Skocz do zawartości

KWIETNIÓWECZKI 2011 | Forum o ciąży

joll

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 114 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Tyska_1

5074

• Ewelinaaleks

4927

• alexia_79

18937

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
dobry wieczor 🙂

nam weekend minal calkiem milo, wczoraj po poludniu pojechalismy do takiego pubu w ktorym nasi znajomi zorganizowali impreze z okazji chrzcin ich coreczki i po raz pierwszy w zyciu zauwazylam ze Nela nie jest juz dzidzia malutka, bylo tam sporo dzieci w wieku do okolo 6 lat i Nela bawila sie z nimi non stop!!!! tanczyla z nimi, biegala, te starsze dzewczynki ja nosily na rekach, i w ogole odseparowala sie od mamy i taty na okolo 3 godziny!!!! Mielismy okazje z S. potanczyc, pobawic sie ze znajomymi, no super bylo!!:! 🙂 🙂
A Alice wiesz co nei wiem jaka jest dokladnie min stawka ale cos ok £6,11?? czy cus?? no ja nie ukrywam, ze zarabiam 6,22 za godzine czyli okolo 37 na dzien, a poniewaz ja pracuje 6 godzin, to musialabym placic jak za caly dzien, czyli 38 funtow... takze jak juz napisalam w moim przypadku to jeszcze musialabym dokladac do tego interesu... plus pieluchy
a poza tym do mnie jakos nie przemawia trzymanie dziecka caly dzien w jednym pomieszczeniu.......... wiem, ze jak mialam stycznosc z przedszkolami w polsce, to te pokoje byly dosyc duze, ale tutaj u mnie, to przedszkole jest w domu jednorodzinnym i ten pokoj 1,5- 2 latkow jest niewielki i poprostu nbyloby mi jej szkoda, ja wiem ze oni wychodza na dwor ale i tak....
a jesli chodzi o przedszkola panstwowe, to moze si emysle ale chyba nie ma takowych. TZN jest za darmo na rok przed pojsciem do szkoly jakby zerowka u nas w polsce ale to i tak albo od 9 do 12, albo od 12 do 15, wiec wiekszosc dzieci i tak gdzies musi spedzic ten pozostaly czas gdy rodzice pracuja ( czyt i tak sa u nas w przedszkolu i rodzice musza placic niemale pieniadze)

A wiecie ze moja Nela juz w 2015 pojdze do pierwszej klasy??? przeraza mnie to, we wrzesniu 2014 pojdzie do "zerowki", a to wszystko dlatego ze urodzila sie w kwietniu. Tutaj w UK to dziala tak, ze nie wysylaja dziecka rocznikiem do szkoly, tzn tak, rocznikiem, ale nie do konca 🙂 Dziecko idzie do pierwszej klasy gdy we wrzesniu ma ukonczone 4 lata. W praktyce wyglada to tak,ze jesli dziecko urodzilo sie przed 1 lipca, to pojdzie do szkoly jak bedzie mialo 4 lata i kilka miesiecy, a jesli urodzilo sie po 1 lipca to pojdzie do szkoly jak bedzie mialo juz prawie albo 5 lat, zalezy kiedy ma urodziny. Wiecie co mam na mysli? 🙂 Takze moja piekna idzie we wrzesniu 2015 do pierwszej klasy! 🙂 Ja sie juz zastanawiam nad szkola..... czy to nie przerazajace???

Olciu a w jakim wieku jest dziecko Twoje sasiadki?? Boze baaardzo mi przykro z ich powodu.... naprawde..........
U nas z tym jedzeniem jest tak ze S. nauczyl Nele nie odmawiac...... czasem wymiotuje jak nie chce rzeczywiscie......
Sama nie je, nie karmi sie, nie szpera za jedzeniem.....
sama z siebie zje tylko plaster wedliny i takie prazynki czasem, nadal jej blenduje, drugich dan nie jada, bo mimo ze ma wszystkie zeby, to ona nie chce gryzc jedzenia tylko je chce polknac i krztusi sie i dlawi na zbyt grudkowym lub gestym. Jesli jej daje gotowe jedzenie to daje jej powyzej 10 miesiaca jesli chodzi o strukture, i zje tez kilak 1- 3 lata ale to tylko te rzadsze. Ale ja sie juz przyzwyczailam i dziekuje Bogu ze to co najgorsze za nami. Pije sporo, zawsze tylko wode przegotowana.

• Mamusia
Bry 🙂

Alice - może to było stare, nieświeże? 😮 Kurrr co oni do tych słoików kładą 🤨

Dagi - pisałam - ta Karolinka ma chyba 10 czy 11 miesięcy 🥴

No i mówiłam, że Andzia urodzi we wtorek? Nieważne że za tydzień 😁

Andzia urodziła o 3.30 Alanka
- jest zdrowy dostał 10 pkt ale UWAGA!!!

WAŻYŁ 4700 g a ona rodziła sn

🤪 🤪 🤪 🤪 🤪

Napisała do mnie o 22.30 że przebili jej pęcherz i czeka na rozwój wydarzeń, więc mniemam że szybko poszło i bezproblemowo bo o 3.30 Alan był już na świecie a ona napisała do mnie jakoś o 4.40 🙂 Zdjęcia nie mam niestety..

Nooo, to Alice - wykrakałaś sobie prezent na urodziny 😁

BTW - jeszcze raz wszystkiego najlepszego 🙂

• Mamusia
Andzia WOOOOOW 🙂 wielki szacun i gratulacje 🙂 i buziaaaaaaki wielkie dla Alanka 😘 😘 😘

bry

my już po spacerku, staliśmy pół godziny i pilnowaliśmy panów na koparkach czy dobrze ulicę robią. masakra. od tygodnia non stop stoi przy drzwiach balkonowych i pokazuje na nich i przeżywa 😁 😁

Ola a zakładałaś Lenie w ogóle teraz jednoczęściowy kombinezon?? w sensie czy jej przymierzałaś. Chodzi mi o to czy ona nie będzie stawiać oporów przed ubieraniem w jednoczęściowy, może nie bez kozery tak mało ich jest?? Bynajmniej moja Julka miała jakiś tam po kimś i nie dawała sobie włożyć, wścieklicy dostawała i spazmów masakrycznych 😮 🤔 😉

• Mamusia
niksssa napisał(a):
Andzia WOOOOOW 🙂 wielki szacun i gratulacje 🙂 i buziaaaaaaki wielkie dla Alanka 😘 😘 😘

bry

my już po spacerku, staliśmy pół godziny i pilnowaliśmy panów na koparkach czy dobrze ulicę robią. masakra. od tygodnia non stop stoi przy drzwiach balkonowych i pokazuje na nich i przeżywa 😁 😁

Ola a zakładałaś Lenie w ogóle teraz jednoczęściowy kombinezon?? w sensie czy jej przymierzałaś. Chodzi mi o to czy ona nie będzie stawiać oporów przed ubieraniem w jednoczęściowy, może nie bez kozery tak mało ich jest?? Bynajmniej moja Julka miała jakiś tam po kimś i nie dawała sobie włożyć, wścieklicy dostawała i spazmów masakrycznych 😮 🤔 😉

Nie próbowałam, ale myślę że nie będzie oponować, bo ona mi nigdy nie robiła problemu z ubieraniem, lubi się stroić, no i myślę że ten mniej będzie ograniczał ruchy niż dwuczęściowy 🙂 Zobaczę, w razie co to mogę odesłać, bo i wysyłka i zwrot za free 🙂

• Mamusia
Alice1984 napisał(a):
Andziucha napisał(a):
dzien doberek 🙂
a ja jak narazie w dwupaku i nie zanosi sie na to zeby bylo inaczej:/
w nocy tak mnie meczyla zgaga myslalam ze umre:/
ile jeszcze mam chodzic z tym brzuchem??? 🤪

A ja bym Chciała żebyś jeszcze tydzien pochodziła i urodziła 13go bo ja sie urodziłam 13go lstopada 😎

Andzia Super wiadomość 🤪 Moja wrozba sie spelnila-fajny prezent na urodziny 🙂 Zostaje wirtualna chrzestna w zwiazku z tym jak chcesz 😉
Wielki podziw i wielkie GRATULACJE-duzy chlopak 🙂

Ola , Magda , Ewelina dziekuje za zyczenia urodzinowe 🙂

Dzis Ala juz dobrze jak na razie.
A ja poklucilam sie z mezem w nocy dzis o 3ciej jak wrocil z pracy na temat moich urodzin 😠

• Mamusia
alexia_79 napisał(a):
Skoro Alan urodził się w urodziny Alice to może Hania Tutli zrobi prezent dla mnie, bo Kasia ma termin na 8-ego, czyli akurat w moje urodziny 🙃

Zyczę Ci Ola Takiego prezentu 😉

Wygralam licytacje sukienki dla Ali na swieta 🙂

....

Podoba Wam sie czy nie? (pewnie nie jak wiekszosc moich rzeczy 😜 )

Ja też już kupiłam sukienkę Nikoli na Mikołaja w przedszkolu. 😉
Dziś jadę kupić jakiś mały prezencik na Mikołajki, żebym mogła schować go do jej bucika albo pod poduszkę - u nas od zawsze jest taka tradycja 🙂
Alice - sukienka fajna.
Marinka - kupiłaś Anielce tę sukienkę z Zary?

• Mamusia
kasjalena2 napisał(a):
Ja też już kupiłam sukienkę Nikoli na Mikołaja w przedszkolu. 😉
Dziś jadę kupić jakiś mały prezencik na Mikołajki, żebym mogła schować go do jej bucika albo pod poduszkę - u nas od zawsze jest taka tradycja 🙂
Alice - sukienka fajna.
Marinka - kupiłaś Anielce tę sukienkę z Zary?

jeszcze nie. Mój tata ma kupić jej 🙂

• Mamusia
Alice1984 napisał(a):
marinka napisał(a):
Alice to by było fajnie już na swoim 🙂

sukienka ładna!

A dziekuje 🙂

Zastanawiam sie terz tylko jaki kolor bodow z dlugim rekawem i rajstopek dac bo mam rozowe, jasno fioletowe, biale body ale rajstopy niewiem czy biale znajde 🤨

ja bym założyła biale i biale rajstopki 🙂