Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 czy sa jakies????? | Forum o ciąży

justiks23

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
martyna_czaro napisał(a):
ewelka_17 napisał(a):
a ile trwaja te skurcze?

tak około minutę-dwie... ale wydaje mi się że pomiędzy skurczami nadal czuję ból kręgosłupa....
Jeszcze leżę w łóżku i czekam na rozwój wydarzeń 😉

Martyno ja mialam takie bole w kregoslupie, ze masakra! w brzuchu nie czulam, a poszly bole na plecy i posladki 😜

• Odpowiedzi 28,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• marinka

1932

• Aneczka1983

3111

• martyna_czaro

1704

• fijolek

2494

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
WITAJ KASIUUUUU!!! 🙂 🙂
Buziaczki dla Ciebie i Alexa... Jest śliczny!!!

Ja nie wiem już co z tymi moimi skurczami... pojawiają się i znikają... znowu miałam o 8:02, o 8:12 i o 8:22..... hmmm..... masakra....

8:38..... znowu 😮 😮 już chciałabym konkretnie wiedzieć co się dzieje.....

• Mamusia
No i ja juz wstalam po sniadanku nawet ide sie zaraz ogarnac dzis wizyta to trzeba kosiarke uruchomic 😜

U mnie nadal cisza...ciotki juz do malego pisza probuja mu przemowic ze ladne sloneczko dzis zeby wychodzil ale on uparciuszek jest 🙂

Ja ze skurczami tez mam narazie cisze...ale kiedys mialam nawet regularne co 5 minut i ...dupa...dzis pare co godzine ale takich dziwnych w nocy bylo...eh...

Kasiu fajne ze juz do nas wrocilas....i fajnie bo masz malutkiego przy sobie...a my (znaczy pare innych majowek) czekamy 🤢

• Mamusia
beata2186 napisał(a):
No i ja juz wstalam po sniadanku nawet ide sie zaraz ogarnac dzis wizyta to trzeba kosiarke uruchomic 😜

U mnie nadal cisza...ciotki juz do malego pisza probuja mu przemowic ze ladne sloneczko dzis zeby wychodzil ale on uparciuszek jest 🙂

Ja ze skurczami tez mam narazie cisze...ale kiedys mialam nawet regularne co 5 minut i ...dupa...dzis pare co godzine ale takich dziwnych w nocy bylo...eh...

Kasiu fajne ze juz do nas wrocilas....i fajnie bo masz malutkiego przy sobie...a my (znaczy pare innych majowek) czekamy 🤢

beatko i wy sie doczekacie 🙂

• Mamusia
monalissa ja też ani skurczyku jeszcze nie miałam parę razy tylko pobolewało mnie jak na okres i to wszystko, nawet czopu za bardzo nie widzę, coś tam było ale tak mało, że nie warto o tym nawet wspominać 😞

Ja tymczasem rozprawiłam się z kurzem w mieszkaniu i teraz odpoczywam. Chyba uskutecznię jakies przysiady, żeby wykurzyć Szymka 😉 Ech wszystko przez Adkę ;> to ona zatrzymała kolejkę 😉 Więc apeluje do jej Julki wychodź szkrabie!!!!

• Mamusia
no ja tylko twardnienie brzucha mam ale to juz nie pamietam od kiedy 🙂 poza tym kilka razy mialam kłucie w kroczu a takie bóle zeby faktycznie mnie zabolało to nic u mnie wszyscy dookola juz zaczynaja pytac a co bedzie jesli w weekend nie urodze 😮 i cos czuje ze faktycznie nie urodze w weekend ale rodzinka to chyba w panike wpadnie 😁 ale bede miala z nich ubaw

• Mamusia
Ja już mam dość korzystania z tych wolnych chwil, w życiu się tak nie umęczyłam lenistwem jak teraz. Już wszystkie zaległe prace zrobiłam, dom prawie świeci bo z nudów codziennie sprzątam tak na 100%, pranie porobione, książki rachunkowe z pracy sprawdzone za dwa lata wstecz, ogród wyplewiony, kwiaty posadzone. Nic tylko siedzieć na tyłku, nawet zaległa prasę i książki przeczytałam. W pracy nie mogę siedzieć bo ZUS się zaraz przyczepi, więc siedzę przed jednym lub drugim pudłem i patrzę w ekran.

• Mamusia
jolajcik napisał(a):
Ja już mam dość korzystania z tych wolnych chwil, w życiu się tak nie umęczyłam lenistwem jak teraz. Już wszystkie zaległe prace zrobiłam, dom prawie świeci bo z nudów codziennie sprzątam tak na 100%, pranie porobione, książki rachunkowe z pracy sprawdzone za dwa lata wstecz, ogród wyplewiony, kwiaty posadzone. Nic tylko siedzieć na tyłku, nawet zaległa prasę i książki przeczytałam. W pracy nie mogę siedzieć bo ZUS się zaraz przyczepi, więc siedzę przed jednym lub drugim pudłem i patrzę w ekran.
a ty wyplewilas ogródek? bo ja tez ostaatnio najpierw chakałam a pozniej wyrywalam na kuckach.

• Mamusia
jolajcik napisał(a):

to prawda... najgorsze jest to wyczekiwanie i słuchanie "teraz sobie jeszcze poleż bo później to..."
Ale ile można leżeć!!??

• Mamusia
monalissa napisał(a):
no i Joasia sie nie odzywała dzis a wczoraj niepamietam 🙂 a ona w moim szpitalu chciala rodzic

Jestem moja droga, jestem 🙂. Byłam u siostry w odwiedziny, wczoraj ją ze szpitala wypuścili 🙂.
U mnie co do skurczy to od czasu do czasu coś czuję, ale to dosłownie kilka sekund i puszcza. Staram się sporo ruszać, bo tak jak wczoraj pisałam, szyjkę mam już skróconą do 1.5cm. Termin niby na jutro, ale zobaczymy. Mam poczekać do końca tyg a jak nie urodzę to do szpitala... więc lepiej niech to moje małe się spręża 🙂