Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

marta-lion napisał(a):

Hihi byliśmy z mężem na zakupach. Wiecie jak wyglądał mój koszyk: chleb czarny pelnoziarnisty, 1 kg kiwi, cytryna, woda mineralna, płatki owsiane, suszone śliwki. Hihi wszystko na zaparcia.

hehe ja jak zrobiłam kiedyś podobną listę zakupów Mężowi to tylko zapytał
czy będę jeszcze normalnie jeść 😉
Oby pomogło 😉

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

mapa napisał(a):
marta-lion napisał(a):

Hihi byliśmy z mężem na zakupach. Wiecie jak wyglądał mój koszyk: chleb czarny pelnoziarnisty, 1 kg kiwi, cytryna, woda mineralna, płatki owsiane, suszone śliwki. Hihi wszystko na zaparcia.

hehe ja jak zrobiłam kiedyś podobną listę zakupów Mężowi to tylko zapytał
czy będę jeszcze normalnie jeść 😉
Oby pomogło 😉
Od kilku dni piję suszone śliwki zalane przegotowaną wodą. Nawet pomogło. Zobaczymy. Jak będzie dalej hihi...

termin mam na 5 sierpnia,tak wychodzi wg usg.Jezeli chodzi o te walentynki,to tak piszecie odbijemy sobie to na jesień 🙂 .Ja własnie czekam za mężem.Obiadek juz zrobiony.Ja tez już nie moge doczekac sie pierwszych kopniaczków dzidziuni.Chociaz od pewnego czasu,wieczorkiem mam na maksa bulgotanie w brzuchu,nigdy wczesniej czegoś takiego nie miałam 🙂I tez pojawiły sie problemy ze snem.Nie moge cos ostatnio w nocy spać 😞.Jeżeli chodzi o zaparcia to mi najbardziej pomaga maślanka lub kefirek.

lydziaa84 napisał(a):
Ja teraz jedynie z usg wiem, że w ciąży jestem- żadnych innych objawów.

lydziaa84
to też ma swoje plusy 😉
Choć na kopniaczki czekam z utęsknieniem...
W ogóle byłam w szoku, jak na ostatnim usg Dzideczek fikał non stop 🤪
Ale ma jeszcze tam sporo miejsca 🙂
Miłego świętowania 😘

Aneczkare22 ja mam na 6 sierpnia 🙂 🙂 🙂 Według USG był ostatnio na 7. Kopniaczki już czuję, ale tak jak pisałam to moje 3 dziecko. Pozatym teraz też dopada mnie bezsenność, ale w poprzedniej ciąży też tak miałam. Grałam z mężem po nocach w statki, miał mnie dość 😁, bo potem zmęczony do pracy szedł.
Leż, odpoczywaj, przede wszystkim spokój i daj znać po wizycie.

Brzuszki zamiast czekoladowych serduszek poklaskałam Wam
w podzięce za Wasze nieustanne wsparcie 😘 😘 😘

Obiadek już zrobiłam, wcinam owocki i czekam na Męża 🙂

Katar nawet delikatny także mam nadzieję, że to tylko fałszywy alarm był!

Moniq1984 nie kupiłam. I powiem Ci, że jeszcze się zastanawiam. Rozmawiałam z koleżanką i stanowczo mi odradzała. Mówiła żebym nie kupowała, bo wpadnę w paranoję. Będę słuchać cały czas. A jak nie daj Boże nie będę mogła znaleźć serca dzidziusia to od razu będę wariować. Więc sama nie wiem. Pozatym ja czuję już ruchy maluszka. Więc on sam daje mi znaki.
Ale powiem Ci, ze jeszcze nad tym myślę. Znalazłam tez taki za 129zł.

• Mamusia
Apropo aparatu...Mój mąż ma takie samo zdanie jak marta-lion ,że źle coś przyłoże, albo coś w tym stylu i tylko narobie niepotrzebnego stresora...

A i słodziutko przynajmniej mam bo mężuś zakupił mi supr wypasiony torcik 🙃 🙃 🙃 🙃 😁 🤪

Diviana są różne. Można znaleźć też takie za 500zł. Ale to już chyba fanaberia. Ja obstawiałam dwa. Jeden tańszy 129zł a drugi droższy prawie 200zł
Oba mają opcje nagrywania dźwięku bicia serduszka malucha na komputer.

Ale tak jak pisze moniq1984, znajdzie się dużo różnych opcji wydatków. A mój mąż mówi tak jak mąż Pati 😁 😁 😁

Moniq1984 u mnie maluch daje znać już niemalże regularnie. I są to raczej kopniaki, nie da się ich pomylić z niczym 🙂. Pozatym nudy, siedzimy przed laptopem i telewizją. Teraz oglądamy bajki 🙂 🙂 🙂 Majka czeka na kąpanie 🙂 🙂 🙂