Skocz do zawartości

czerwiec 2011 | Forum o ciąży

nika1306

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Ja robię zazwyczaj po węgiersku z indykiem, do tego sosik i ucieram ser do posypania. Też mnie naszła ochota, może jutro zrobię. Dziś rybka.
Mój mąż też wraca późno z pracy, bo ok. 17:30 tyle tylko, że tak mniej więcej co drugi dzień, bo nie ma stacjonarnej pracy i część tego, co ma zrobić, może zrobić w domu. Ale teraz otwiera własny biznes i będzie miał biuro 5 minut drogi pieszo od domu, to chyba dostanę na głowę 😁 Ale z drugiej strony zawsze będę go mogła ściągnąć do dziecka.

• Odpowiedzi 11,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Właśnie znalazłam fajny przepis na jutrzejszy obiad. Co prawda to nie placki, ale się napaliłam jak cholera:
Ziemniaczki gotujemy w całości w mundurkach. W tym czasie na łyżce oleju podsmażamy łopatkę, dodajemy ugotowany, podzielony na małe kawałeczki brokuł, zalewamy śmietanką, przyprawiamy jak lubimy i chwilę razem dusimy. Na osobnej patelni prażymy słonecznik (przyrumieniamy na kropelce oleju - około 1 minuty).
Ugotowane ziemniaczki kroimy na pół (w wzdłuż - żeby nasza przekrojona część była jak największa, i żeby były płaskie a nie wysokie) każdą z połówek nacinamy jeszcze na krzyż (ale nie do końca, żeby nie popękały), układamy na nich uduszoną łopatkę, posypujemy startym serkiem i słonecznikiem i do piekarnika dopóki serek się nie rozpuści.

Mniam... Dobra, bo zaczyna się robić z tego portal kulinarny 😁

• Mamusia
Jejku skąd Wy macie powera na gotowanie... ja dzisiaj zjadłam 3 kanapki i duuużo bananów ooo i serek wiejski na śniadanie... też się żaliłam mojemu, że na swoim to bym mogła gotować po swojemu... jak mieszkaliśmy na swoim to raz dwa jakiś sosik, makaronik, czy kotleciki i miałam misje dzienną haha ugotować obiadek, a teraz nic tylko leżę i tyję 🤨... jeszcze "teściowa" na zwolnieniu więc jej się do kuchni nie wtrącam... jedyne co to ziemniaki obieram codziennie... a tęsknię bardzo za gotowaniem mojej mamy... 😁

• Mamusia
z cukinią jest dobry makaron w sosiku pomidorowym.cebulka czosnek, przyprawy, cukinia, i koncentrat woda i olej.mozna dodac serka topionego.i makaronik np penne lub kokardki ..mniam mniam. we włoszech tak robiłam.
Monia29 ja zamówiłam termometr z chicco na allegro do mierzenia w pupce z giętką koncowką.miał dobre opinie i cena przystępna z przesyłką 30 zł.oczywiscie pomiar w pupce jest zawsze inny od tego pod pachą.bodajże pół stopnia wyższy.do dousznych nie jestem przekonana, wystarczy lekko źle przyłożyć i odczyt zły.
co do fotelika dziewczyny patrzcie by miały wkłądkę dla noworodka by mogło jechac sobie leżąc, bo jak dzis wózek kupowałąm to kupiłam z fotelikiem to widziałam że dużo fotelików niby dla noworodków to nie miało tej wkładki i dzidziuś musiałby być w nim siedziec.
co do rozstępów to polecanym kremem na rozstępy i blizny jest krem z masy perłowej no-scar.ale to chyba po porodzie dopiero. ja już zgrałam sobie cwiczonka na brzuch po porodzie i jak lekarz pozwoli cwiczyc to zaczynam. mam płytkę tammilee (nie wiem czy tak sie pisze bo leniwa jestem by zerknąc)pt:" i ty tez mozesz miec takie posladki" to dawała ostro czadu jak kiedys cwiczyłam wiec zgrałam sobie serie na brzuch pt:i ty tez mozesz miec taki brzuch.przejrzałam- solidna dawka cwiczen. mały bedzie spał to bede cwiczyc bo co tu bedzie do roboty.jescze cwiczenia cindy crawford sa dobre, wszystkie trzy czesci, jedną ma akurat po dziecku 🙂

• Mamusia
beti82, jak mały będzie spał to Ty też będziesz spała 😁 Żartuję oczywiście, nie życzę nikomu zmęczenia. Ale ja niestety mam mało samozaparcia, żeby ćwiczyć w pojedynkę. Mój patent to zakup drogiego karnetu na fitness- wtedy będzie mi żal kasy i będę regularnie chodzić. Już to przetestowałam. A jak mi się nie chciało to wystarczyło, że Marcin powiedział "tyle kasy poszło, a ty i tak nie chodzisz" i już byłam na sali 😁 (potem ja mu to mówiłam, jak nie chciało mu się iść poćwiczyć)

• Mamusia
nie bylo mnie chwile i juz 19 stron...
WIDZE ZE SIE W KONCU ZACZELO OKLASKIWANIE-widzialam na innych miesiacach maja po kilka setek a tylko my sie tak oszczedzamy 😉

co do kremow na rozstepy to powiedzcie prosze MIALYSCIE ROZSTEPY I PO KREMIE ZNIKNELY? CZY STOSOWALYSCIE PROFILAKTYCZNIE I SIE NIE POJAWILY???

• Mamusia
beti82 JEJKU!! jaki zapał i organizacja z tymi ćwiczeniami !!! zdołowałaś mnie normalnie 🤢 😮 🤢
haha Ja leżę i mam nadzieję, że wszystko samo mi schudnie 🤪 hahaha rozmiar biustu może zostać 😁 reszta ma być jak przed ciążą... ale jak do tego dojdę to jeszcze aż tak nie myślę...

• Mamusia
nie umiem spac w dzien nawet teraz jak 3 godziny pospie w nocy to w dzien nici 😞 wiec moze jednak przecwicze te 20 minut 🙂 sa dwie serie wiec po jednej dam rade. sprobujcie z płytka fajnie cwiczyc.
a kładka to jakby to ujac taki materiał a pod spodem jest gąbka doczepiana by mały leżał.i własnie to na zywo tylko mozna zobaczyc.a wiedziałam o tym z opinii własnie matek na temat fotelików, bo nawet bym nie wiedziała i rzeczywiscie w sklepie patrze a fotelik z firmy której mam wozek taki dziadowski wiec go nie kupiłam popatrzyłam pare innych tez nie miało wiec wybralam z jedo.adaptery do niego i ok.
mykam na spacerek z chrzesniakiem 🙂

• Mamusia
A jak tam wasze maluszki dziś bo mój mały to bryka jak nic w ogóle jak się położę to się tak rozciąga że dziś stópkę wymacałam taka maleńka fajne uczucie 🙂a za to jak kopnie to tak za boli że hej normalnie boki brzusia mam obolałe 😁

• Mamusia
Moj maluch to raczej spokojny jest. Ma swoje godzny i oczywiscie po dawce cukru albo migdalow sie odzywa. Ale nigdy nie wiem czym mnie kopie, tylko zgaduje ze jezli glowa w dol to na gorze pewnie czuje nizki a na dole raczki. A i prawie codziennie ma czkawke wieczorem, ciekawe czy jak sie urodzi tez tak bedzie.

• Mamusia
Beti82 dzięki jutro ci dam oklaska bo teraz nie mogę za 117min będe mogła 😞 bo nie wiedziałam o takim czymś teraz zwrócę uwagę muszę poczytac w necie na forum jakimś ale ostatnio mam lenia co do buszowania w necie jedynie co mnie ciągnie to nasze forum 🤪

• Mamusia
moja Kruszynka jak co dzień daje czadu 🙂 chciałam filmik nakręcić ale niestety, tylko włączam nagrywanie to przestaje się ruszać, wyłączam od razu się wierci i kopie.... hehe ciekawe skąd wie, żadnego dźwięku nie ma przy włączaniu.... myślicie, że ona wie bo ja wiem? a się wycwaniłam i oddycham normalnie, nie wstrzymuje oddechu i nie zmieniam pozycji... no kurde nie wiem jak ona to wychwytuje 😁 mądra dziewczynka 😁 tylko mam takie uczucie jak ona się wierci, że kość ogonowa mi się przemieszcza... nie mówiąc już o miednicy... jakby już schodziła bardzo w dół główką... Macie takie uczucie?

a co do czkawki, to moja Niunia ma ją średnio 5-6 razy dziennie... nie wiem czy tak powinno być.... 🥴 muszę zapytać lekarza 🤔

• Mamusia
Kasia 567 dokładnie to nie wiem jak to jest z tą czkawką ale słyszałam od koleżanek co rodziły już że gdy ich dzidzie miały czkawkę to potem również 🙂Mój mały też z wieczora ma czkawkę ale od nie dawna śmiesznie mi brzusio wtedy skacze 🙂
No a jak byłam u kumpeli co ma 8tyg szkraba to jej mały też miał czkawkę i teraz również a najśmieszniejsze jest to że wystarczy jak go do przewijania rozbierze to on już ma czkawkę 🤪