Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 czy sa jakies????? | Forum o ciąży

justiks23

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 28,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• marinka

1932

• Aneczka1983

3111

• martyna_czaro

1704

• fijolek

2494

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
moniczka1979 dziękuję - Tobie można klasnąć dopiero za 6 min - może mi się uda 😁

Ja parę dni temu wyprałam pokrowiec z fotelika samochodowego (mam używany) i dziś okazało się, że proszek się niedopłukał więc płuczę raz jeszcze i została mi tylko jeszcze jedna partia ciuszków i wszytko gotowe 😁

P.S. Udało się 🤪

• Mamusia
Witajcie 🙂

Ja właśnie zapakowałam kocyki i ręczniczki do pralki 🙂
Powoli powoli ruszyłam z tym tematem 🙂

Mój Mały obudził mnie dzisiaj nad ranem strasznym buszowaniem w brzuszku...
Sama nie wiem co on tam robił, ale jeszcze nigdy aż tak się nie kotłował...
Mam nadzieję, że nie zmienił pozycji...

• Mamusia
mnie moje maleństwo w nocy bardzo nastraszyło, jeszcze nigdy tak nie miałam. W nocy jak się przebudziłam po tych moich durnowatych snach i jak położyłam dłoń na brzuchu to cały brzuch miarowo skakał jak szalony tzn tak jakbym czuła bardzo szybkie bicie serca. Teraz się tak zastawiam czy to w ogóle możliwe żeby wyczuć bicie serca dziecka własną ręką 🤢

• Mamusia
jolajcik napisał(a):
Dzień Dobry

Ja dziś miałam ciężką noc, najpierw bolały mnie biodra i nie mogłam zasnąć jak już zasnęłam to śniły mi się jakieś niestworzone rzeczy a na koniec rano obudził mnie telefon. No ale cóż takie jest życie 😉

Jamargaretka skoro piszesz, że jakby co to możesz rodzic u mamy to ja jeżeli lekarz by wyraźnie nie zabronił pojechałabym. Bo tak jak piszesz to przecież brat męża czyli pewnie bardzo bliska mu osoba a poza tym domyślam się, że to nie ty będziesz prowadziła a trasę można podzielić na kilka etapów.

najgorsze że to się może zmienić w każdej chwili. tydzien temu we wtorek jak rozmawialam z panią dr to mówila że nie ma żadnych przeciwskazań. oczywiście powiedziała, że trzeba uważac - jechac wolno z postojami - na weselu robić sobie przerwy.... a nie spodziewałam się ani ja ani ona że za pol godziny wypisze mi skierowanie do szpitala. no cóż - jest jesczze trochę czasu. zobaczymy jak będzie.

• Mamusia
jolajcik napisał(a):
mnie moje maleństwo w nocy bardzo nastraszyło, jeszcze nigdy tak nie miałam. W nocy jak się przebudziłam po tych moich durnowatych snach i jak położyłam dłoń na brzuchu to cały brzuch miarowo skakał jak szalony tzn tak jakbym czuła bardzo szybkie bicie serca. Teraz się tak zastawiam czy to w ogóle możliwe żeby wyczuć bicie serca dziecka własną ręką 🤢

A może to czkawka była? 🙂

• Mamusia
U nas pogoda cosik sie psuje, a ja juz po wizycie,i tak nasza Dzidzia waży 3229kg 🤪 🤪 strasznie duzo jak na swoj wiek, tzn. wg wagi to jakiś 38tydzieńa jestem dopiero w 35tygodniu..... a Mamusia przybrala tylko 2 kg wiecej czyli przez cala ciaze 14kg, wiec nie ejst tak najgorzej,łożysko na swoim miejscu...ciśnienie prawifdłowe, teraz tylko czekać.... Zrobila mi wymaz i mam jeszce powtorzyć badanie moczu i to tyle... a i moja gin. poleca to tantum rosa wiec napewno zakupie, a jedna saszetke dostalam od niej na sprobowanie... 😉

Zmyakam narazie,może pozniej sie odezwe....

• Mamusia
joma to byłaby najbardziej dokuczliwa czkawka świata, w taki tempie jakby mi się czkało to chyba bym umarła. To było dudnienie było co najmniej dwa razy szybsze od mojego serca bo z ciekawości przyłożyłam drugą dłoń do swojej klatki piersiowej żeby sprawdzić czy to porostu nie jest mój własny puls.

• Mamusia
wismar86 napisał(a):
U nas pogoda cosik sie psuje, a ja juz po wizycie,i tak nasza Dzidzia waży 3229kg 🤪 🤪 strasznie duzo jak na swoj wiek, tzn. wg wagi to jakiś 38tydzieńa jestem dopiero w 35tygodniu..... a Mamusia przybrala tylko 2 kg wiecej czyli przez cala ciaze 14kg, wiec nie ejst tak najgorzej,łożysko na swoim miejscu...ciśnienie prawifdłowe, teraz tylko czekać.... Zrobila mi wymaz i mam jeszce powtorzyć badanie moczu i to tyle... a i moja gin. poleca to tantum rosa wiec napewno zakupie, a jedna saszetke dostalam od niej na sprobowanie... 😉
3kg 229 gram??? WOW 🙂 🤪

• Mamusia
wismar86 napisał(a):

3kg 229 gram??? WOW 🤪

• Mamusia
fijolek napisał(a):
wismar86 napisał(a):
Dziewczyny a ten zapis KTG jest obowiazkowy w ciazy?? ja jeszce nie mialam robioneg, byc moze dzis mnie skieruje na wizycie...

przy prawidlowo rozwijajacej sie ciazy od 38tc.

a mi wczoraj lekarz w szpitalu zadal pytanie:jakie jest zalecenie do zrobienia ktg?no to ja mu tam przedstawilam wypis ze szpitala i tam zalecenie od 36tc zapisy ktg raz w tyg...i z lacha mnie przyjeli konowaly...potem na konsultacji powiedzial ze jesli wszystko jest ok to nie ma takiej potrzeby przed terminem...eh...co lekarz i co szpital to inaczej....ale to chyba tylko u nas w polandzie takie cuda hehehe

• Mamusia
joma napisał(a):
jolajcik napisał(a):

A może to czkawka była? 🙂

dokładnie Twoj dzidzius miał czkawke 😁

• Mamusia
Witajcie kochane! dzis sie wyspalam, pogoda dopisuje wiec i samopoczucie lepsze. wlasnie jade z pierwsza partia prania dla malucha, troche pozno wiem ale nie wiedzialam co z tymi robolami, otoz nie przyszli wiec jedna rzecz mam z glowy, a ja na spokojnie przez weekend zrobie sobie przemeblowanko w pokoju tak aby bylo gotowe na maluszka, mysle ze do poniedzialku ze wszystkim sie wyrobie, a we wtorek wizyta, a wogole to zostalo mi oficjalnie 21 dni do porodu!!!!!!!!!!!!!! a 14 dni do wizyty w szpitalu, jejku jejku to juz tak blisko!
No nic ide cos porobic a tymczasem zycze wa milego dnia kochane! buzka