że cc to taki cud miód? 😮
Kurwa mać, ból nieziemski, wszystkie mięśnie i powłoki brzuszne pocięte, a wstać Ci każą zaraz i dziecko nosić.. I też niebezpieczne to jest - to normalna operacja!!! z której ja niestety nic nie pamiętam i nie mam żadnych wspomnień tak jak Wy odnośnie pierwszego widoku dziecka, odnośnie położenia na piersi, pierwszego płaczu, NIC - swoje dziecko ujrzałam dopiero o 6.30 rano dnia następnego a Lena urodziła się o 21.45 🥴
Nie grzeszcie.. Nie myślcie co by było gdyby.. Nie było, macie zdrowe dzieci, nie wydziwiajcie bo mi się czasem krew gotuje za przeproszeniem.. Wiem że niektóre miały ciężkie porody - czytaj Natka czy Andzia i wiem że się boicie ale nie módlcie się tak o to cc bo uwierzcie że to nic miłego.. Może mnie tak to bolało, każda odczuwa ból inaczej ale też nie wspominam tego jakoś rewelacyjnie.. I żeby nie to że Lena była tak duża pewnie zdecydowałabym się spróbować sn..
[/color]

• Odpowiedzi 114 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Tyska_1

5074

• Ewelinaaleks

4927

• alexia_79

18937

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ola ja nie mowie ze cc to cud miod ale moim zdaniem mniejsze zlo niz pn jezeli ktos mial takie porody jak ja czy natka czy inne.
I uwazam ze moj porod porownojac do innych byl bardzo ciezki ale nie najciezszy-wiem ze sa kobiety ktore jeszcze gorzej mialy.
Ja patrzac na swoje przezycia mowie tylko ze dla mnie cc jest lepszym wyborem a co do polozenia dziecka na piersi to prosze Cie nie denerwuj mnie... Dziecko dostalam pomacac dla siebie 1szy raz dopiero 3 dni po porodzie! wiesz jaka ja depresje mialam przez prawie rok ze nie dostalam dziecka do piersi?????????????
Tek kto taka depresje przezyl zrozumie. I jak widzisz nie musisz miec cesarki zeby dostac swoje dziecko dopiero nastepnego dnia.
Wiem tez ze kazdy porod jest ciezki-bo przeciez wakacje to to nie sa tylko powazne rzeczy niestety ktore tylko kobiety musza przechodzic....

• Mamusia
halo halo o co kaman ????????
a ja np byłam wściekła jak mi ją dano w ogóle pokazano , była obrzydliwa i nie wstydzę się tego jak to pisze i ze tak myślę
może inaczej byłoby gdyby faktycznie dano mi ją kolejnego dnia albo za 2
ale kurwa teraz i wtedy wydaje mi sie że to za wcześnie
po dwóch godzinach ja cała poharatana, brudna jak świnia , śmierdząca itp a ta mi dziecko przystawia no masakra , dobrze że chociaż szybko się najadła i spała do rana i ja też bo nie wiem jakby to było
i to gładzenie na koszuli takiego zakrwawionego noworodka , no szok , nawet w czasie opisu porodu pisałam że miałam ochotę zwymiotować
i to świadczy o tym jak różne mamy odczucia i potrzeby
a ja to zawsze byłam inna 😁

• Mamusia
gizelda napisał(a):
a ja np byłam wściekła jak mi ją dano w ogóle pokazano , była obrzydliwa i nie wstydzę się tego jak to pisze i ze tak myślę
po dwóch godzinach ja cała poharatana, brudna jak świnia , śmierdząca itp a ta mi dziecko przystawia no masakra , dobrze że chociaż szybko się najadła i spała do rana i ja też bo nie wiem jakby to było
i to gładzenie na koszuli takiego zakrwawionego noworodka , no szok , nawet w czasie opisu porodu pisałam że miałam ochotę zwymiotować

I teraz chcesz drugie dziecko? 🤔
Rozdwojenie jaźni 🙂
Typowa ryba 😉

• Mamusia
alexia_79 napisał(a):
aaaa znalazłam kombinezon jednoczęściowy 🤪

http://www.nextdirect.com/pl/pl/shopping/girls/younger-girls/7/4

Tylko kosztuje 178 zł 🤨
Nie wiem co robić?

Mnie się ten po lewo podoba 🙂 a jakbym miała dziewczynkę to nawet ten z prawej bym kupiła 🙂
Ola jak cię stać to kupuj, co się zastanawiać 🙂 my nie możemy stroić tak chłopców 😞 ale za to w piłkę możemy z nimi grać... 😞 😁

• Mamusia
Wkleje zdjęcie jezeli kogoś interesuje lub chce zobaczyc jak wyglada główka dziecka po vacuum. to ala w dzien porodu. Urodzilam 00.30 w nocy a zdjecie robił mąż rano. Ja jak pisalam wczesniej zobaczylam ja na zywo dopiero po 3 dniach.
Tu w inkubatorze a na glowce po prwej stronie wielki guz po vacuum 😞
Schodzil z 2-3 miesiace jej to.
.......

• Mamusia
alexia_79 napisał(a):
gizelda napisał(a):

I teraz chcesz drugie dziecko? 🤔
Rozdwojenie jaźni 🙂
Typowa ryba 😉

Ola a jaki to ma związek bo ja nie wiem 😮
porod to poród to ponadludzki wysiłek , dziecko jest fajne ale nie takie uświnione jak JA
z resztą nie o to chodzi , bo nawet jakby była czysta i różowiutka i pachnąca to też bym jej nie chciała , bo byłam zwyczajnie zmęczona , cieszyłam się że wszystko OK i martwiłam jak usłyszałam o naczyniakach ale to wszystko po prostu , chciałabym mieć więcej swobody i czasu a nie żeby ktoś decydował za mnie i wpychał mi w ramiona dziecko którego akurat wtedy nie miałam ochoty przytulać i może to zniechęciło mnie później do wszystkiego i do tego karmienie cyckiem i to było przyczyna tego dystansu do niej
a i tak jak pisałam nie widzę związku z chęcią posiadania drugiego dziecka az odczucismi 5 minut po porodzie
dziecko jest na całe życie i całe życie się kocha i się o nie dba więc chyba nie ma w tym nic złego że akurat ja dobę po porodzie miałam ochotę na święty spokój
i jeszcze jeśli chodzi o drugie dziecko to nie chodzi tu tylko o mnie i jakieś tam moje fanaberie , chodzi własnie o LENĘ bo między mną a moją siostrą jest 7 lat różnicy i ja nie mam siostry , a P. ma 4 rodzeństwa i widze jak to im wszystkim ułatwia życie i cholernie im zazdroszczę ( mimo że też różnie bywa raz lepiej raz gorzej ) ale z reguły trzymają się razem zwłaszcza że na ojca i matkę też za bardzo liczyć nie mogli
ja po prostu tak czułam i tyle i znam dziewczyny które miały tak samo

• Mamusia
Natka85 napisał(a):
alexia_79 napisał(a):
aaaa znalazłam kombinezon jednoczęściowy 🤪

http://www.nextdirect.com/pl/pl/shopping/girls/younger-girls/7/4

Tylko kosztuje 178 zł 🤨
Nie wiem co robić?

Mnie się ten po lewo podoba 🙂 a jakbym miała dziewczynkę to nawet ten z prawej bym kupiła 🙂
Ola jak cię stać to kupuj, co się zastanawiać 🙂 my nie możemy stroić tak chłopców 😞 ale za to w piłkę możemy z nimi grać... 😞 😁

z dziewczynami też można 😜

• Mamusia
moj miał krwiaka podczaszkowego i startą główkę od parcia, wyglądało to b. podobnie tylko trochę większe.

ale wszystko było potem zbadane, ładnie zniknęło i mam takiego chłopaka

alice ważne, że są zdrowi 😁 tylko pozazdrościć 😁 niektórzy mieli mniej szczęścia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
więc utul dziciątko i ciesz się życiem, nie rozpamiętuj, bo Andzia gotowa zwiać z porodówki 🙂

• Mamusia
Natka85 napisał(a):
moj miał krwiaka podczaszkowego i startą główkę od parcia, wyglądało to b. podobnie tylko trochę większe.

alice ważne, że są zdrowi 😁 tylko pozazdrościć 😁 niektórzy mieli mniej szczęścia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
więc utul dziciątko i ciesz się życiem, nie rozpamiętuj, bo Andzia gotowa zwiać z porodówki 🙂

ha ha ha o tym samym pomyślałam tzn mam na myśli ostatnie zdanie 😉

• Mamusia
gizelda napisał(a):
Natka85 napisał(a):

ha ha ha o tym samym pomyślałam tzn mam na myśli ostatnie zdanie 😉

no ciesze ciesze i bardzo wspolczuje tym co nie mieli tyle szczescia niestety 😞

A o tym samym tez pomyslalm z tym ostatnim zdaniem 😁

• Mamusia
Matylda - chodzi mi o to w jaki sposób wyrażasz się o swoim dziecku 🙂 Naturalne że nie są to przyjemne widoki ale mimo wszystko chyba bym tak nie potrafiła powiedzieć publicznie jak Ty - o to mi chodzi.. Że z jednej strony piszesz o wielkiej miłości a z drugiej w taki sposób opisujesz swoje nowo narodzone dziecię 🙂
Ja zdaję sobie sprawę że nie od razu matka umie kochać swoje dziecko - ja też nie wiedziałam jak nazwać to uczucie kiedy mi Lenkę przynieśli i położyli obok... Dziwne to było ale nigdy przenigdy nie napisałabym że po porodzie była obrzydliwa, jakoś nie potrafiłabym.. Jesteśmy z dwóch różnych światów.. Nie chcę tego oceniać bo po pierwsze nic mi do tego a po drugie każda z nas swoje w życiu przeżyła albo nie przeżyła, jedna doświadczyła więcej uczuć druga mniej.. Może ja po prostu nie rozumiem tego co Ty i na odwrót.. Tyle 🙂

• Mamusia
Tu daje inne zdjecie. tylku musicie sie przyjzec na czubek glowy jak odstaje bulwa
....

I chyba to ze szpitala zdjecie co przed chwila pokazywalam to jest odbicie lustrzane bo w ksiazeczce mam napisane krwiak podokostnowy po stronie lewej i na tym zdejecieu jest na lewej a tam bylo na prawej 😮

a tu to wczesniejsze
....

• Mamusia
marinka napisał(a):
Wiecie co dziwczyny ja jedna cc wspominam masakrycznie, z kolei druga rewelacyjnie i cudowne bylo uczcucie kiedy dostałam józka od razu po porodzie

bo wiadomo ze to wszystko zalezy od szpitala i od przebiegu porodu. Jezeli matak i dziecko ok do dostaniesz a jak matak i dziecko nie ok to jak widzisz nawet po naturalnym nie dadza a potem deprecha.... 😞