Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
marta-lion a powiedz czy jak sie jest w miare dobrej fizycznej formie to mozna to przejsc jakos lagodniej, tj. powrocic do normy po porodzie? ☺️ planuje zapisac sie na zajecia dla kobitek w ciazy - takie aktywne 9-miesiecy - bo uwielbiam sport i po cichu licze ze mi to pomoze poniewaz na poczatku wrzesnia mam wesele przyjaciol, no i... po prostu nie moze mnie tam zabraknac 🤪 😜

Hihi... Jola u mnie to nawet momentami było śmiesznie. A dodam, że oba porody też były bez kropelki znieczulenia. Ale jak już pisałam obecność męża jest bezcenna.

K8_online kurcze ja przez całe poprzednie ciąże byłam w miarę aktywna. Nie uprawiam sportu, ale chodzę po górach itp. Z Majką w 8 miesiącu ciąży byłam w górach na spacerze. Maja urodziła się 20 sierpnia, a 1 września moja Emilka szła do pierwszej klasy. Na rozpoczęciu roku, tylko po tym, że w foteliku trzymałam Majkę ludzie wiedzieli, ze byłam w ciąży. Wychodząc ze szpitala po porodzie ważyłam 50-51kg, a jak szłam do porodu ważyłam 68kg. Ja jakoś tak mam, że szybko ze mnie schodzi. Normalnie się odżywiam po porodzie, bo karmiłam obie panny piersią. Nie stosuję nigdy diety. Przy dziecku nie sposób się wylegiwać. Ręce się wzmacniają, bo nosisz na rękach hhi...
Myślę, że jak jesteś w miarę aktywna i nie masz tendencji do tycia to do tego wesela będziesz wyglądać super 😁 😁 😁

• Mamusia
witam 🙂
Jak dzisiejszy dzionek? Nawet się nie obejrzałam i z wtorku zrobił się czwartek hehe. Jakoś ostatnio mi te dni uciekają 🙂 Byłam dziś u koleżanki- ma 5 miesięcznego bobasa- stwierdziłam, że muszę się napatrzeć, żeby moje wzięło z niego przykład- dawno nie widziałam tak grzecznego dzieciaczka 🙂
A jak humorki dzisiaj- mam nadzieję, że dopisują 🙂

moniczek to o której kawa i rogaliki 🙂

K8_online zależy też od tego jak przebiega poród. Więc czy np Cię nacinają, bo wtedy też zszywają. A szwy jednak ciągną jak rana się goi. Przy Emilce tyłek mnie bolał dobre 2 tygodnie. Po Mai może kilka dni bolał mnie brzuch, bo wszystko wracało do swojej wielkości. Ale po Majce czułam się od razu świetnie. Musisz pamiętać też, że po porodzie 6 tygodni zazwyczaj trwa krwawienie. Więc siłą rzeczy możesz mieć bóle brzucha.

A na kiedy masz termin k8_online ?

Idziemy robić Cornish Pasty. Mąż zatęsknił za angielskim jedzeniem, choć to bardziej kornwalijskie 🙂 Zobaczymy jak nam wyjdzie hihi...

Hihi k8_online pamiętaj też że poród może się odbyć nawet tydzień po wyznaczonym terminie. Niby mówią, ze 14 dni przed i 14 po. Ale jeszcze nie słyszałam, żeby trzymali kobietę 14 dni po terminie (boją się). Ale oczywiście życzę ci szybkiego porodu i siup na weselisko 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
oj ja tam za tortem nie przepadam ale tance - ach!! super 🙂 a dodam jeszcze ze jedno wesele mamy na poczatku maja (takze pojde z brzusiem) a drugie pod koniec czerwca - mysle ze wtedy to juz bede nieco wieksza 🤪 ciekawe jak mi pojdzie z tym tancami hahahha 🙂

mysle ze pod koniec wrzesnia to juz bedziesz jak mlody Bog!!!! 🤪 tego zycze!

• Mamusia
hi hi hi ,,jak mlody Bóg,, mam nadzieje 😁 😁 😁 😁 Choć powiem Wam szczerze, że bardziej obawiam sie początków z dzidzią niz samego porodu. Kolezanka miała depresje poporodową, jak na nia patrzylam to normalnie masakra. Zwłoki czlowieka, doszła do siebie dopiero pół roku po porodzie.

• Mamusia
pozwolicie, że się wtrącę, depresja poporodowa - baby blues, to coś normalnego, po prostu tak jak przez ciążę masz burzę hormonalną tak po ciązy to wszysko z człowieka schodzi, po drugie po porodzi młody Bóg to chyba tylko facet 😜 kobieta jest obolała, zmęczona, niewyspana, a tu dziecko trzeba nakarmić, przewinąć, utulić, bo płacze i często nie wiadomo dlaczego i jak mu pomóc i to może doprowadzić do frustracji, do tego często zalecają dietę po porodzie jeśli karmisz piersią by przypadkiem dziecka nie uczulić, jest wiele powodów dlaczego kobieta po porodzie wyczekiwanego dziecka płacze, czasem dopiero wtedy dociera, że świat się totalnie zmienił i nie jest tak kolorowy jak zdjęcie w gazecie
sorki za morały, a Aniołku Krzychu na pewno podeśle Ci torcik 😉

• Mamusia
Dla mnie tez to bylo nie do pomyslenia. Jak byla w ciąży to chodziła cały czas radosna, szczęśliwa, tym bardziej że z mężem starali sie rok i wkońcu im sie udało. Co prawda miała długi i bolesny poród, potem problem z piersiami bo dzidzia nie miała odruchu ssania więc karmiła ją sztucznie. Moze to było spowodowane własnie tym. Ale jak teraz z nia rozmawiam to mówi że do tej pory załuje tego pół roku, bo mówi ze zyła jak w jakims letargu.

anochi skoro juz wspomniałas o tym torciku, to jak nie Krzychu to licze na Ciebie!!!!! 😉 A zwłaszcza jak będzie taki pyszny jak u Was!!! 😜 😜 😜 😜 😜

• Mamusia
co do wesel, to ja rodziłam końcem sierpnia a końcem maja byłam na weselu i tańczyłam jak równy, z równym, chociaż kuzynka miała termin na październik i siedziała i zdychała - różnie to bywa, a co do podróży, to ja chciałam jechać w czerwcu nad morze to lekarz mi odradził, bo to juz duży brzuch, niewygodna pozycja, uciskać będzie dzidziusia itd, a na początku sierpnia to raczej będziecie siedzieć już na torbach spakowane do szpitala niż jeździć w dalekie podróże 😉
ps. mam nadzieję, ze się nie obraziłyście za wtrącanie 😉

marta-lion napisał(a):
Hihi k8_online pamiętaj też że poród może się odbyć nawet tydzień po wyznaczonym terminie. Niby mówią, ze 14 dni przed i 14 po. Ale jeszcze nie słyszałam, żeby trzymali kobietę 14 dni po terminie (boją się). Ale oczywiście życzę ci szybkiego porodu i siup na weselisko 🙂 🙂 🙂

ojj, a ja się spotkałam z takim przypadkiem 😮 koleżanka z pracy miała termin na 27 stycznia. Dziś już 17 luty a ona dalej nie urodziła 😮 trzymają ją we Wrocku w szpitalu i 3 dzień wywołują poród 😮 powiedzieli, że jeszcze 2 dni ją potrzymają a jak nie to cesarka, bo ma niby duże dziecko - coś ponad 4kg 😮 masakra normalnie 😮

• Mamusia
anochi napisał(a):
aniolek82 napisał(a):

anochi skoro juz wspomniałas o tym torciku, to jak nie Krzychu to licze na Ciebie!!!!! 😉 A zwłaszcza jak będzie taki pyszny jak u Was!!! 😜 😜 😜 😜 😜

no pewnie ciotka, Alusia na jednej nodze CI przyniesie 😉

No wiesz, biorąc pod uwage jej tempo rozwoju to wszystko mozliwe 😁 😁 😁 Buziaczki dla niej 😘 😘 A słyszałam, że nie długo może bedziecie. 😁 😁 😁 😁