Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Właśnie dziś cały dzień buszuje po allegro i oglądam ubrania właśnie ciążowe 😁
Znalazłam fajną stronkę oasi.pl mają ciuszki dla kobietek w ciąży i sprzedają na allegro 😜
Właśnie zamawiam sobie dwie parry dresików po domku i jedną sukieneczkę ogrodniczkę wizytowo-wypadową.
Dla fanek oawianych leginsów widziałam,że mają je w swojej ofercie 😜
Ponieważ jedyne wyjścia jakie planuję to wizyty lekarskie na razie ograniczę się jedynie na razie do jednej princeski 😜
Muszę jeszcze poszukać fajnej bielizny ciążowej, ponieważ dotychczas gustowałam w koronkach, a w obecnym stanie raczej mało komrortowe...
Może macie namiary na fajne majteczki i staniczki na allegro bądz innym sklepie internetowym?
Ja ze względu na konieczność leżakowania w grę wchodzą jedynie sklepy i zakupy przez internet 🤢

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
aneczkare22 też oglądałam tam ciuszki, naprawdę są fajne, ja póki co mam oszczędzanie w domu, bo bierzemy kredyt na dniach i zobaczymy czy nie spłuczą nas finansowo opłaty okołokredytowe, ale już jak się wszystko wyjaśni to będe spokojniejsza i będe mogła coś sobie kupić, a póki co nie mam co narzekać kupiłam przeciez dziś legginsy, ach ten mój zakupocholizm ☺️

rozumiem,pati daj namiary na te ciuszki ciążowe,zerkne sobie.Nie wiem czy u was są sklepy orsay,ja tam ostatnio zakupiłam sobie fajną tuniczkę.Jest elastyczna,wiec ja troche wynosze.Jutro przyjezdzaja do mnie popołudniu kolezanki z pracy,strasznie sie ciesze,bo juz ich przeszlo dwa tygodnie nie widzialam

Pati123. Jeśli chodzi o majtki to dla mnie najlepsze są takie bezszwowe z gatty. Nie są typowo ciążowe, ale świetnie pasują pod brzuszek, są miękkie, rozciągliwe, przyjemne i nigdzie nie uciskają, bo nie mają szwów. Piszę o takich bezszwowe gatta są brązowe, czarne, białe i cieliste. One być może na tym zdjęciu wyglądają jak niskie skąpe bikini, ale to są naprawdę normalne majtki.
Nie są koronkowe itp, ale naprawdę są wygodne i świetnie się piorą. Ja kupiłam s, taki rozmiar noszę zawsze i nosiłam je do końca ciąży.
Jeśli coś mogę doradzić nie noście stringów. Nawet jeśli normalnie bardzo je lubicie i nosicie. W ciąży są niewskazane i często są powodem podrażnień i zapaleń okolic intymnych, które w tym okresie są bardzo narażone i podatne na wszelkie infekcje.

Diviana napisał(a):
Ja sobie kupiłam bezszwowe sportowe staniki, ponieważ od samego początku piersi mi się bardzo powiększyły, ja kupiłam je na allegro i mają niby miseczki rosnące wraz z nami 🙂
Podaj link do tych staników. Ja kupowałam triumph'a taki ciązowy triumph ciążowy, też był oki. Może nie sexi, ale wygodny i rośnie razem z biustem. A potem do karmienia kupowałam takie Alles Mama, coś takiego Alles mama II, sprawdziły się.
A te majtki gatta naprawdę polecam.

• Mamusia
Ja kupowałam tu http://allegro.pl/biustonosz-ciazowy-stanik-bezszwowy-kolory-i1449247184.html i na tej samej aukcji też z szerszymi ramiączkami i są bardzo wygodne, jednak sutki się odznaczają czasem pod bluzką 🙂
A co do majteczek, ja kiedyś miałam problemy i mi ginekolog kazał nosić tylko bawełniane babciowe majciochy, które na ciążę są w sam raz 🙂

Diviana napisał(a):
A co do majteczek, ja kiedyś miałam problemy i mi ginekolog kazał nosić tylko bawełniane babciowe majciochy, które na ciążę są w sam raz 🙂
Ja kiedyś uwielbiałam stringi, właściwie tylko takie miałam. A teraz w sumie wolę wygodę, choć sexi fatałaszki też posiadam 😁 😁 😁. No ale w ciąży to jak pisałam kupuję te gatta.

Zjadłabym arbuza 😜 😜 😜

Właśnie wróciłam z pracy-padam 🙃
Podgrzewam barszczyk czerwony...

Ależ tu zakupowo 😁
Może mnie zarazicie, bo ja nie jestem przyzwyczajona
do ciuchowych zakupów internetowych...
a na sklepy teraz ani siły, ani czasu...no i te ceny 🤢

najlepiej w internecie bo...najtaniej 🤪 nawet z przesyłką wychodzi całkiem nieźle 🙂
ja z Bartkiem skusiłam się na spodnie ze sklepu typowo ciążowego - cena masakra - tyle dobrze że i teraz je noszę ...
ta spódnica fajna ale nie ma mojego rozmiaru 😞 - będę szukać dalej bo wiosna tuż tuż i chciałabym wyskoczyć ze spodni hihi

no i kupiłam sobie spódnicę 🤪
http://allegro.pl/olowkowa-spodnica-ciazowa-z-dzianiy-xxl-xxxl-i1462086848.html

Hihi niezły dzień. Mi dzisiaj przyszła spódnica. Kupiłam sobie taką bojówkę 😁 😁 😁
Ale dzień. Zaczęło się od lekarzy konowałów, a skończyło na zakupach 🙂 🙂 🙂

haha...zakupy dobre na wszystko 🤪
chyba wszystkie kobiety luuuubią zakupy 😉 ja lubię...i już się nie mogę doczekać kiedy zacznę szaleć dla maleństwa...co prawda ciuszki mam dla obu opcji chłopiec/dziewczynka ale na pewno i tak się skuszę na coś fajnego...
jak na razie kupiłam skarpetki takie malusie do szpitala z pingwinkiem i dzwoneczkami...

Diviana. Najmniejszy to 56, ale tego nie warto za bardzo kupować. Bo z tego maluch wyrośnie ci w jeden tydzień. A jak bobas urodzi się duży to i go w ten rozmiar nie wciśniesz 😁 😁 😁 Możesz sobie kupić 1-2 kompleciki typu śpioszki +kaftanik. Potem jest rozm.62 tak na 2-3 miesiące będą, może nawet do 4 (czasem są takie ciuchy, że ubierasz ubierasz, dziecko rośnie, a one ciągle dobre), a potem 68 itp.
Oczywiście wszystko zależy od tego jak maluch rośnie i jaki duży się urodził.
Pamiętaj, że nie warto kupować dużo ciuchów z jednego rozmiaru, bo maluszek przez pierwszy rok naprawdę szybko rośnie. Jak kupisz dużo może się okazać, że połowy ubrań mu nie założyłaś, a już są za małe.

• Mamusia
Diviana napisał(a):
A jaki rozmiar kupuje się dla noworodka, ja jestem zupełnie zielona, nie znam się na dzieciach ich wielkościach rozmiarach 🤨

podobno 56 ale najlepiej kupowac 62 jak maluszek jest malutki to strach go przebierac a po co ma byc idealnie dopasowane jak jest lekko luzne lepiej jest je ubrac a dzidzius rosnie w szybkim tepie.

• Mamusia
Dzięki za wyjaśnienie 🙂 Bo ja to tak dzieci to mniej więcej roczne kojarzę w wcześniej to nie za bardzo się orientuję, a że to moje pierwsze to nie mam porównania 🙂
A co do ubranek są takie śliczne że chciałoby się ich dużo nakupować, a jak przyjdzie co do czego to pewnie jeszcze jakieś prezenty dojdą a maleństwa rosną jednak bardzo szybko

Dokładnie rosną jak na drożdżach. Ja radzę kupować raczej wygodnie i funkcjonalnie niż "wyglądowo". Takie maleństwo nawet jak idziesz na spacer to leży w wózeczku, a lepiej by mu było wygodnie, a nie kołnierzyk zasłania mu twarz, a ozdobne gumeczki ściskają brzuszek 😉
Nie wiem jak inne mamy, ale ja też unikam ubranek zapinanych na plecach. Bo przecież taki maluch niemalże ciągle leży i to całe zapięcie wgniata mu się w plecki.

Diviana napisał(a):
Też prawda, wygoda u bobasa to podstawa 🙂 tylko jak się zupełnie rozeznania nie ma to trudno tak jest wiedzieć 🤨
Wiem wiem... 🙂 🙂 🙂 Ja przy Emilce miałam mnóstwo rzeczy, których nie wykorzystałam bo były poprostu niewygodne. Wiesz ciocie kupują bo ładne, ale ni w ząb nie patrzą, że tego założyć się nie da. Przy Majce już byłam mądrzejsza wiedziałam co się sprawdza, i też mówiłam innym co mi potrzeba jak chcieli coś kupić.

Co do ubranek jeszcze najbardziej rozbrajają mnie ubrania na których pisze np 0-6miesęcy. Jak coś może być dobre na noworodka i 6-miesięcznego brzdąca ??? Ale to mało. Wczoraj widziałam w jakimś (nazwy nie wymienię) supermarkecie rajstopy niemowlęce 0-24miesiące, to już masakra 🙃.