Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Pati123 fajna spódniczka-motyw stópek mi sie podoba,
ale ja mam fioła na punkcie dziecięcych stópek 🙃

Brzuszki a jeszcze chciałam Was zapytać o to spanie na lewym boku...
śpicie tylko tak?
Bo ja zawsze na prawym i nie mogę się przestawić zupełnie...

Mapa na razie brzuszek jest niewielki więc spanie na lewym boku nie ma aż tak wielkiego znaczenia. W sumie bardziej istotne to jest gdy brzuch już jest znaczących rozmiarów. Ja już pisałam o tym dlaczego, chodzi o lepsze dotlenienie płodu. Ale nie popadajmy w paranoję. Nie znaczy, że jak śpisz na prawym boku to twój dzidziuś nie ma czym oddychać. Ja śpię tak jak mi wygodnie. No oprócz na brzuchu, chociaż normalnie lubię. Jednak teraz ze spania na brzuszku trzeba zrezygnować. Co do spania jeszcze na lewym boku. U mnie w poprzednich ciążach było tak, że gdy maluszek już był większy i dość znacząco kopał, to w sumie zmuszał mnie do spania na lewym boku, bo wtedy był spokojny. Jak chciałam by kopał wystarczyło położyć się na plecach lub na prawym boku. Maluch wtedy odczuwał dyskomfort chyba i dawał o tym dość mocno znać 😁 😁 😁
Więc na razie śpię jak wygodnie, a później zobaczymy. Być może znów maluch zmusi mamusie do spania na lewym boku 😁 😁 😁

• Mamusia
mapa napisał(a):
Diviana jaką podyplomówkę robisz? 🙂

"Praca z dziećmi wykorzystywanymi seksualnie ich rodzinami i opiekunami" na szczęście już w lutym kończę bo jednak wiele emocji mnie to kosztowało szczególnie teraz kiedy nie mogę ich opanować ☺️

Pati123 super ta spódniczka, a jaki motyw wybrałaś, bo mi się też najbardziej stópki podobają 🙂

cześć brzuszki 🙂
Ja też chyba zdecyduję sie na jakieś zakupy internetowe 🙂Tak jakoś mi dziś smutno 😞 i spać mi sie chce.Nie mam chyba dnia.Pogoda ponura i na dodatek jeszcze tak zimno.Mam pytanie do dziewczyn,które maja kota.Robiłyscie może badania na toksoplazmozę??Bo ja tez mam kotkę,ale nie wypuszczam jej na dwór.Taki domowy kociak.A tak ogólnie to od dziś wieczora zaczynam przyjmowac tą luteine dopochwową,zobaczymy jak po niej bedzie.

Aneczkare22 toksoplazmoza to nie tylko choroba od kotów. Ja nie mam już kota od 4 lat i robiłam toksoplazmozę. Już miałyśmy tu ten temat 😁 😁 😁 Ja robiłam w każdej ciąży te badania. Choć w tej trochę później. Mówią nawet, że powinno się je w ciąży powtarzać przynajmniej dwa razy.

• Mamusia
Ja mam kotkę też jest zupełnie domowa, robiłam badanie na toksoplazmozę i wszystko jest w porządku. Ja się wychowywalam wśród kotów, moi rodzice mieszkają na wsi i zawsze było ich bardzo dużo u nas bo mój tata uwielbia koty i każdego przybłędę z rowu do domu przynosił, choć tam koty były raczej podwórkowe do domu też przychodziły. Do tego stopnia uwielbiałam koty jak mój tata że nawet uczulenie na kota mi przeszło, miałam jako dziecko takie wielkie czerwone liszaje, ale że nie można mnie od nich było oderwać to liszaje przeszły 🤪
Więc ja miałam dużo obaw przed toksoplazmozą, ale jest wszystko dobrze.
W dodatku dużo łatwiej ponoć z jakieś surowej kiełbaski niedogotowanej zarazić niż od kota, no bo nawet jak kupy wyjmujemy z kuwety to zawsze przecież myjemy dokładnie rączki.
Więc nie ma się co martwić 😎

• Mamusia
Motywu nie wybierałam żadnego...
Nie mogłam się zdecydować na żaden... Tym bardziej,że chciałam sukienkę całą czarną. Poczekam,aż przyjdzie sukienka i jak będzie dobra i będę z niej zadowolona to zamówię sobie jeszcze jedną tylko,że jeansową właśnie z jakimś motywem, może mąż mi pomoże wybrac 😜

ja jestem ciekawa jaka bedzie reakcja mojej kotki.Ogólnie jest ona bardzo grzeczna i raczej boji się obcych.Jak ktos do nas przyjezdza to ona od razu chowa sie,dopiero po jakimś czasie wychodzi.Kuwetę sprzata mąż.Orientujecie sie jaki jest koszt zrobienia badania na toksplazmozę??

• Mamusia
Mój kot póki co sam był traktowany jak dziecko, bo ma niecały roczek 🙂 i tak sobie myślę że może być zazdrosny bardzo, bo jest skupiaczem naszej uwagi, a jak tylko odwrócisz od niego wzrok to albo miałczy albo pcha się na kolana albo szaleje i biega w kółko 😁

Aneczkare22. Jeszcze dla wyjaśnienia toksoplazmoza IgM oznacza czy obecnie jesteś chora, a IgG czy kiedykolwiek chorowałaś, jeśli tak, wtedy w twoim organizmie znajdują się przeciwciała. Przeciwciała IgG są obecne we krwi przez całe życie i chronią go przed ponownym zarażeniem.

ze zwierzakami bywa różnie...nasz kot nic sobie nie robił z obecności dzidziusia i wskakiwał do łóżeczka,więc dlatego mąż go oddał...teraz mamy Yorka i z Bartusiem żyje w zgodzie (są w tym samym wieku) a i w razie co do łóżeczka nie dosięgnie 🤪
Pati123 fajna ta spódniczka - też na nią patrzałam 🙂
ojoj chyba moje dziecię puknęło do mnie 🤪 🙃 🤪 😜 😎
poszalałam trochę ze sprzątaniem hihi i pewnie mu się sprzykrzyło...musiałam zrobić miejsce w szafce w kuchni bo dostaliśmy w prezencie na rocznicę 70-cio częściowy komplet obiadowo-kawowy 🤪...prezent szok hihi...

Hihi moniczek to prezent w związku z powiększającą się rodziną 🙂 🙂 🙂

My właśnie objedliśmy się pierogami 😜 😜 😜 Babcia robiła ruskie 🙂

_Evelina_ napisał(a):
lydziaa84 napisał(a):
dobra ja się zbieram bo na 13 idę na basen 🙂 miłego dzionka wam życzę

Wlasnie jak jest z tym basenem nie ma zadnych przeciwwskazan?

jeżeli ciąża przebiega prawidłowo to raczej nie ma przeciwwskazań,ale zawsze dobrze poradzić się swojego lekarza...należy też pamiętać żeby chodzić na sprawdzony basen bo łatwo o infekcje 🙂

Diviana napisał(a):
Mój kot póki co sam był traktowany jak dziecko, bo ma niecały roczek 🙂 i tak sobie myślę że może być zazdrosny bardzo, bo jest skupiaczem naszej uwagi, a jak tylko odwrócisz od niego wzrok to albo miałczy albo pcha się na kolana albo szaleje i biega w kółko 😁

hehe, to tak samo jak moja kotka 😁