Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

jeeejku ależ stronek do nadrobienia 😜 😜 😜
dzień dobry brzuszki...
nawiążę do tematu szkoły rodzenia...zazwyczaj zajęcia zaczynają się około 25 tygodnia ciąży i najkorzystniejsze to takie które prowadzi szpital w którym zamierzamy rodzić (piszę z doświadczenia koleżanek,bo ja nie korzystałam)...jakoś przy pierwszej ciąży zabrakło mi czasu - pracowałam od 10 do 19 i cały dzień nie było mnie w domu,a za każdym kolejnym razem korzystałam z własnego doświadczenia 🙂 poza tym każdy poród byl inny hihi...
lydzia84 miło się czyta że kolejny dzidziuś zdrowo rośnie...czekamy dalej na wieści od reszty mam
a ja dzisiaj jadę po samochodzik 🤪...musieliśmy zaopatrzyć się w większe auto bo nas teraz będzie duuużo hahah
MIŁEGO DNIA BRZUSZKI

Diviana nie śpią nie śpią, już od 6 😉
Fajny koteczek 🙂 Rasowy, prawda?
A Ty jeszcze dziś na zwolnieniu?

moniczek
dzięki za opinię 🙂
powodzenia z samochodzikiem, macie już wybrany?

lydziaa84 super wieści 🤪

A u mnie absurdów medycznych ciąg dalszy 🙃
Byłam dziś przed pracą ze skierowaniem na usg genetyczne...i co???
Już druga pani ze zdziwieniem stwierdziła, że ona tego nie robi!!!
Nosz...to czemu mnie do niej skierowali 😠
Ostatnio było to samo-zrobiła mi tylko zwykłe wtedy, dzisiaj w ogóle.
Tak więc jak widzicie lux med wcale nie jest rarytaśny!

Zadzwoniłam też do prywatnego znanego w Krk usg,
ale do końca tygodnia nie ma już terminu...
a pani zdaniem w pon to już dla mnie za późno 🥴

Nie wiem czy sobie nie odpuścić...
Zła jestem!

Diviana napisał(a):
Wszyscy słodko śpią 🙂 wrzucam zdjęcie mego kota, jako moje profilowe tak dla urozmaicenia 😁

wow, ale słodziak 🤪 też mam kotka w domu, tzn. kotke - łobuziare jedną 😁

Diviana napisał(a):
Wszyscy słodko śpią 🙂 wrzucam zdjęcie mego kota, jako moje profilowe tak dla urozmaicenia 😁

kotek cudny...ja miałam też rudego łobuza,ale mąż go oddał 😞 😞 😞 , a ja na pocieszenie założyłam sobie akwarium

Witajcie brzuszki.
Tu wystarczy później wstać i już zaległości.
Hihi moniczek my też akwarium, ale ostatnio nasze ryby zaczęły się rozmnażać jak szalone i zaczyna im brakować miejsca 😁 😁 😁:

Lydziaa84 super wieści.

Mapa myślę, że jeśli ci zależy szukaj dalej. Wiesz prawda jest taka, ze tą przezierność może zmierzyć każdy ginekolog. Nie są potrzebne do tego jakieś specjalne uprawnienia, ani też aparat. Nie rozumiem tej kobiety u której byłaś. Wystarczyła by tylko jej dobra wola. No cóż. Poszukaj jeszcze. Przecież w Krakowie musi być jeszcze jakiś gabinet gdzie znajdą wolne miejsce. Pozatym to badanie robi się do 13 tyg i 6 dnia ciąży (takie niby maja limity). Ty będziesz miała tak w poniedziałek.

• Mamusia
Mój to też kotka, Lara największy osierściacz jaki tylko może być, kot fajna sprawa ale jakbym miała się jeszcze raz decydować to bym chyba łysego kupiła 🤪
mapa z lekarzami i usg tak już jest, ja powinnam zrobić w tym tygodniu tak mi lekarz kazał, a w dantex-medzie powiedzieli że jedyny wolny termin to 24, niby niebawem ale nie wiem czy nie za późno, w dodatku zobaczymy czy jak zajdę to mi zrobią genetyczne czy może zwykłe.

• Mamusia
mapa napisał(a):
Diviana nie śpią nie śpią, już od 6 😉
Fajny koteczek 🙂 Rasowy, prawda?
A Ty jeszcze dziś na zwolnieniu?

Niby rasowy ale bez rodowodu go kupilismy, bo nie chcieliśmy żeby miał mocno spłaszczony pysk, a chcieliśmy by był białą puchatą kulką.
A jeszcze dziś mam ostatni dzień zwolnienia, od jutra ruszam do pracy 🙂

dziewczyny przezierność można zmierzyć i po 14 tygodniu tylko wtedy są inne granice normy no i może są ciut mniej miarodajne jak między 11-13 tygodniem...
tak jak napisała marta-lion dziwię się swierdzeniu "ja nie robię" to co to za ginekolog??? no ale cóż i tacy są.Mój lekarz prowadzący również nawet nie wspomniał że powinno się zrobić takie badanie,więc wychodzi że są lekarze którzy mają "inne" standardy 😞

Dzięki Dziewczyny 😉
Poszukam jeszcze...pewnie prywatnie już całkiem,
bo w luxie już 3 gin mi mówi, że "nie robi".
Najbardziej powala mnie argument, że to za duza odpowiedzialność...

• Mamusia
Cześć kobietki 🙂
Ja niby miałam robione przyzierność itp, ale lekarz coś mówił,że trzeba będzie powtórzyć bo bobasek był mały niby, potem zawzięcie coś mierzył i nic nie mówił, 🤔
Poza tym jak jest w szpitalu to jest taki ficjalny i nic nie można od niego się dowiedzieć 😞
Wizyte mam dopiero 22 lutego, a wtedy będzie 13 tydz i 5 dzień , a lekarz u siebie usg nie ma i będę musiała lecieć do szpitala, mam nadzieje ,że zdążę dnia następnego i będzie wszystko ok 🤨

Ogólnie husteczkowy mam dziś humor ☺️
Jetsem głodna a nic mi się nie chce jeść 🤔na śniadanko zrobiłam sobie jajeczniczke, ale zjadłam ze 2 widelczyki i rosła mi w buzi 🤔 nie mam na nic ochoty 🤔
Poza tym wczoraj wieczorem bolał mnie brzuch pod piersiami 🤔nie wiem czemu i co to mogło boleć 🤔 Ogólne mam hyba hangrę, i naet wczorajsze zakupy mi nie poprawiły humoru 🤔 🤔 🤔

Dokładnie tak jak pisze moniczek, też już o tym pisałam. Ja miałam robione już dwa razy, wtedy w tym 12 tygodniu gdy byłam na 3D, i teraz jak wieczorem w czwartek byłam u tej mojej pani ginekolog, bo bolał mnie brzuch. To był 14 tydzień i 4 dzień i ona spokojnie to zmierzyła. Przezierność i tak się mieściła w limitach.

• Mamusia
Pati123 chyba tak czasem jest ja wczoraj miałam taki humor jak Ty dziś i przepłakałam pół wieczoru z niewiadomego tak naprawdę powodu i to tak że aż się zanosiłam a mąż pytał co mi jest i nie mógł mnie uspokoić 😮 to chyba takie fanaberie ciąży i nic z tym nie da się zrobić, jak się chce trzeba popłakać jak nie to pośmiać a innym razem pozłościć 😉

Pati123 nie daj się, albo daj się na chwilę i będzie lepiej 😘
Tak jak pisze Diviana chyba każda z nas ma czasem takie dni 😉
Ja dziś mam dzień Złośnicy 🙃
Te różne bóle brzucha to tez chyba normalne, nie ma co się martwić na zapas 😉
Szukaj swoich przyjemności 😉

dokładnie Diviana tak naprawdę na nasz nastrój nic się nie poradzi 😉...ja potrafię się czasami popłakać na jakiejś reklamie 🤔 i sama potem się z siebie śmieję hihi
no ale zawsze jak jest chandra to można się wyżalić tu na forum i jest lżej 😉 😜

Diviana kotek śliczny.
My niestety kotka mieć nie możemy, nasza starsza córka ma alergię na sierść. A ona najbardziej by chciała 😞.

Pati123 humory przejdą nie martw się. Ważne to się nie denerwować, bo maluszek wszystko czuje.

• Mamusia
Ja się popłakałam na zajęciach w szkole 😁 bo chodzę na podyplomowe no i była scenka na środku, potem info zwrotne jak co komu poszło i dziewczyna się popłakała jak na nią spojrzałam to nie mogłam się powstrzymać więc ona siedzi i beczy inni dają info zwrotne ja siedzę i łzy mi lecą po policzkach i nie mogę powstrzymać 🙃 ale wszyscy już wiedzieli że jestem w ciąży więc nikt nic nie mówił 🤪
Raz też jak dostałam ochrzan w pracy od koordynatora, ale nawet nie ochrzam zwrócił mi po prostu uwagę też nie mogłam się powstrzymać poszłam do łazienki i płakałam.
Nie wspominając o komedii na której zdechła sowa co wywołało mój szloch i wszelkich reklamach z małymi słonikami 🙃
U mnie wariactwo pełną gębą 🤪

marta-lion napisał(a):
Moniczek na jakie auto się zdecydowaliście? My tak jak pisałam szukamy forda galaxy jak na razie 7-osobowego hihi 😁 😁 😁

no my wybraliśmy podobne - VW Sharan 😜 i też jest siedmioosobowy i moja siostra się śmieje że wtedy można jeszcze jedno dziecko haha

• Mamusia
Dzięki kobietki 🙂
Jedyną przyjemnością dla mnie teraz są internetowe zakupy... więc i dziś coś szukam 🙂
Polecam Dzień dobry TVN ma być o skutecznych sposobach oduczania dzieci od butelki i na temat "Ile kobieta powinna spędzać czasu ze swoimi dziećmi" 😜
Myśle ,że zarówno mamy z doświadczeniem jak i te zupełnie nowe znajdą coś dla siebie 😁

Hihi moniczek co prawda to prawda. Choć ja mówię, że więcej dzieci nie planuję 😁 😁 😁 A mój mąż ostatnio mówi no Tony (jego najlepszy przyjaciel) też tak mówił i wtedy urodziła się Meghan (ich najmłodsza córka) hihi....

No szczerze też oglądaliśmy Sharany, ale powiem ci że u nas w okolicy mało jest takich do kupna.
Mój tato to mówi kupcie sobie Mercedes Vito od razu 😁 😁 😁

marta-lion napisał(a):
Hihi moniczek co prawda to prawda. Choć ja mówię, że więcej dzieci nie planuję 😁 😁 😁 A mój mąż ostatnio mówi no Tony (jego najlepszy przyjaciel) też tak mówił i wtedy urodziła się Meghan (ich najmłodsza córka) hihi....

No szczerze też oglądaliśmy Sharany, ale powiem ci że u nas w okolicy mało jest takich do kupna.
Mój tato to mówi kupcie sobie Mercedes Vito od razu 😁 😁 😁

to i tak delikatny tatuś - moja mama wspomniała o autobusie 🙃 🙃

no uciekam na razie oporządzić mieszkanko 😜

Diviana jaką podyplomówkę robisz? 🙂

Zakupy...dobry pomysł 🙂

Fajne autka dziewczyny bierzecie pod uwagę 🙂
My tez się pomału rozglądamy za nowym, bo mamy mały 3-drzwiowy 🙂
Ale fundusze nas ograniczają...ehh