Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
aneczkare22 co do twojego pytania o kupowanie dziś właśnie było o tym w "DZIEŃ DOBRY TVN" i tam pani położna mówiła, że żyjąc w teraźniejszych czasach nie ma co kupować na zapas na początek jak jeszcze tak na prawde nie wiadomo jak duży bedzie maluszek warto kupić z dwa komplety wygodnych ubranek bo przecież potem bez problemu można dokupywać 🙂a i żeby ubranko było o rozmiar wieksze, aby bobasek miał swobode ruchów 🙂 tak samo jak mówiła, że nie ma sensu kupowania bóg wie jakich kosmetyków skoro nie wiemy jaką skóre tak na prawde dzidzia bedzie miała a kupić olejek czy coś w tym stylu można teraz w każdym sklepie 🙂
A ja od farbowania na razie daleko 🙂 już jakiś czas temu sobie założyłam, że w ciąży dam włosom odpocząć(burza hormonów i tak robi swoje) 🙂
a jeżeli chodzi o wypryski to pani kosmetyczka poleciła mi maść tormentiol mówiła, że jest na bazie antybiotyku i bardzo ładnie wysłusza - zapytajcie może swojego ginekologa o tą maść 🙂

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Tormentiolem smaruje Majce tyłek jak już sudocrem nie pomaga. Stosowałam go przy pieluszkowym zapaleniu skóry. To dość mocna maść.
Pamiętaj moniq1984, że to jednak antybiotyk i powinnaś jego stosowanie skonsultować z ginekologiem.

W ciąży stan włosów zazwyczaj się poprawia. Mniej się przetłuszczają i są bardziej lśniące i zdrowsze. Ma to związek z hormonami, ale też ze zmianą naszego trybu życia. Zazwyczaj lepiej się odżywiamy i łykamy witaminki. Gorzej bywa po ciąży. Wtedy powracanie organizmu i gospodarki hormonalnej do stanu sprzed ciąży odbija się na włosach. Choć są kobiety, które tego nie zauważają.

• Mamusia
marta-lion napisał(a):
Tormentiolem smaruje Majce tyłek jak już sudocrem nie pomaga. Stosowałam go przy pieluszkowym zapaleniu skóry. To dość mocna maść.
Pamiętaj moniq1984, że to jednak antybiotyk i powinnaś jego stosowanie skonsultować z ginekologiem.

W ciąży stan włosów zazwyczaj się poprawia. Mniej się przetłuszczają i są bardziej lśniące i zdrowsze. Ma to związek z hormonami, ale też ze zmianą naszego trybu życia. Zazwyczaj lepiej się odżywiamy i łykamy witaminki. Gorzej bywa po ciąży. Wtedy powracanie organizmu i gospodarki hormonalnej do stanu sprzed ciąży odbija się na włosach. Choć są kobiety, które tego nie zauważają.

co do maści to wiem i moja lekarka mi pozwoliła z tym, że zakazała mi kłaść z tego maseczki 🙂 ja pojedyncze wypryski, nie wielka ilość ok ale żebym nie przesadzała 🙂 i dlatego napisałam, żeby dziewczyny też zapytały sie swoich lekarzy 🙂
no mi włosy niestety sie pogorszyły -szybciej sie przetłuszczają i kompletnie nie chcą układać 😞 a może to nieukładanie to efekt tego, że są w fazie przejściowej już nie krótkie ale jeszcze nie do związania gumka 🙂wiec nijakie 🙂

No oki moniq1984 wiesz ja to tylko piszę w dobrej wierze. O tych maściach i wogóle.

Wiesz ja ci przyznam się szczerze, że ja w moich włosach też poprawy nie widzę. Jedyne co to skóra głowy, zresztą jak i całego ciała jest sucha i okropnie swędzi. Natomiast cerę ma super. żadnego wyprysku, a normalnie mam cerę tłustą ze skłonnością do wyprysków. Paznokcie teraz zaczynają wyglądać super. Początek ciąży była dla nich fatalny.

Fajny temat, też się ostatnio zastanawiałam nad farbowaniem 🙂
Ale chyba jeszcze troszkę poczekam 😉

a jakie macie nastawienie do herbatek ziołowych, typu rumianek, mięta?
Bo opinie też są różne 🙃

• Mamusia
MARTA ja wiem, że w dobrej wierze 🙃 🙃
moje paznokcie są bez zmian ani lepsze ani gorsze 🙂 skóra twarzy w zasadzie też mi sie nie zmieniła, mi czesto wyskakiwały jakieś tam wypryski, które zawsze rozdrapuje 🙂 jedynie co to mam pełno małych chrostek na ramionach i plecach 😞 no i zapach stóp 😞 😞 😞 😞 😞

Mapa o herbatkach już kiedyś było hihi 😁 😁 😁 😁. Ale w sumie coś znaleźć na naszym forum. Masakra. Nie próżnujemy tu 😁 😁 😁 😁
Co do rumianku, to nie widzę w nim nic złego. Niektórzy mówią, żeby nie pić i nie jeść niczego w ciąży co uczula, a podobno rumianek taki jest. Ale dziewczyny w dzisiejszych czasach wszystko uczula. Co do mięty ja piję i pijałam herbatkę miętową, ale z rozsądkiem. Na początku ciąży tylko ona bardzo mi pomagała na mdłości i bóle żołądka. Istnieje pogląd że mięta może powodować skurcze macicy.Tak samo mówią o malinach. Ale chyba musiałabyś pijać tego hektolitry.

marta-lion dziękuję, bo gdzież przeoczyłam tą rozmowę 😉

Ja zawsze piłam bardzo dużo właśnie mięty-
nawet zamiast standardowej herbatki bo uwielbiam 🙂
Do tej pory w ciąży nie piłam ale mi się tęskni za tym smakiem...
Właśnie mi się parzy 🤪

• Mamusia
A ja własnie odebrałam wyniki, wszystko w normie tylko hemoglobina troszke spadła, czyli mamy lekka anemie, ale naszczęscie w poniedzialek idziemy do nowego lekarza takze na pewno nam cos zaradzi. 🙂 A Wy laseczki nie macie problemów z żelazem?????
U mnie jesli chodzi o stan włosów to sie pogorszyło, wogole sie nie układaja i strasznie sie elektryzuja. 🤨 🤨 🤨 A jesli chodzi o cerę, to co prawda mam troszkę sucha skóre, ale za to zero pryszczy, do których miałam ogromne skłonnosci przed ciążą. 🤪 🤪 🤪

Monia11 nie mogłaś trafić lepiej 😁 😁 😁 Witaj 😁 😁 😁

Aniołek ja miałam problemy z żelazem z Majką chyba w 6 miesiącu ciąży. Lekarka przepisała mi wtedy żelazo w tabletkach i zaleciła jeść brokuły, orzechy wątróbkę (tej nie przełknęłam). Podobno mają dużo żelaza i podobno organizm lepiej przyswaja to z produktów, niż to w tabletkach.

Aniołek nie martw się. Porostu maluszek cię "wyjada" 😁 😁 😁 Silny będzie 😁 😁 😁 Jedz jeszcze orzechy, chyba najlepiej włoskie i może ten nowy lekarz przepisze ci żelazo w tabletkach. Mi wyniki poprawiły się po 3 tygodniach.

• Mamusia
Tęż się cieszę że będę mogła z kimś na konkretne tematy popisać bo takie siedzenie w domu to można do głowy dostać bo tylko siedze i myśle czy wszystko będzie ok bo jedno dzieciątko już poroniłam ale potem udało mi się urodzić zdrowego syna ma już 6 lat no i teraz zdecydowaliśmy że powinien miec rodzeństwo

Monia11 chyba większość z nas ma podobne historie. Ja mam dwie córy, 8-letnią i 18-miesięczną. Między nimi też poroniłam. Teraz czekamy na trzeciego dzidziusia 😁 😁 😁

co do stanu skóry, włosów i paznokci, to u mnie paznokietki rosną jak szalone i nie łamią się - co przed ciążą było moją zmorą 😉 we włosach nie zauważyłam zmian - miałam skłonności do przetłuszczania i tak jest nadal, a skóra to mam pełno drobnych krostek na twarzy i plecach, ale takie bardzo drobniutkie wyczuwalne pod reką 😜