Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 czy sa jakies????? | Forum o ciąży

justiks23

Rekomendowane odpowiedzi

witajcie Burzuszki.. 🙂
Ja też już nie śpie...wyszykowałam mego Miśka do pracy i trzeba wziąć się za sprzątanie... 🙂
Dzisiaj mam cały dzień latania...przyjeżdza do mnie brat i jedziemy na poszukiwanie garnituru, później ja będe szukać zaproszeń ślubnych i na 15tą do lekarza....
Życze wam miłego dnia i dużo odpoczynku.. 🙂
Buziaki..:*

• Odpowiedzi 28,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• marinka

1932

• Aneczka1983

3111

• martyna_czaro

1704

• fijolek

2494

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witam przyszłe mamusie....no ja tez już na nóżkach,w pracy,ale od 6 mójMały Skarbek nie daje mispac....wczoraj tak samo....Mam nadzieje ze po narodzinkach tak nie bedzie... 😉chociażtrzeba byc przygotowanym na wsyztsko....Pozdarwiam

• Mamusia
hej brzuszki w końcu nadrobiłam czytanie i śniadanko juz wchłonięte więc można się przywitac 😆 cały weekend w odwiedzinach do miśka rodziców przyjechała jego siostra z 2 miesieczna corcia i duuuuzo sie dowiedzielismy ale malutka taka śliczna a główke ma taką malutką i śliczna ze no napatrzec sie nie można po prostu taka miniatureczka chociaż ma juz 60 cm ale mówie wam takie maleństwo ja bym z rąk nikomu nie oddała (oj chyba bede zaborcza mamusią ) no i okazało się ze pomimo tego ze karmi piersią w ciagu dnia to róznie co 2 co 3 godziny 😲 w nocy rzadziej no ale Maleństwo cierpi na kolki bo za bardzo łapczywie je 😞 co do pieluch to w ciagu pierwszego miesiaca liczyli opakowania pieluch i wyszło im ok 360 szt 🤪 🤪 🤪 więc robi to wrażenie na początku to jest tak że co jedzenie to kupa wiec zmiana pieluchy a jak je co 2 godz to mozna policzyc łatwo ilośc pieluch w szpitalu tak samo jedzenie spanie przebieranie i w kółko to samo, z czasem ilosć pieluch się zmiejsza bo wszytko się normuje ale wiedze ze na początek to jednak trzeba się przygotować jak na wojne 😁 no dziewczyny teraz musimy najeść sie wszytkiego co mozemy bo pózniej wszytko co zjemy odbije sie na dzidzi a to ból brzuszka nie wiadomo skad moze z naszej winy wiec od razu myslenie co zjadłysmy nie tak a to wysypka więc eliminacja róznych produktów smażonego nie wolno bo to ciężko strawne i różnie dzieci reagują itd itd itd a jak sobie pomysle ze żadnych owoców ani truskawek które sie pojawia nie bedziemy mogły jesc ani cytrusów ani czekolady do picia ziółka najlepiej rumianek co by dzidzia dobrze sie wypróżniała 😮 😮 😮 no staram sie nie myśleć ale widze ze nasz jadłospis diametralnie sie zmieni 😁 wiec lepiej teraz korzytac 😁 tak mysle co jeszcze to oprócz tych wszystkich niedogodności to takiemu maleństwu niewiele potrzeba najedzone sucho ma to zaraz spi i spokój gorzej jak coś boli ale jak wszystko ok to samo szczescie i radosc 🙂 🙂 🙂 pewnie jeszcze sobie cos przypomne 😁

• Mamusia
moja siostra juz nie wytrzymała i zakupiła pierwsza paczke ciuszków na allegro przejeta bardziej chyba niz ja 😁 mama sie z niej smieje 😁 a misiek mówi ze nasz junior bedzie miał fajna ciocię 🙂 no i junior juz dostał pierwszy prezent tez od cioci "Pierwszy album synka" 🙂 fajna pamiątka

• Mamusia
kasiagwiazdka napisał(a):
fijolek napisał(a):
a ja dzisiaj sie nie moge pozbierac do kupy.. ciagle bym spaaala... 🥴

uuu, moze pogoda Ci nie sluzy dzis Fijolku 😮

zdecydowanie moja droga. Ta pogoda jest masakryczna.. a taka odwilz dla nas ciezarnych (i nie tylko) jest bardzo zludna. Snieg znika i te wszystkie kupy na trawnikach, to wszystko co bylo pod sniegiem zaczyna parowac i to sa podobno same toskyny.. buuu 😮

• Mamusia
Chyba wszystkie tak mamy, ja jak pisałam wcześniej: zasypiam nad klawiaturą. Coś czuję że jak mój mąż wróci z miasta to zostawię go w firmie a sama ucieknę leniuchować do mieszkania.

Rozmawiałam dziś z moja koleżanką fotografem na temat zdjęć ciążowych i chyba sobie taką sesję zafunduję 😁 Czy wy też robicie sobie takie fotki?

• Mamusia
marinka no ja mam to szczęście, że koleżanka zrobi to pewnie za grosze lub całkiem za darmo, bo ona od niedawna ma swoje studiu i ciągle zbiera portfolio więc często nas znajomych fotografuje w zamian za zgodę na publikacje prac 🙂 Ja już miałam u niej sesję w stylu lat 50tych i robiła nam tez zdjęcia ślubne

• Mamusia
jolajcik napisał(a):
marinka no ja mam to szczęście, że koleżanka zrobi to pewnie za grosze lub całkiem za darmo, bo ona od niedawna ma swoje studiu i ciągle zbiera portfolio więc często nas znajomych fotografuje w zamian za zgodę na publikacje prac 🙂 Ja już miałam u niej sesję w stylu lat 50tych i robiła nam tez zdjęcia ślubne

ja bym sie na Twoim miejscu nie zastanawiała 🙂 bedziesz miała fajniutka pamiątkę 😁

• Mamusia
jolajcik napisał(a):

No to fajnie, że masz kogoś!
Ale mi wystarczaja moje zdjęcia choć nie ukrywam ,że to śliczna pamiątka 🙂 ( o muszę Piotrkowi powiedzieć żeby mi jakieś aktualne zdjęcie zrobił 🙂 )

• Mamusia
marinka napisał(a):
Aneczka a powiedz mi jak wyjazd?? Udał się?? Odpoczęłaś?

Marinko oj wypoczełam..Tomcio tez , zrelaksowalismy sie pobylismy ze soba, fajnie tak romantycznie 😁 nad morzem fajny klimacik, nic mi nie dolegało.. zabiegi super przeznaczone dla cizarnych.. uwielbiam takie przyjemnosci.. a poza tym standard hotelu tez swoje dał 🙂 szkoda tylko ze tak szybko mineło.. a MArtynce chyba tez sie podobało bo jak siedziałam w grocie solnej to ona az podskakiwała 🤪

• Mamusia
Co do sesji zdjeciowej to napewno fajna pamiatka i dla rodziców i potem dla dzidziusia.Ja na pofesjonalna tez się nie zdecyduje bo doga a w ogóle nie nawidze jak ktos obcy mi zdjecia robi...dziwna jestem...wiem:?
Ja już paktycznie wszystko mam zrobione a teaz chciał nie chciał trzeba odpoczywac bo brzuszek boli,tak na dole 😞Maluszek mój dzis leniwy...wczoraj stwiedzilam ze moj synus to chyba wstydzioch bedzie bo tak szalal od ana ze ojej a jak przyjechali goscie(ktorzy beda jego rodzicami chrzesnymi)to cicho siedzial,ledwo odjechali ja usiadlam a on juz szaleje heheh

• Mamusia
Hej brzuszki ja tez juz na nozkach ale dzis pospalam do 10-tej hehe a co wy takie marudne nie wyspane, po kawce z mleczkiem robic sobie i bedzi lepiej ja tez zaraz id wypic 🙂 🙂 u nas znow dzis wieje ale nie tak jak ostatnio a dzidzius chyba jeszcze spi 🙂 buziaki w brzuszki zeby dzien byl lepszy 😘