Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Zagląda, ale zaniedbuje nas 😁, Mówi, że czasu nie ma przy Bartusiu 😁 😁 😁 No wiesz Marzi, do dzieła. Ja byłam mamą sierpniową 2009 😁 😁 😁, teraz bedę mamą sierpniową 2011 😆 😆 😆

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

marta-lion napisał(a):
Witam wszystkie mamusie 🙂 Dziękuję za słowa otuchy....
Jestem po usg genetycznym. Wszystko super. Maluszek ma 5cm. Rośnie jak na drożdżach 😁. Serducho bije. Przezierność karkowa wzorowa. Dołączam fotkę.

Wow, ale masz fotogeniczną dzidzie 😁

Marta-lion super zdjęcie...ależ Ci zazdroszczę - już po stresie 😉,ja czekam do 1 lutego ale 3D jeszcze nie będę robiła...
Marzi do dzieła hihi...ja troszkę spapugowałam po jednej z sierpniówek 2009 😜...w ogóle wśród moich znajomych tyle ciąż że razem z mężem wydumaliśmy że i my jeszcze chcemy 🤪 😜

moniczek napisał(a):
Marta-lion super zdjęcie...ależ Ci zazdroszczę - już po stresie 😉,ja czekam do 1 lutego ale 3D jeszcze nie będę robiła...
Marzi do dzieła hihi...ja troszkę spapugowałam po jednej z sierpniówek 2009 😜...w ogóle wśród moich znajomych tyle ciąż że razem z mężem wydumaliśmy że i my jeszcze chcemy 🤪 😜
No wiesz ja robiłam 3D, bo jak pisałam u mnie kosztuje 160zł. gdyby kosztowało 260zł, to bym poszła tylko raz. Zresztą sama wiesz jak to jest na 3D. Przynajmniej u mnie nie jest to non stop, tylko na wybrane momenty włącza lekarz 3D. Jestem jednak zadowolona, mam fotki, filmik. Teraz wybiorę się w 20tc na 3D. Może już wtedy dowiem się co będzie 😆. Ale cieszę się, że wszystko dobrze. Mówił, że według niego idealnie.

Marzi napisał(a):
JA TO BARDZO CHCE TYLKO MOJ M SIE BRONI
TRZEBA GO WZIAZSC SPOSOBEM 😉

GRATULUJE DRUGIEJ DZIDZI

MAM NADZIEJE ZE PODOLASZ Z DWOJKA SZKRABOW
BO JA WLASNIE TEGO SIE BOJE 😉
Na pewno jakoś damy radę 😁. Mówią, że im więcej dzieci tym się jest lepiej zorganizowanym 😁 😁 😁.
PS. To będzie moje 3 dziecko. Hihihi... Mamy dwie córki.

Bardzo dziękuję dziewczyny. Za dobre słowa 😁 😁 😁. Czekamy teraz na wasze wieści. Będzie dobrze.
W czwartek mam wizytę u swojego ginekologa. W poniedziałek muszę zrobić badania. Myślicie, że robić teraz toxo i tarczycę?

Moim zdaniem jak i tak chcesz zrobić to lepiej wcześniej już później 🙂 Jak będzie ok to będziesz miała spokój, a jak nie to zawsze można wcześniej zacząć działać! 🙂

Hmm chyba już o tym pisałam na tym forum... mam:

alaa napisał(a):
Marta-lion, ja robiłam badania związane z tarczycą - poziom TSH, FT3 i FT4. Mnie niestety jedno z nich (FT3) wyszło trochę powyżej normy. Poszłam z tym do endokrynologa, powiedział żebym zażywała jod i że to raczej nic wielkiego, ale zlecił dodatkowo jeszcze badania na poziom przeciwciał anty-TPO i anty-TG.
Tu z kolei anty-TG wyszło powyżej normy 😞
Poszłam więc znowu szybko do endo, tyle że innego, i on z kolei wymyślił, że z moimi pierwszymi badaniami (TSH, FT3 i FT4) było coś nie tak, być może pomyłka laboratorium, i kazał powtórzyć.
I tak to wierzyć lekarzom, każdy mówi coś innego. 😞
Dzisiaj idę po wyniki i na USG tarczycy. Mam nadzieję, że to nic wielkiego, nigdy nie miałam nic z tarczycą, a tu nagle w ciąży jakieś dziwne wyniki.

ostatecznie u mnie wyniki przy powtórzeniu badań wyszły ok 🙂

dobrej nocki
właśnie skończyłąm lepić bułeczki i się pieką,a kręgosłup mnie łupie jak nie wiem co ... jak tylko poczuję poduchę to odlecę hihi 😜
buziaki dla brzuszków i do jutra 😘 😘 😘

moniczek napisał(a):
dobrej nocki
właśnie skończyłąm lepić bułeczki i się pieką,a kręgosłup mnie łupie jak nie wiem co ... jak tylko poczuję poduchę to odlecę hihi 😜
buziaki dla brzuszków i do jutra 😘 😘 😘
Ale bym zjadła teraz takie ciepłe bułeczki 😜 😜 😜.

Ok dzięki. Ja robię badania w poniedziałek, to od razu zrobię sobie dodatkowo tarczycę i chyba toksoplazmozę. A jak tam samopoczucie ??
Dzięki lydziaa84. Ja też bardzo się cieszę, że wszystko dobrze.

• Mamusia
Marta-lion cieszę się że wszystko ok,śliczna dzidzia na fotce i jaka wyraźna,Boże to jest cudo świata,że w tak wczesnej ciąży można tak wyraźnie zobaczyć swoje maleństwo;-)
Ja dziś czuje się w miarę ok,nawet mdłości trochę ustąpiły,dziś postanowiłam leżeć cały dzień,bo wczoraj troszke się poprzemęczałam.Troszkę posprzątałam w domku,ale potem czułam się jakbym sprzątała u siebie i jeszcze u kilku sasiadów.Kondycja spadła strasznie;-) hihi

Malstep no wiem. Ja też tak mam. Od tego leżenia, kiedy idę na krótki spacer z Majką, to czuję się potem jakbym na Giewont wyszła 😁.
No naprawdę teraz to mamy cuda. Ja w poprzednich ciążach nie zdecydowałam się na USG 3D. Nie żałuję, bo spróbowałam teraz. Moja mama mówi: Boże kiedyś to nawet się nie wiedziało ile dzieci w środku, a co dopiero zobaczyć buźkę 😆 😆 😆

• Mamusia
marta-lion napisał(a):
Malstep no wiem. Ja też tak mam. Od tego leżenia, kiedy idę na krótki spacer z Majką, to czuję się potem jakbym na Giewont wyszła 😁.
No naprawdę teraz to mamy cuda. Ja w poprzednich ciążach nie zdecydowałam się na USG 3D. Nie żałuję, bo spróbowałam teraz. Moja mama mówi: Boże kiedyś to nawet się nie wiedziało ile dzieci w środku, a co dopiero zobaczyć buźkę 😆 😆 😆

hehe śmiesznie twoja mama to ujęła;-)no taka prawda kiedyś nie było takich możliwości.Biedne te kobiety były,ale jakoś sobie radziły,i może tyle stresu nie miały,jak mniej wiedziały i widziały.hehe;-)

No prawda. Ja sobie dziś też leżę, po wczorajszej wyprawie do lekarza na to usg to dziś sił mi brak 😞 Ale jakoś mdłości nie mam od 2 dni 😆 😆 😆

PS. Mojej mamy jak mnie rodziła nawet do szpitala nie chcieli przyjąć, bo nie było miejsc na porodówce. Nawet, że karetka ją przywiozła. Ale ona powiedziała, że nigdzie się nie rusza i jak jej nie przyjmą to urodzi im w korytarzu, więc przyjęli 😁 😁 😁 Masakra kiedyś to były czasy 🙃.

Evelina podobno też zależy jak maluch się ułoży. Lekarz, który robił mi usg szturchał maluszka kilka razy, kazał mi kaszleć, żeby poruszyć dzidzię 😁, bo nie mógł nawet zmierzyć tej przezierności. Bo niunia była źle ułożona. Ale nasze zabiegi odnosły sukces. Udało się wszystko pomierzyć i zrobić ładną fotkę 😆.