Skocz do zawartości

KWIETNIÓWECZKI 2011 | Forum o ciąży

joll

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 114 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Tyska_1

5074

• Ewelinaaleks

4927

• alexia_79

18937

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
kmatus napisał(a):
Ewelinaaleks napisał(a):
i jaka tu sprawiedliwość dziewczyny??
Te co mogą nie korzystają a te co nie mogą to je aż energia rozpiera.
Chyba zacznę się cieszyć że ja mogę 🤪
Co do ostatnich dni przed porodem to prawda jest taka że sperma faceta zawiera jakiś składnik który może spowodować skurcze i co za tym idzie przedwczesny poród.

no nie ma sprawiedliwości 😁
to prawda że sperma może wywołać przedwczesny poród dlatego jeśli dziecko jest przenoszone pierwsze co radzą do dużo seksu żeby wywołać poród

to może się nam kmatus n koniec poszczęści i nam zalecą dużo dużo dużo sexu 😁 😁
tylko ja dziękuje już z takim brzuchem, toż to akrobacje trzeba będzie robić 😁 😁

• Mamusia
brechti napisał(a):
kmatus napisał(a):
Ewelinaaleks napisał(a):
Co do ostatnich dni przed porodem to prawda jest taka że sperma faceta zawiera jakiś składnik który może spowodować skurcze i co za tym idzie przedwczesny poród.

to prawda że sperma może wywołać przedwczesny poród dlatego jeśli dziecko jest przenoszone pierwsze co radzą do dużo seksu żeby wywołać poród

Ja będę z tego korzystała, przysięgam! Bo z tatusiem będziemy mieli stosunkowo mało czas, więc najlepiej jak on przyjedzie brać się do roboty, jechać szybko rodzić i resztę czasu spędzić we trójeczkę xD

Brechti bardzo dobry plan 😁 szybki porodzik i reszta czasu na cieszenie się sobą

• Mamusia
aisak napisał(a):
kmatus napisał(a):
Ewelinaaleks napisał(a):

to może się nam kmatus n koniec poszczęści i nam zalecą dużo dużo dużo sexu 😁 😁
tylko ja dziękuje już z takim brzuchem, toż to akrobacje trzeba będzie robić 😁 😁

aisak no właśnie wydaje mi się że wtedy kiedy nam pozwolą to nam się odechce 😁

• Mamusia
Ewelinaaleks napisał(a):
alexia chodzi o to że w bliskim terminie przed porodem w czasie stosunku facet zostawi w twoim ciele sperme w której jest ten składnik i to on może spowodować wcześniejsze skórcze

No przecież ja żartowałam, nie trzeba mi tego tłumaczyć. Tylko ten medyczny żargon zabrzmiał tak poważnie, że sobie pozwoliłam na żarcik 😜

• Mamusia
szyszkonella napisał(a):
cesarka z powodu operacji na oczy, więc wysiłek fizyczny odpada.
i niestwierdzona ale prawdopodobna choroba krwi - porfiria. 😮[/quote

Mam takie pytanie, zupełnie nie na temat 🙂, ale bardzo interesuje mnie czy ktoś wie jaka operacje na oczy miala szyszkonella , gdyż ja tez kiedyś przeszłam operacje zwiazaną z chorobą oczu, i tak sie zastanawiam jak to ze mną bedzie? Mówiłam o tym lekarzowi ale narazie nic nie wspominał na temat porodu

• Mamusia
maaaaarta napisał(a):
szyszkonella napisał(a):
cesarka z powodu operacji na oczy, więc wysiłek fizyczny odpada.
i niestwierdzona ale prawdopodobna choroba krwi - porfiria. 😮

Mam takie pytanie, zupełnie nie na temat 🙂, ale bardzo interesuje mnie czy ktoś wie jaka operacje na oczy miala szyszkonella , gdyż ja tez kiedyś przeszłam operacje zwiazaną z chorobą oczu, i tak sie zastanawiam jak to ze mną bedzie? Mówiłam o tym lekarzowi ale narazie nic nie wspominał na temat porodu

Nie wiemy, ale chyba o takie poważne kwestie powinnaś zapytać swojego ginekologa 🥴

• Mamusia
Ewelinaaleks napisał(a):
sama myśl mnie przeraża ale jakoś to bedzie trzeba się pomału psychicznie do tego nastroić bo fizycznie to damy rade... 🙂)

pewnie że jakoś będzie, w końcu tyle kobiet przed nami dało radę 🙂 więc cóż to dla nas? 😁

• Mamusia
kmatus napisał(a):
Ewelinaaleks napisał(a):
sama myśl mnie przeraża ale jakoś to bedzie trzeba się pomału psychicznie do tego nastroić bo fizycznie to damy rade... 🙂)

pewnie że jakoś będzie, w końcu tyle kobiet przed nami dało radę 🙂 więc cóż to dla nas? 😁

jak to co kaszka z mleczkiem przeciez to tylko porod 🤪 normalka

• Mamusia
Ewelinaaleks napisał(a):
a tak apropo porodu to czy preferujecie poród rodzinny bo mój się uparł na tego typu rozwiązanie i nawet nie zaczynam mu z głowy to wybić bo chyba by mnie zjadł.
Dobrze ze już mu przeszedł poród w wodzie. podobno jest spoko ale ja jakoś nie jestem przekonana

jesli chodzi o mnie to ja nie chce a po drugie on by tego nie wytrzymal...chce zeby byl w szpitalu ale nie na porodowce 😉