Skocz do zawartości

KWIETNIÓWECZKI 2011 | Forum o ciąży

joll

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
cześć
A mój Kacper taki się biedak wychudzony zrobił, po tym rota 😞 ale nie przez biegunki, a przez to, że nie miał apetytu. No ale (odpukać) wszystko wraca do normy. Dzisiaj już jadł normalnie.
Co do kombinezonu, to mój ma z zeszłego roku 😁 "Teściowa" kupiła w Szwecji, trochę był duży, a teraz jest idealny.
O taki
http://img.tradera.com/mega/951/150323951_1.jpg
Pytanie, czy nie będzie za cienki... Jeszcze kurtkę trzeba dokupić i buty no i będzie komplet.
Ja bardzo lubię buty Lasockiego, bo są w przystępnych cenach no i ze skóry.

• Odpowiedzi 114 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Tyska_1

5074

• Ewelinaaleks

4927

• alexia_79

18937

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
tynka83 napisał(a):
Mi tez sie podobaja buty lasockiego, w poprzednim sezonie mialam i ja i moja siostra i w obu parach porozrywaly sie obok zamka i to tak, ze nie dalo sie tego zreperowac:-( a szkoda bo bardzo je lubilam.

fakt, mi w jednych też się zamek rozwalił, ale wymieniłam na nowy i śmigam w tym roku znowu 🙂

• Mamusia
alexia_79 napisał(a):
Bry 🙂

Miałam nic nie pisać ale w sumie to żadna tajemnica, że:

15 czerwca 2013 o 16.30 bierzemy ślub kościelny w kościółku na Marymoncie ☺️

WIEDZIAŁAM WIEDZIAŁAM WIEDZIAŁAM GRATULACJE tzn gratuluję decyzji , życzenia i gratulacje złoże później 😉
tylko nie wiem co znaczy "na Maryomoncie " ☺️ P.S. już sprawdziłam 😉

a ja nie wiem wtedy nie wyszło 18 i 19 d c
jak teraz nie wyjdzie 11, 12 i 13 to znaczy że coś z nami nie tak 😞
to tyle mam sajgon , dużo się dzieje
deszcz leje
mam dużo załatwień a nie mam ważnych dokumentów które chuj wie gdzie zaginęły 🤢
no i chyba pralka się zepsuła bo pierze nieprzerwanie od 8 rano w programie na 100 min 😠
i mam inny net więc musze oszczędzać bo za wszystko PŁACĘ 😠 😠

• Mamusia
Natka85 napisał(a):
alexia_79 napisał(a):
Bry 🙂

Miałam nic nie pisać ale w sumie to żadna tajemnica, że:

15 czerwca 2013 o 16.30 bierzemy ślub kościelny w kościółku na Marymoncie ☺️

Super!!! Moje najszczersze gratulacje!!! Ja zawsze chciałam mieć ślub w czerwcu 🙂

he he mój też miał być w czerwcu a był przekładany 2-3 razy i do tego chyba z 5 razy godzina bo zawsze był jakiś problem 😉
Ola napisz coś więcej
co planujecie ??
ilu gości ??
czy wesele będzie ??
czy podróż poślubna ??
czego ksiądz od Was wymaga/oczekuje ??
co macie załatwiać ???

• Mamusia
moja LENA już wstała a jeszcze niedawno o tej porze to ONA spać szła 😮
nic nie zrobiłam tylko zaserwowałam obiad cioci i wujkowi
teraz jakiś rosół musze jej zapodać
a ja jak zwykle przewertowałam już cały net w poszukiwaniu informacji o moich szansach i jak zwykle na darmo 😠 😠 😠 😠 🥴 😞

• Mamusia
Matylda - wiedzieć nie mogłaś bo skąd? Jak wtedy pisałaś to jeszcze nie było nic pewnego 😉

Poza tym gratulować to będziecie później, jeszcze nie ma czego 🙂 Nic się nie zmieni prócz tego że przybędzie dodatkowy papierek 🙂
Bierzemy cichy ślub, rodzice, rodzeństwo i chrzestni. Wesela nie robimy bo nie mamy za co, zresztą w planie mamy Chorwację na wakacje więc zdecydowanie wolimy wakacje niż wesele.. O i tyle 🙂

• Mamusia
alexia_79 napisał(a):
Matylda - wiedzieć nie mogłaś bo skąd? Jak wtedy pisałaś to jeszcze nie było nic pewnego 😉

Poza tym gratulować to będziecie później, jeszcze nie ma czego 🙂 Nic się nie zmieni prócz tego że przybędzie dodatkowy papierek 🙂
Bierzemy cichy ślub, rodzice, rodzeństwo i chrzestni. Wesela nie robimy bo nie mamy za co, zresztą w planie mamy Chorwację na wakacje więc zdecydowanie wolimy wakacje niż wesele.. O i tyle 🙂

no i własnie o to chodzi 😉
tylko że u nas ten papierek zmienił dużo
bo ciągle mamy wyrzuty ze to zrobiliśmy a to nie byl jeszcze czas 😮
ale przynajmniej jesteś szczęśliwa bo wiem że według restrykcyjnego prawa kośxielnego tak na prawde moj ślub ważny nie jest ( tzn dla mnie jest) ale wiem ze wedle tych wszystkich wymagań, nie dopłęniliśy wszystkiego więc ślub ważny nie jest
chociaż w sumie nigdy nie zamierzam z tego przywileju skorzystać więc nie wiem co mnie tak cieszy
😉

• Mamusia
gizelda napisał(a):
alexia_79 napisał(a):

no i własnie o to chodzi 😉
tylko że u nas ten papierek zmienił dużo
bo ciągle mamy wyrzuty ze to zrobiliśmy a to nie byl jeszcze czas 😮
ale przynajmniej jesteś szczęśliwa bo wiem że według restrykcyjnego prawa kośxielnego tak na prawde moj ślub ważny nie jest ( tzn dla mnie jest) ale wiem ze wedle tych wszystkich wymagań, nie dopłęniliśy wszystkiego więc ślub ważny nie jest
chociaż w sumie nigdy nie zamierzam z tego przywileju skorzystać więc nie wiem co mnie tak cieszy
😉

No naszą historię wszyscy znają a na pewno większość tu 🙂 Wszystko nie w tej kolejności przez mieszkanie.. kredyt itd..
Ale zawsze chcieliśmy mieć taki prawdziwy kościelny ślub ☺️
I będę mieć sukienkę białą jak chciałam ale rezygnuję z welonu z wiadomych przyczyn 😉 Nie mam pojęcia jak się uczesać i gdzie, jakie kwiaty, skąd fotograf.. jaki makijaż...
Facet to ma proste życie, kupuje gajer, buty, koszulę, krawat i tyle a kobita to ma zaraz 1000 zmartwień 😁
Ale tak jak mówiłam - chcę prostą skromną sukienkę, nie żadną bezę ani tego typu kreację 🙂
Coś takiego:
http://www.sukniesplendor.pl/public/img/1606.jpg

albo takiego:

http://www.sukniesplendor.pl/public/img/1203.jpg

Chodzi mi o taki wzór - prosta i dopasowana, bez falban 🙂

• Mamusia
Ola ja nie znam Twojej historii i chetnie poznam jak zechcesz mi powiedziec 😉
Co do sukienki to nie obraz sie za specyficzny moj sposob wyrazania opinii ale wiesz jaka jestem 🙂
Pierwsza sukienka jest zajebiaszcza-tez cos takiego bym chciala. Druga notomiast moim zdaniem wyglada jakby to powiedziec .... jak kobieta zawinieta w przescieradlo-kompletnie mi sie nie podoba 😞
ide dzialac na chacie. Mama mnie odwiedzila, pranie drugie wstawione. A dzis sobie robie spa w lazience jak maz wroci albo mala pojdzie spac a jutro do okulisty na kompleksowe badanie bo cos nie tak mam w oku od czasu jak mi Ala porysowala rogowke 😞

• Mamusia
Alice1984 napisał(a):
Ola ja nie znam Twojej historii i chetnie poznam jak zechcesz mi powiedziec 😉
Co do sukienki to nie obraz sie za specyficzny moj sposob wyrazania opinii ale wiesz jaka jestem 🙂
Pierwsza sukienka jest zajebiaszcza-tez cos takiego bym chciala. Druga notomiast moim zdaniem wyglada jakby to powiedziec .... jak kobieta zawinieta w przescieradlo-kompletnie mi sie nie podoba 😞
ide dzialac na chacie. Mama mnie odwiedzila, pranie drugie wstawione. A dzis sobie robie spa w lazience jak maz wroci albo mala pojdzie spac a jutro do okulisty na kompleksowe badanie bo cos nie tak mam w oku od czasu jak mi Ala porysowala rogowke 😞

Ty zawsze taka dosłowna.. Mi nie chodzi o wygląd tej sukienki, ale o to że chcę taką prostą dopasowaną, bez falban i tych wszystkich kół srół.. Chodzi mi o fason 🙂 BTW - mnie się to prześcieradło podoba 🙃
I jak to coś takiego byś chciała jak ta pierwsza? 😮 Z tego co pamiętam to widziałam już Twoje zdjęcia ślubne.. w białej sukience. Planujesz kolejny ślub kościelny? 😉

• Mamusia
Ola Alice brała ślub cywilny- za jakiś czas na rocznicę chce wziąć kościelny - albo coś pomyliłam ☺️
mi osobiście też się podoba bardzoooooooo ta pierwsza sukienka , ta druga to tylko na modelkach ładnie wygląda , ten materiał w ogóle się nie dopasowuje a dziewczyny wygglądają w tym jak kloce , ale TY to drobna jesteś to może akurat
mi się właśnie podobają takie jak ta pierwsza w tzw stylu greckim, proste zwiewne, lejące
ale kogo obchodzi moje zdanie 😁

dziewczyny wiem że nie traktujecie poważnie tego co tu pisze ale może któraś łaskawie odpowie
czy po tzw zapłodnieniu, poczęciu czy jak zwał tak zwał w terminie pierwszej miesiączki miałyści ejakieś krwawienia /plamienia ????
bo ja już świruję i sobie wmawiam różne rzeczy ale też coś dziwnego sie ze mną dzieje
a dziś moja mama się mnie zapytała czy ja w ciąży nie jestem ☺️
no wiadomo teraz trochę się spasłam ale żeby aż tak ???
nawet fotkę brzucha zrobiłam ☺️

• Mamusia
Matylda o to to brakowalo mi tego slowa-styl grecki takie mi sie podobaja i tak wyglada ta pierwsza i nic nie pomylilas 😉

Ola tak jak pisala Matylda mam cywilny i na niego mialam suknie ecrue :P a koscielny chcialam robic na 5 albo 10 rocznice slubu ale patrzac na mojego meza i na uczucia ktore nas obecnie lacza to spodziewam sie predzej rozwodu za kilka lat a juz nie marze o slubie koscielnym z nim. Moze kiedys znajde jeszcze takiego mezczyzne uczuciowego przy ktorym bede sie czuc potrzebna szczesliwa i jak kobieta a nie jak kucharka i ciota za przeproszeniem.

Matylda ok tygodnia po zaplodnieniu jezeli doszlo do zaplodnienia moze wystapic krwawienie lub brudzenie lekkie to sie nazywa implantacja zarodka. Jezeli jestes w ciazy to tez tak jak piszesz w dzien spodziewanej miesiaczki mozesz niemiec miesiaczki , mozesz ja miec a mozesz tez tylko miec brudzenie. Ale chwila pisalas chyba jakos kolo 1 listopada cze masz owulacje to predzej bym sie spodziewala na dniach implantacja a nie okresu jezeli jestes w ciazy? bo jezeli juz cos dostalas to hm.... ??

• Mamusia
Ola Ty lubisz tego tomiego hilfigera czy jak mu sie tam zwie?
Bo ktos z moich znajomych podeslal mi linka do jakiejs jego wyprzedazy tylko trzeba sobie konto zalozyc chyba.
http://lp1.zlotewyprzedaze.pl/?i=046&bg=6&b=1&l=1,2,3,4,5,6&t=1&h=1&MWID=PL_SME_FB_Tommy_K_20121024&utm_source=SME&utm_campaign=FB&noLP=1&fb=0&sn=60656