Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

jolajola81 jakie śliczności 😎

no a my już po zakupie autka ... i z głowy hihi

wiecie co mam ochotę na rogaliki 🙃 🙃 chyba będę jutro piekła hihi z czekoladką mniam...
wykąpałam smyka i przy okazji psa - jeszcze kolacja i lulu...jakaś zmęczona jestem

aaa ... no i maluszek dał znać o sobie jeszcze kilka razy 🤪 - cuuudne uczucie 😁

dobrej nocki brzuszki - do jutra 🙂

jolajola81 cuuudny Dzidziuś 🤪
Uwielbiam te fotki usg 🙂

Moniczek gratuluję zakupu 🙂
I aż zazdroszczę kopniaczków z uśmiechem na twarzy 🙂

A ja...już po usg 😁
Mój mąż zrobił raban w LM, że już 3 ginekolog odmawia zrobienia badania,
mimo że kierowana jestem ze skierowaniem "usg genetyczne i data OM"
No i podziałało 🙂
Dzwoniła do mnie pani z Wawy z obsługi klienta
i umówiła mnie na dziś na 15 do fajnego doktorka 🙂
(jak ja chciałam się do niego umówić to miał termin za miesiąc)
No i usg zrobione, przezierność ok, kość nosowa też, wszystko prawidłowo 🙂
A pan takie dokładny, że pokazywał mi każdą część ciała osobno,
żołądek, żeberka, pęcherz moczowy itd itd
I z tego wszystkiego dostałam chyba z 10 zdjęć, ale ani jedno Dzidka w całości....
same poszczególne partie 🙃
No i CRL już 6,77cm 🙂

Możemy spokojnie zaczynać drugi trymestr 🤪

Ale na połówkowe umówię się już prywatnie gdzie indziej wcześniej, dla spokoju 🙂

Moniczek gratuluję zakupu, oby służył jak najlepiej. Mój maluch też się odzywa 😁 😁 😁 Czasem nawet mocno, aż zdziwiona jestem, bo przecież jeszcze taki malutki jest 🙂

Mapa widzisz jednak się udało 😁, super że wszystko dobrze.

Dobranoc.

• Mamusia
jolajola81 śliczne foteczki- pięknie twoje maleństwo widać 🙂
marta-lion ty nie dość, że odpowiadasz na wszystkie pytania dot ciąży to jeszcze w sprawach technicznych pomagasz- co my byśmy bez Ciebie tu zrobiły 🙂

A ja dziś miałam dzień pełen wrażeń najpierw basenik a potem babskie spotkanko- aż mi lepiej jak z dziewczynami wyszłam na kawkę 🙂

• Mamusia
Piekna zdjęcia Jola. 😁 Super że dzieciaczki zdrowe. 🙂 U nas tez wszystko dobrze 😁 😁 😁 Ale dzisiaj poraz kolejny zostałam nie milo potraktowana i postanowiłam zmienic lekarza, co niestety wiąże sie tez ze zmiana szpitala do porodu, ale co tam. 🙂 🙂 🙂 Przynajmniej nie będa traktowali mnie jak intruza. 😁 😁 Ważne że z dzidzią wszystko oki. 🙂 A te skurcze to lekarz powiedział, że moga być spowodowane moja uboga dietą 🥴 Dlatego od jutra nowe menu!!!!!!!! Dzisiaj po wizycie mama zmusiła mnie do zjedzenia kawałka mięsa i powiedziała że jak bedzie trzeba to będzie nas karmić 😮 😮 😮

Dobranoc mamusie. 🙂 🙂 🙂

aniolek82, a może jednak spróbujesz do ordynatora szpitala? Z tym, że on tylko prywatnie przyjmuje, ale ja jestem naprawde zadowolona z niego - jak on to mówi - o każdej porze dnia i nocy mogę dzwonić jakbym coś potrzebowała 😉choć na razie nie sprawdzałam go w takich "kryzysowych" sytuacjach, bo na szczęście nie był mi potrzebny 😜

PS - Dzień dobry brzucholki 😁

dzień dobry brzuchatki

Diviana - miłego dnia w pracy 😉
Bartek dzisiaj nie dał mi pospać 😞 a więc jestem już po zakupach...w kuchni pichci się zupka i "rośnie" zaczyn na rogaliki 😜 więc zapraszam dziś na kawkę oraz rogaliki z czekoladką 😜 🤪

aniołek82 - powodzenia przy zmianie lekarza obyś trafiła na lepszego
u mnie w przychodni jest tylko dwóch ginekologów więc właściwie bez wyboru - a przychodni nie chcę zmieniać - jakoś przeboleję mojego "gburka" hihi

Miłego dzionka

• Mamusia
Cześć kobietki

Ja już po śniadanku:
Aniołek 82 powiedz mi czy lekarz wskazał Ci w jaki sposób odpowiednio zmienić dietę tzn. czy powiedział jakich składników nadmiar czy niedobór może powodować skurcze czy ból brzucha?

Ja od jakiś 3 dni mam ból brzucha pod piersiami i wydaje mi się, ze to żołądek ☺️ może i ja źle się odżywiam 🤔
Odczuwam też od wczoraj kłucie w dole brzucha i pęcherzu ☺️ Co może by tego przyczyną?
Kurde nie wiem czy nie robie sie hipochondryczką!!!
Ostatnio miałam faze na mięso, a teraz na wszelkie rodzaje zupy i kanapki z białym serem i dżemem a na mieso i wędliny nie moge patrzeć 🤨

W ogóle to zgłupiałam totalnie 🤪woohoo::
Zobaczcie na mój suwaczek, opis i w ogóle te rozbierzności 🙃 Sama już nie wiem ile tej ciaży 😁 tym bardziej,ze lekarz za każdym razem co innego mówi 😜 🤪

Cześć Brzuszki.

Aniołek82 też jestem ciekawa co dokładnie lekarz powiedział Co o tej diecie. A i pamiętaj, że zmiana lekarza wcale nie zobowiązuje cię do zmiany szpitala, w którym będziesz rodzić.

Moniczek ja się piszę. Taką miałam wczoraj ochotę na coś z czekoladą. Hmm... Jak teraz wyjedziemy, to na 18 może się uda 😁 😁 😁

• Mamusia
W przeglądarkach Internet Explorer mogą wystąpić problemy z przesłaniem fotografii (nad tym problemem właśnie pracujemy). Rekomendowana przeglądarka to Firefox.
wlasnie to jest napisane a ja mam wlasnie explorer pewnie taki jest powod na poczatku tego nie czytalam 🙂 to poczekam, az naprawia.

Narobilas ochoty tymi rogalikami moniczek, ale tez takie robilam kiedys. Jak marta dala przepis na buleczki to juz 2 razy robilam, az tesciowa powiedziala zebym meza nie tuczyla hehe.

jolajola81, ja tez miałam z tym problem... używając przeglądarki internet explorer nie chciały mi się dodać zdjęcia w tzw. avatarze, ale jak otworzyłam strone brzuszek inną przeglądarką, ja np. użyłam OPERA to się udało 😉 tak więc spróbuj po prostu z inną przeglądarką, a pózniej już normalnie explorerem 😉 mam nadzieję, że zrozumiałaś 😉

nooo i skończyłam ufff....wyszło mi 80 rogalików i bolą mnie plecy hehe...ale za to jak kawusia będzie smakowała mniam 😜
obiadek już gotowy jeszcze tylko ładny obrus i świeczki i rocznicowa niespodziewajka dla mężusia gotowa 😉
pewno już później nie zajrzę a więc życzę wszystkim brzuszkom miłego popołudnia 😘 😘 😘