Skocz do zawartości

KWIETNIÓWECZKI 2011 | Forum o ciąży

joll

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
melduję, że jestem styrana jak koń po westernie. nie mam siły już na nic a jeszcze parę rzeczy przede mną.

mało tego, teściowa mi tak ciśnienie podniosła jak mało kiedy. jeszcze mnie w ciasto jedne wrobiła, a mialam juz nie robic. 😠 😠 aha, mało tego, dzie.ń przed wigilią, o godzinie 17 ina do mnie czy bym nie pojechała coś dzieciom kupic od niej bo ona zapooooooomniala. ot, babcia. 🤢 🤢 🤢

• Odpowiedzi 114 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Tyska_1

5074

• Ewelinaaleks

4927

• alexia_79

18937

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witajcie melduję , że żyję.
U nas nic ciekawego, naprawdę, no moze poza tym, ze mamy szkarlatynę tzn dzieci mają, więc antybiotyk będą dostawać 14 dni... Strasznie Nam płaczą , bo głowa boli im, brzuchy i temperature maja straszną...
A ja od czwartku będę chodzic na fizjoterapię. Spadłam ze schodów i nie czuje sie dobrze.

Choinka ubrana, oczywiście żywa, bo innej nie wyobrażam sobie, lubię ten zapach, nawet nie przeszkadza mi to, że się sypie. Mamy piękny świek kłujący i jest taki gruby i piękny , że dawno nie widziałam takiej(skromna) Ubrana na piękny kolor biały)

Wigilia u mnie , więc wszystko juz mamy 🙂 Srrnik a właściwie polewa chałwowa juz jest na serniku i OGŁASZAM KONIEC mojej pracy 🙂 Jeszcze pójdę , po jrzębinkę na stół 🙂

w kwiaciarni juz czekaja na mnie 15 gwiazd betlejemskich 🙂 udekoruje dom a póżniej każdy dostanie w prezencie 🙂 Juz ciasteczka popakowane , prezenty tez 🙂 teraz tylko posprzątam z lekka i koniec tego wszystkiego.

Matylda, wielkie moje gratulacje! Modliłam sie za Was zeby wszystko było dobrze.
Magda, fajnie , ze jestes.
Juz nie pamiaetam co miałam napisać. Angelika Zdrowia dla fabianka:*

• Mamusia
Dziewczynki życzę Wam i Waszym Rodzinkom Zdrowym i Spokojnych Świąt i oby wszystkie nadprogramowe kalorie poszły nam w cycki !!! 🙂)

Ja już oficjalnie zakończyłam gotowanie i szykowanie, teraz będę leeeeeeeżeć. Ofkors jak już odbębnie dwie Wigilie 🙂

Buziaki :*

• Mamusia
joł joł
dziewczyny to nie tak że ja nie mam czasu czy coś , bo mam , ale lapka schowałam i o nim zapomniałam tak często go używam 😮
jeszcze na ten świąteczny czas
życzę WSZYSTKIM RAZEM I KAŻDEJ Z OSOBNA WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE
żeby te święta był takie jak sobie wymarzyłyście ( bo każda może mieć inne marzenia )
przede wszystkim spokoju ducha , wtedy i z resztą nie będzie problemu

a u nas trochę się dzieje ale ogólnie to nuda
dla mnie zaczął się czas CHRONIONY nawet P. nie chce sie ze mną pokłócić 😞
jednym słowem sielanka- coś czego nie lubię , a o czym zawsze marzyłam 🤢
mam doś tych wizyt , pytań, uśmieszków i super rodzinnej atmosfery
dobrze że jutro jeszcze ja jadę z wizytacją i basta

a w ogóle to nastroje do dupy , cioci sie naga nie zrosła i zapakowali jej gips na kolejne 6 tygodni - masakra nie wiem ile jeszcze to potrwa , może do lata 😲
wiecie , każdy by pomógł w takiej sytuacji ale to już na prawde staję się uciążliwe

no a mojej CIAŻY nie da się już ukryć przed nikim , popołudniami mam taki brzuch jak z LENĄ w 20 tc 🤨 😮 🤢 🤔 😲 ja nie wiem co to będzie
najlepszy przykład ,ciąża z LENĄ pierwsze pomiary przy założeniu kart ciąży 9 tc obwód brzucha 62 cm przy porodzie 92cm
teraz 6t i 1 d obwód brzucha 73 cm
po dwóch tygodniach 8t i 1 d 77 cm :silly 😞 żebym chociaż najedzona była )
dobiję 115 cm jak nic 🤪
no i LEON znowu chory , chyba jakieś zwyrodnienie stawów , ale lekarka wyjechała to wizyta dopiero po nowym roku 😠
i plucha nieziemska a skoro tak to pewnie zaraz będziemy z LENĄ chore ( mnie już bierze )
to tyle
jeszcze raz wszystkiego dobrego

• Mamusia
Hej!
Dziękuję za życzenia 🙂 U nas również żywa choinka 😆 Co prawda b. mała, ale jest. Chłopaki śpią już a ja oglądam TV. Ja nic nie gotowałam, teściowa mi zrobiła 😆 No i mama jeszcze dała 😆 Wszystko pyszne 😆 U nas dziś była prawdziwie wiosenna pogoda 😆Mmm...

• Mamusia
haj ja tak na szybko mam wieści od Ani z HAMERYKI , tzn nic nie napiszę , ONA niebawem się odezwie i napisze co i jak , bo teraz chwilowo nie ma czasu albo chęci 😉
ale Ania mimo że spóźnione to składa najszczersze życzenia na te święta i po świętach i wszystkie PANIE pozdrawia i niebawem się odezwie

• Mamusia
alexia_79 napisał(a):
Bry 🙂

Matylda - powiedziałaś już rodzinie? 🙂

no za bardzo to nie musiałam mówić tym DALSZYM bo WIDAĆ !!!!!!!!!!!!!!!!
mamie, cioci i babci powiedziałam już po pierwszej wizycie , bo musiałam robić te badania, trochę pojeździć więc nie było sensu ściemniać
P. powiedział SWOIM a mówię DALSI sami się domyślili i dopytywali i każdy mówi że widać dużo szybciej niż z LENĄ 😮

• Mamusia
bry,
ale jestem umęczona tymi świętami, już nigdy więcej nie szykuje świąt bo nawet nie miałam chwili żeby odpocząć i nacieszyć się najbliższymi!!!

Matylda - masz jakieś przeczucie co do płci dziecka? Chcialabyś syna czy córę? Ja zawsze marzyłam o dwóch córeczkach - a nawet trzech 😉 i mój Ł. też.... Imiona już jakieś wstępnie wybraliście?
Ja za 2/3 miesiące zabieram się za starania o drugie dziecko 🙃

• Mamusia
gizelda napisał(a):
alexia_79 napisał(a):
Bry 🙂

Matylda - powiedziałaś już rodzinie? 🙂

no za bardzo to nie musiałam mówić tym DALSZYM bo WIDAĆ !!!!!!!!!!!!!!!!
mamie, cioci i babci powiedziałam już po pierwszej wizycie , bo musiałam robić te badania, trochę pojeździć więc nie było sensu ściemniać
P. powiedział SWOIM a mówię DALSI sami się domyślili i dopytywali i każdy mówi że widać dużo szybciej niż z LENĄ 😮

jeszcze pare tygodni i bedziesz w drugim trymestrze 🙂 ojej ale to leci!

• Mamusia
kasjalena napisał(a):
Czy Wasze dzieci mówią??
Tzn.. wiem że Lena mówi pięknie i dużo, a pozostałe dzieci?
Moja Nikola mówi mało... mama, tata, baba, dziadzia, Maja, Gaja, Koko,Am, Nie, Tak, Nie Ma, Bach, Brum Brum, Fuj, Lala, Papa. Pupa, sisi i to wszystko.... 😉

Moja już też dużo mówi i zaczyna składać, na razie po 2 wyrazy ale jednak np pić kawa.. tata golas 😁,
mama dać - jakoś w bezokoliczniku mówi, nie wiem czemu 🤔
A tak to powtarza co się da, czasem po swojemu ale próbuje 🙂
Dużo słów zna, nie pamiętam wszystkiego ale idzie się już z nią dogadać 🙂
Misio, Kasia, ciocia, mięcho, ciacho, golas, majty 😁 , cipcia, kocha, babcia, pepem lub papej - znaczy pępek 😉 kupa, oko, lala, idź, kot, bamwam (bałwan) itd - mnóstwo tego już jest 🙂

• Mamusia
kasjalena napisał(a):
Czy Wasze dzieci mówią??
Tzn.. wiem że Lena mówi pięknie i dużo, a pozostałe dzieci?
Moja Nikola mówi mało... mama, tata, baba, dziadzia, Maja, Gaja, Koko,Am, Nie, Tak, Nie Ma, Bach, Brum Brum, Fuj, Lala, Papa. Pupa, sisi i to wszystko.... 😉

Mój Jaś mówi mało mama, tata, baba, ty, nie, am, ale za to wszystko pokazuje co chce żeby mu dać. Nawet jak chce jeść to bierze mnie za rękę i idzie do szafeczki. W ten sposób się komunikuje. A ja ciągle czekam. Rozumie także polecenia, z nocnikiem nadal nic. Sam siada, ale w ubraniu bo bez to nie wiem czy ze 2 sekundy posiedzi 😉 No i chodzi w moich kapciach i babci szpilkach 😁 No i się rozpisałam 😁 😆

• Mamusia
Hello.
I jak po Świętach dziewuchy? U nas było gorąco, bo Kacper ma zapalenie oskrzeli. W pierwszy dzień świąt pojechaliśmy do przychodni dyżurującej no i się okazało od czego taki kaszel 🤢 Dostał ohydny antybiotyk.. sama gorycz. Ale jest już lepiej.
Kacper też nosi moje kapcie, zakłada buty na obcasach i w nich chodzi 😮 ma fioła na tym punkcie.
A co do mówienia, to sama nie wiem, czy mówi mało, czy dużo. Wszystko stara się nazywać, powtarza, ale nie składa jeszcze zdań 😁 Najlepsze, że na czekoladę mówi kapule 😁
A tak z innej beczki, czyżby Brechti była w ciąży? 😁 Bo tak tajemniczo napisałaś Matylda, że się niedługo odezwie i dowiemy się co u niej 🙂

• Mamusia
Natka85 napisał(a):
Hej! Kiedy wymieniacie dzieciaczkom łóżeczka szczebelkowe na zwykłe???

Moja już ma bo z tamtego wychodziła górą.. Co z tego jak w nim spać nie chce 🤢
Mój S. je przerobił z poprzedniego, wyjął jedną część, dociął w Leroy bok, okleił białą okleiną na miejscu, kupił zabezpieczenie żeby nie wypadła i jest jak nowe 🙃