Skocz do zawartości

KWIETNIÓWECZKI 2011 | Forum o ciąży

joll

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 114 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Tyska_1

5074

• Ewelinaaleks

4927

• alexia_79

18937

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witam drogie Panie.

Ja na szczęście na brzuchu nie mam żadnych problemów z włosami. Na nogach rośną tak jak zawsze. Tylko je rzadziej golę bo mi brzuch przeszkadza.

Matylda - czekamy na twoją metamorfozę.
Brechti - w końcu się doczekałaś tego 8 grudnia. Czekamy na wieści.
Alexia - coś ty taka nieśmiała z tym brzuszkiem?

• Mamusia
hej dziewczyny!
Gdzie nie spojrzeć to ciągle o tej wadze 😞
Dziś z rana miałam fatalny moment z tej złości się aż popłakałam 🥴
Wiem że w ciąży się tyje ale nie mogę się pogodzić że zaczynam się nie mieścić w swoje spodnie (pewnie to spowodowane jest tym ze ja przed ciążą schudłam 16 kg i teraz panicznie boje się przytyć) Wiem wiem że to dziecko rośnie i dlatego tyje ale emocje biorą GÓRĘ..... 🤢

Aaaaaa..przeraża mnie Wasze tempo pisania 😁 Matylda, Brechti: jak wy w takim tempie piszecie posty to nie dam wiary, że się z pracami nie powyrabiacie 😁 Jakby co: wrzucajcie na forum: pomożemy !!!! 😁 😁

Alexia mój lekarz prowadzący też jest z Inflanckiej, więc stąd biorę pod uwagę ten szpital> Boję się tylko, bo tam - i to każda mówi- kiepsko wygląda opieka poporodowa. A ja, nie ukrywam, nie mam pojęcia jak zajmować się dzieckiem ☺️ Jak będziesz wiedziała coś nt szkoły rodzenia, poproszę o informacje. Choć jak mój znajdzie czas i siłę, żeby wreszcie pogadać i wybrać szpital, ja szybciej urodzę 😁

Frytuś też mi się seks i zdrady śnią ☺️ i mój Boże, jak realne to sny 😁 😁 Ciekawe dlaczego no nie? 😉

Dzisiaj, ku mojemu ubolewaniu, będę dopiero wieczorem: miejcie litość ! Ale niestety: spraw się nagromadziło i trzeba je kiedyś wziąć za rogi. No i ciasto na pierniczki od dwóch dni w lodówce czeka na chęci. Jesoo, a ja głupia myślałam, że na zwolnieniu lekarskim będę siedzieć i pachnieć ! A tu na nic czasu nie mam !! 😁

• Mamusia
Cześć brzuszki
Frytuś o której ty masz tą wizytę? Koniecznie daj znać czego się dowiedziałaś.
Ewelinanaleks nie martw się tak nie jesteś w tym swoim przerażeniu sama, ja zawsze byłam filigranowa a przed ślubem zaczęłam przybierać zamiast gubić a teraz to już nie mogę wcale na siebie patrzeć 🤢 też okropnie się boję tycia i tego że nie zgubię tych kg już nigdy ☺️

Ewelina spokojnie: pocieszę Cię: moja kuzynka w ciąży przytyła 26 kg. Urodziła w czerwcu i po miesiącu zostało jej do zrzucenia tylko 6. Dzisiaj nikt by nie powiedział, że ona jest matką ! Zobaczysz: wiosna i motywacja do założenia poprzednich ubrań, brak czasu i dieta karmiącej matki zrobią nas TAP MADL szybciej niż myślisz 😁
I dlatego ja już się nie ważę. Pierdzielę to: spodnie mam na gumce 😁

Mam kolezanke ktora w ciazy przytyla - 28 kg - Przed ciaza wazyla 50 kg, w ciazy 78 i miesiac po porodzie wazyla juz 51 kg.... Czyli jednak mozna 😁 To tez byla kwietnioweczka ,tylko ze z 2007 roku 🙂

I takie wieści lubię najbardziej 😁 😁 znam taką co wózek pchała i mamrotała pod nosem: zaciskaj pośladki, zaciskaj pośladki...Jak ona popierdzielała przez to z tym wózkiem po osiedlu 😁 jakby maraton cwiczyła 😁

• Mamusia
No dokładnie . Trochę się zmobilizujemy i będzie dobrze.
Ja też dzisiaj biorę się za pichcenie. Tiramisu mnie wzywa 🙂
Jak już zrobię to tu zajrzę.

Ps. apropo snów - to ja mam je takie realistyczne (jeżeli chodzi o seks) że budzę się na sekundę przed tym jak dochodzę ;p 🙂 Fajny taki niespodziewany orgazm na śnie 🙂

• Mamusia
A mi już przeszły te sny erotyczne, wcześniej miałam takie prawie co noc i były grrrrr bardzo fajne 😁 a tak w realu to nie mam ochoty na seksik nic a nic mógłby dla mnie nie istnieć 😲 przed ciążą było zuuuuuupełnie inaczej 🙃

• Mamusia
Tutliputli napisał(a):

Alexia mój lekarz prowadzący też jest z Inflanckiej, więc stąd biorę pod uwagę ten szpital> Boję się tylko, bo tam - i to każda mówi- kiepsko wygląda opieka poporodowa. A ja, nie ukrywam, nie mam pojęcia jak zajmować się dzieckiem ☺️ Jak będziesz wiedziała coś nt szkoły rodzenia, poproszę o informacje. Choć jak mój znajdzie czas i siłę, żeby wreszcie pogadać i wybrać szpital, ja szybciej urodzę 😁

Dzwoniłam dziś na Inflancką - kursy mają zacząć się w styczniu, na razie czekają na podpisanie umowy z Urzędem i jak ustalą konkretny termin to zadzwonią - ja już się zapisałam. http://www.szkola-rodzenia.eu/kontakt/ - jak chcesz to masz kontakt i zrób to samo, na pierwsze zajęcia będzie potrzebne ksero dowodu z meldunkiem w Warszawie i zaświadczenie od lekarza prowadzącego o braku przeciwwskazań. A kto Cię prowadzi jeśli mogę zapytać? Ja chodzę do doktora Cierniaka 🙂 Co do opieki poporodowej - to wiesz co - siostra mojego męża tam rodziła i nie narzeka - zależy na kogo się trafi, a poza tym słyszałam, że położnej trzeba wprost powiedzieć, że nie ma się pojęcia o tym czy o tamtym i poprosić o pomoc, nie my pierwsze nie ostatnie. Tym akurat najmniej się martwię 🙂

• Mamusia
witam dziewczynki
widze ze ttu erotyka na tapecie 😁ja mialam takie sny w 1 trymestrze jak nie mialam ochoty na seks a teraz nie mam snow tylko ochoooooote 😁 i wole ta duga opcje 😁
ja do ostatniej wizyty 3 tyg przytylam niby tylko 2 kg a duzo widac...ale w poniedzialek ide na kolejna i czuje ze mam duzo wiecej tych kg bo od dwoch tyg nic nie robie tylko leze i jem...

• Mamusia
Dziewczyny to może ze mną jest coś nie tak skoro wy wszystkie macie teraz ochotę na seks a ja to jak najdalej od tego się trzymam mój to ma anielską cierpliwość...na razie...bo pewnie długo tak nie wytrzyma jak będzie codziennie po łapach dostawał 🤢 🤢 🤢