Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witajcie sierpniowe mamusie 🙂 Zalogowałam sie po raz pierwszy,i od razu do Was klikam 🙂 Termin wyznaczony na koniec sierpnia,równo po 4latach po pierwszej córci,i teraz..też dziewczynka 🙂Wiec zaoszczędzimy sporo 😉,bo kartony ciuszków po Rani leżą w garażu 😁 Serdecznie Was pozdrawiam,miłej soboty 🙂

• Mamusia
lydziaa mam nadzieje, że nie przeszlo ze mnie na ciebie 😜 😜 😜 a tak powaznie to wskakuj pod kocyk, herbatka z miodem i cytrynką i jakis masaż rozgrzewający w wykonaniu męża i bedzie gicio 😉 😉 😉 😉 😉
Witam kolejną nowa mamusie 🙂 🙂 🙂 🙂 jak samopoczucie i jak tam dzidzia????

• Mamusia
DZIEN DOBRY CIEZAROWKI!!!!!

ja juz na zakupach bylam ze szwgierka, posprzatalam a teraz za obiadek sie biore....dzisiaj pizza...ciasto juz rosnie sosik czosnkowy tez zrobilam....tylko tak na zakupach warzywa wybieralam do tej pizzy ze nie moglam sie zdecydowac i bedzie z szyneczka konserwowa, wedzona i pomidorkiem oraz cebulka...mniam..... tylko przy wyrabianiu ciasta caly brzuchol sie maka umazal... 🤪 🤪 🤪

pogoda piekna i wogole jakos pozytywnie nastawiona wkoncu jestem do zycia 😁 😁 😁 mala urzadzala sobie dyskoteke w nocy...obudzila mnie o 23, 2 i 5 skakaniem i przeciaganiem...cuuuudoooo kocham to uczucie...boje sie ze bedzie mi brakowac po porodzie tych kopniaczkow 😉 😉 😉 😉

witam nowa mamusie...jak sie czujecie? 😘 😘 😘

• Mamusia
Hej kobitki! Problem z netem miałam i nie mogłam zajrzeć 😞.

Skończyłam robic zakupową liste krok po kroku, co do szpitala, itpd...
Bawie z moim maleństwem ,że gdy kopnie - ja w to miejsce "pukam" palcem...a on znowu kopniaka daje w to samo miejsce 😁..no więc dzisiaj też tak się z Filipkiem bawiłam ...ale jak mi kopa zasunął to słów zabrakło..To było chyba stanowcze "przestań!" z jego strony 🙂 🙂

Witam mame Rani 🙂

Ja też już jestem,
mamaRani - witamy i zapraszamy do częstych pogaduszek.
Przywiozłam dziś ze sklepu fotelik, niestety na wózek poczekam około miesiąca - jest tylko na zamówienie.
Przy okazji wpadłam na targ, nie byłam tam już od niepamiętnych czasów.
No i obkupiłam się na najbliższy tydzień, ledwo wszystko dowlokłam do samochodu. Na targu pełno nowalijek, owoce cudo, są nawet czereśnie.
No i moja ukochana botwinka.
Kilka dni temu któraś z was o niej pisała i uświadomiłam sobie, że to właśnie teraz jest pora na botwinkę.
Tak więc na obiad pochłonęliśmy hektolitry chłodnika a teraz dopycham owocami 🙂
Oj, życie jest piękne po takim obżarstwie.

Paninka napisał(a):
DZIEN DOBRY CIEZAROWKI!!!!!

pogoda piekna i wogole jakos pozytywnie nastawiona wkoncu jestem do zycia 😁 😁 😁 mala urzadzala sobie dyskoteke w nocy...obudzila mnie o 23, 2 i 5 skakaniem i przeciaganiem...cuuuudoooo kocham to uczucie...boje sie ze bedzie mi brakowac po porodzie tych kopniaczkow 😉 😉 😉 😉

witam nowa mamusie...jak sie czujecie? 😘 😘 😘

Paninka, jeszcze będziesz miała dość tych kopniaczków. Z tego co pamiętam z poprzedniej ciąży to w ostatnim miesiącu kopniaczki przestają być przyjemne.
Jak ci dzidziuś przywali nogą w żebra to aż ci dech zaprze 😉 Albo jak trafi w pełny żołądek - oj boli wtedy, boli.
Ja póki co też je bardzo lubię, jedynie jak mi młoda wierci się na pęcherzu to mnie nerwy zbierają 🤢

• Mamusia
Dzień dobry 😆 Ja dziś troszkę późno, ale od rana sprzątam, pichcę i robię sałatki. Na wieczór wielkie grillowanie. Dzieciaki się już nie mogą doczekać kolegów, a ja szaszłyczków 😁
Witam nową mamusię!
Jak super,że nas tak dużo! W sierpniu będziemy miały dużo porodów i dużo przeżyć. Ja chyba będę ostatnia 😞, więc za wszystkie będę trzymać kciuki 😆
A kopniaczki rzeczywiście są słodkie, ale jak mi niekiedy malutka przywali w jakiś czuły punkt, to kilka minut dochodzę do siebie 😆

• Mamusia
lydziaa84 napisał(a):
jo-aneczka napisał(a):
Lydziaaa, a ja mieszkam tak w połowie drogi miedzy tobą a Katowicami 😉
Wczoraj nie zdążyłam ci napisać.

o to fajnie 🙂 To już 3 jesteśmy z "okolicy" 🙂

Ja mieszkam tak wpół drogi pomiędzy Częstochową, a Katowicami - więc też ten sam region 🙂

lydziaa84 napisał(a):
jo-aneczka napisał(a):

Myślę, że nawet więcej. Ja, ty, Andżelika, Agnie-szka, no i nie wiem czy któraś z Monik nie mieszka niedaleko nas.

• Mamusia
lydziaa84 napisał(a):
my też na dziś grillowanie planujemy, ale coś się pogoda psuje :/
a kopniaczki fajna sprawa choć nie zawsze 🙂

Rzeczywiście u nas też 😞 Rano było słonecznie i cieplutko, teraz pokazują się chmury.

jo-aneczka napisał(a):
lydziaa84 napisał(a):
jo-aneczka napisał(a):

Myślę, że nawet więcej. Ja, ty, Andżelika, Agnie-szka, no i nie wiem czy któraś z Monik nie mieszka niedaleko nas.

O, i jeszcze ann. Myślę, że jesteśmy tuż za Warszawą 😉 jeśli chodzi o liczebność mamusiek 🙂

• Mamusia
ann5353 ja też rodzę dopiero pod koniec sierpnia, przynajmniej tak mam termin, no ale jak to będzie to nie wiadomo. Moja koleżanka z pracy ma termin na 5 czerwca, ale się okazało że ma za mało wód owodniowych i będą jej już w ten poniedziałek wywoływać poród