Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
siehankowa napisał(a):
marta-lion napisał(a):
Hihi k8_online pamiętaj też że poród może się odbyć nawet tydzień po wyznaczonym terminie. Niby mówią, ze 14 dni przed i 14 po. Ale jeszcze nie słyszałam, żeby trzymali kobietę 14 dni po terminie (boją się). Ale oczywiście życzę ci szybkiego porodu i siup na weselisko 🙂 🙂 🙂

ojj, a ja się spotkałam z takim przypadkiem 😮 koleżanka z pracy miała termin na 27 stycznia. Dziś już 17 luty a ona dalej nie urodziła 😮 trzymają ją we Wrocku w szpitalu i 3 dzień wywołują poród 😮 powiedzieli, że jeszcze 2 dni ją potrzymają a jak nie to cesarka, bo ma niby duże dziecko - coś ponad 4kg 😮 masakra normalnie 😮

Ale to juz chyba dla dzidzi nawet nie dobrze. 😞 no jak tak długo po terminie 🤨 🤨 🤨

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

No tyle czasu po terminie to już długo. Ale chyba wszystko mają pod kontrolą, że tak trzymają.

Co wyjazdu na początku sierpnia k8_online ja ci też odradzam. Teoretycznie to już zachacza o termin twojego porodu (bo może być i 14 dni przed). No chyba, że chcesz rodzić w Gdańsku 🙂 🙂 🙂 To moniczek ci podpowie szpital, ona jest z Gdańska 🙂 🙂 🙂.
Żeby nie być gołosłownym. Ja z Majeczką miałam termin na 3 września. Maja urodziła się 20 sierpnia (dokładnie 14 dni przed wyliczonym terminem). Zdrowa, silna, miała 57cm i ważyła 3280g. Natura tak zdecydowała 🙂

Anochi miło, że do nas zaglądnęłaś 🙂 🙂 🙂
A na ten torcik to ja też się piszę 🙂 🙂 🙂

aniolek82 napisał(a):
Martusia to zapraszamy końcem sierpnia z dzidzia oczywiście!!!!! 😉 😁
Hihi... Ale wtedy będę miała już trzy dzidzie 🙂 🙂 🙂
Mi tam dwa razy nie trzeba powtarzać 🙂 🙂 🙂 A do Dzierżoniowa to ja nie mam daleko 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
marta-lion napisał(a):
aniolek82 napisał(a):
Mi tam dwa razy nie trzeba powtarzać 🙂 🙂 🙂 A do Dzierżoniowa to ja nie mam daleko 🙂 🙂 🙂

No to jesteśmy umówione. 😁 😁 😁 Moze Siehankowa tez da sie skusić. 😉

aniolek82 napisał(a):
marta-lion napisał(a):
aniolek82 napisał(a):

Hihi... Na pewno. Ok. Jesteśmy umówione 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
aniolek82 napisał(a):
marta-lion napisał(a):
aniolek82 napisał(a):

no to ja może jeszce Was zaproszę na ciasto urodzinowe małej Ali 😉 bo chyba wtedy tam będe, chociaż wątpię czy z takimi maluszkami da się spotkac 😉
a Aniołku przyjeżdżam albo w sobote wieczorem albo w niedzielę rano

Anochi zobaczymy. Ale nie jest to niemożliwe. Jak nie wtedy to jak podrosną 🙂 🙂 🙂 Już umawiałyśmy się na środek Polski jak maluszki nam podrosną 😁 😁 😁 😁 😁 Damy radę. Twoja niunia jest niemalże dokładnie rok młodsza od mojej Majki.

• Mamusia
marta-lion napisał(a):
Anochi zobaczymy. Ale nie jest to niemożliwe. Jak nie wtedy to jak podrosną 🙂 🙂 🙂 Już umawiałyśmy się na środek Polski jak maluszki nam podrosną 😁 😁 😁 😁 😁 Damy radę. Twoja niunia jest niemalże dokładnie rok młodsza od mojej Majki.

hehe, to fajnie że masz rok starszą córcie od mojej 🙂, to Twoje następne bedzie prawi idealnie dwa lata młodsze od siostry 🙂 nasze forum też planuje spotkanie tylko wszystkie rozrzucone po kraju i tez nam najwygodniej w środku Polski 😉

• Mamusia
aniolek82 napisał(a):
anochi to ciocia wpadnie tam w tygodniu na herbatkę. 😁 😁 😁 😁 😁 No i oczywiscie na torcik urodzinowy Alusi. 🙂
Ahhhhhhhh... kurcze te torciki to mi smaka narobiły. 😜 😜

wpadaj, wpadaj, może uda mi się zrobić w tym tygodniu przepyszny torcik bezowy 🙂 - zrobiłam go na swoje urodziny i go pochłonęliśmy 😉

• Mamusia
anochi napisał(a):
aniolek82 napisał(a):
anochi to ciocia wpadnie tam w tygodniu na herbatkę. 😁 😁 😁 😁 😁 No i oczywiscie na torcik urodzinowy Alusi. 🙂
Ahhhhhhhh... kurcze te torciki to mi smaka narobiły. 😜 😜

wpadaj, wpadaj, może uda mi się zrobić w tym tygodniu przepyszny torcik bezowy 🙂 - zrobiłam go na swoje urodziny i go pochłonęliśmy 😉

No widzialam go na zdjęciu. 🙂 Wyglądał przepysznie!!!! 😜 😜 😜 Dzidzia z chęcia go posmakuje 🙃 🙃

Hihi nio anochi. Tak jakoś się zaplanowało. Choć teraz pocichutku liczę na synka 😉. Mamy już dwie córki 😁 😁 😁. Tylko między Emlką a Mają jest 7 lat różnicy 😜.

• Mamusia
k8_online napisał(a):
Dziewczyny - o co chodzi z tymi kamerkami powyzej...? kto to jest w ogole...? mozna to jakos zamknac? 🤔

To są chyba jakieś dziewczyny które chcą by wszyscy je oglądali i też są na forum, ja wyłączyłam flasha w komputerze i mi kamerki zniknęły, tak jak wszelkie wyskakujące reklamy, ale mąż mi zrobił tak, że jak chcę coś odtworzyć to tylko klikam i już jest.

• Mamusia
marta-lion napisał(a):
Hihi nio anochi. Tak jakoś się zaplanowało. Choć teraz pocichutku liczę na synka 😉. Mamy już dwie córki 😁 😁 😁. Tylko między Emlką a Mają jest 7 lat różnicy 😜.

oj taki rodzynek byłby nieźle rozpieszczany przez starsze siostry 😉

anochi napisał(a):
marta-lion napisał(a):

oj taki rodzynek byłby nieźle rozpieszczany przez starsze siostry 😉
Nio synuś mamusi 😜 😜 😜

• Mamusia
Jeśli chodzi o depresję poporodową to często nie ma się na to wpływu i to organizm u hormony decydują, a często występuje w przypadkach gdy mama na parcie na bycie mamą idealną i zaczyna się przejmować że dzieciak ją wkurza jak płacze, co jest naturalne. Ważne też jest wsparcie otoczenia, bo często jak maluszek się urodzi to wszyscy zajmują się dzidzią a mamą już nikt, nie to co w ciąży, jak się czujesz, jak tam? Wtedy tak bywa, trzeba jednak pamiętać że depresja to choroba i warto wtedy skonsultować się ze specjalistą.

Kochana oczywiście dotrzymasz 😁 😁 😁 Oczywiście, że się zdarza że maluch przychodzi na świat dużo wcześniej, ale przy normalnie przebiegającej ciąży nie powinno się zdarzyć aż tak wcześnie. Moja rada torba spakowana do szpitala w samochodzie, mąż na chodzie 🙂 🙂 🙂 i bawicie się dobrze, ale w granicach rozsądku. Nie szalej 😁 😁 😁

Witajcie Brzuszki 🙂
15 stron zaległości miałam 🙃

Jakie macie aktywne plany okołoporodowe 🤪
Ja myślałam, że w sierpniu to już tylko "leżymy" i czekamy 🙂

Choć nasi znajomi byli na naszym weselu niecałe 2 tyg przed porodem
i bawili się chyba do 1 -oczywiście spokojnie i bardziej na siedząco 🙂

Lydziaa84. Dokładnie 🙂 🙂 🙂. Zamiast oczepin, będziecie poród odbierać 😁 😁 😁.
Mi się ostatnio śniło, ze mąż zawoził mnie do szpitala, bo poród się rozpoczął. Miałam skurcze, w samochodzie wody odeszły i nie zdążyliśmy do szpitala. Mąż odbierał poród w samochodzie. Hihi... 😁 😁 😁