Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 czy sa jakies????? | Forum o ciąży

justiks23

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Jamargaretka super, że już jesteś w domku 🙂 :*

Justiks ale super zdjęcia! Śliczny Synuś 🙂

My już po SR... było o połogu... więc mężuś trochę przerażony, ale lepiej wiedział co może go czekać. :>

Bardzo mnie boli dzisiaj łydka i kostka... tak mnie rwie...

Kasiu! jak skręcicie mebelki to koniecznie się pochwal! 🙂 Ciekawa jestem jak będą wyglądać na tle tych fikuśnie pomalowanych ścian 😉

• Odpowiedzi 28,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• marinka

1932

• Aneczka1983

3111

• martyna_czaro

1704

• fijolek

2494

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Jamargaretka ciesze sie ze jestes juz w domu i ze wszystko ok, i uwazaj na siebie, a co do przenoszonej ciazy to masz racje - moja kuzynka urodzila z wywolania w 42 tygodniu ciazy, a teraz moja kolezanka jest w 40tyg i mowi ze porodu ani widu ani slychu, wszystko wszystkim ale az tak dlugo to w ciazy bym nie chciala chodzic. ja juz po kolacyjce salatka z brokulami mniammmm i teraz siedzimy sobie i nam sie uklada jedzonko,zajrze do was pozniej powiedziec dobranoc.buziaki

• Mamusia
hussi31 napisał(a):
Jamargaretka ciesze sie ze jestes juz w domu i ze wszystko ok, i uwazaj na siebie, a co do przenoszonej ciazy to masz racje - moja kuzynka urodzila z wywolania w 42 tygodniu ciazy, a teraz moja kolezanka jest w 40tyg i mowi ze porodu ani widu ani slychu, wszystko wszystkim ale az tak dlugo to w ciazy bym nie chciala chodzic. ja juz po kolacyjce salatka z brokulami mniammmm i teraz siedzimy sobie i nam sie uklada jedzonko,zajrze do was pozniej powiedziec dobranoc.buziaki

Hejka 🙂 To prawda z tym że coraz więcej kobiet przenasza ciążę. I nawet położna na SR nam mówiła że tak jest i wynika to z tego że teraz kobiety mają raczej "siedzący" tryb życia w porównaniu do kobiet "z dawnych lat" które większość czynności wykonywały w pozycji np. kucającej. Ile w tym prawdy nie wiem ale coś w tym chyba jest 🙂

• Mamusia
gusia333 napisał(a):
hussi31 napisał(a):

Hejka 🙂 To prawda z tym że coraz więcej kobiet przenasza ciążę. I nawet położna na SR nam mówiła że tak jest i wynika to z tego że teraz kobiety mają raczej "siedzący" tryb życia w porównaniu do kobiet "z dawnych lat" które większość czynności wykonywały w pozycji np. kucającej. Ile w tym prawdy nie wiem ale coś w tym chyba jest 🙂

ze mną na sali była dziewczyna która dziś miała 13ty dzień przenoszoną. dziś zabrali ją na wywołanie. a po niej przyszła taka co miała termin na dziś. a obok w sali była dziewczyna z 5 dni przenoszoną... ale niestety są też takie np. w 25 tyg i walczą o każdy dzień. ogolnie przez pierwszą noc byłam na porodowej i trochę się nasłuchałam krzyków porodowych i jęków skurczowych. tak więc przygotowanie dostałam 🙂

• Mamusia
No to pierwszy chrzest bojowy przezylas 🙂 drobniutka ta twoja niunia, ale ma jeszcze czas no chyba ze bedzie po mamusi to zgrabniutka sie urodzi 🙂 no nic kochane padam juz na twarz, ide z psem na ostatnie siku, szybko do wanny i spac. Zycze wam wiec dobrej i spokojnej nocki.do juterka 😘 😘

• Mamusia
książkowo waży 🙂))) wg ksiażek to idealnie na ten tydzien 🙂 tzn pan doktor mówi "chudziutka" a ja pytam "a czy ta chudość mieści sie w normie". a on na to - "skoro wg. wymiarów termin wychodzi identyczny jak z miesiączki to w sumie można stwierdzić, że jest idealnie". była też ze mną dziewczyna - z tego samego terminu co ja - to w piątek jej dzidziuś ważył 1720 - i na tej podstawie dr stwierdził, że na koniec powinna miec ok 3300. podobno w ostatnie 5 tygodni dzidziuś "tyje" o jakieś 1200. ja to chce tylko, zeby 3 była z przodu 🙂 już do konca zamierzam leniuchować i jeść - to pewnie obie przytyjemy - i ja i dzidziuś.

• Mamusia
Nadrobilam zaleglosci...
Jamargaretko cieszymy sie ze wrocilas i ze wszystko ok...
Joasiu jak juz dziewczyny pisaly nie sluchaj takich komentarzy i rob jak uwazasz...mi tez co nie ktorzy gdali ale huk tam...olac ich.Za tydzien maz ma wolne wiec skreci lozeczko i przygotujemy pokoik dla synka 🙂 🙂
Kasiagwiazdka ja rowniez chcialabym zobaczyc pokoik z mebelkami ☺️ ☺️ ☺️

Moj synek tam sie dzis kreci i wierci jak nigdy...cly dzien tak...a mi sie straasznie zamanilo imie ALEKSANDER...zawsze mi sie podobalo,ale teraz to juz w ogole,ale snek od zawsze mial byc Oskar i bedzie ale nie Oskar Mariusz tylko Oskar Aleksander 🙂

• Mamusia
dzien doberek!

ale wczoraj odlecialam! nawet sie z Wami nie pozegnalam! przepraszam!

maz juz do pracy wyjechal, a ja oczy jak zlotowki!

jak juz mebelki beda zlozone, obiecuje, ze zdjatka przesle! 🙂

milego dzionka Wam zycze!!!
moj bedzie napewno do poludnia mily- dzis mam wizyte na pedicure 🙂
bo niestety maz w malowanie paznokci sie nie chce bawic 😜 a u nas juz coraz cieplej i niedlugo w buciki odkryte wskocze, wiec juz czas na odswiezenie stopek i paznokietek 😜
i juz do porodu bedzie zrobione 🙂

• Mamusia
jolajcik napisał(a):
Dzień Dobry

jeju jak ciężko było wstać do pracy 😞 Chyba od początku maja zrobię już sobie więcej wolnego zacznę przychodzić na 10tą. U nas od paru dni pochmurno i jakoś tej wiosny nie czuć w powietrzu.

jesli masz mozliwosc Jolajcik, to pospij sobie jeszcze poki mozesz! 😜

• Mamusia
Hej laseczki Witam porannie 🙂 🙂
ja juz wstalam po snaidanku mezulka do pracy wyszykowalam i zaraz biore sie zeby troszke kurze powycierac....
Wczoraj łóżeczko złozylismy i wtedy jak zostalo ustawione tak na serio dotarlo do mnie ze "juz niedlugo" maluszek bedzie w nim lezec i przerazilam sie tym "juz niedlugo" o manio jak to zlecial ten czas.....
A tu wam sie pochwale miejscem postoju łóżeczka 🙂

[URL=http://img191.imageshack.us/i/dsc00625bg.jpg/][IMG]http://img191.imageshack.us/img191/4706/dsc00625bg.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusia
beata2186 napisał(a):
Hej laseczki Witam porannie 🙂 🙂
ja juz wstalam po snaidanku mezulka do pracy wyszykowalam i zaraz biore sie zeby troszke kurze powycierac....
Wczoraj łóżeczko złozylismy i wtedy jak zostalo ustawione tak na serio dotarlo do mnie ze "juz niedlugo" maluszek bedzie w nim lezec i przerazilam sie tym "juz niedlugo" o manio jak to zlecial ten czas.....
A tu wam sie pochwale miejscem postoju łóżeczka 🙂

[URL=http://img191.imageshack.us/i/dsc00625bg.jpg/][IMG]http://img191.imageshack.us/img191/4706/dsc00625bg.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

bardzo ladnie Beatko! zestawienie kolorkow tez fajne! ten fiolecik ociepla kolor niebieski 🙂
to juz niebawem ... 😉 my dzis tez skladamy mebelki! 🙂