Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
p0xia napisał(a):
Pieluszki, pieluszki, pieluuszki ... hmm... ja to dalej nie wiem .. co jakie.. wogole malo zorganizowana jestem, ale poprostu mysle ze teraz napieluszki jeszcze za wczesnie 🙂 tak w sierpniu na poczatku sie pomysli 🙂 ...

A ja jutro na glukoze wreszcie ide .. jak sobie pomysle co mowilyscie o jej smaku to fuuj , fuuj, fuuj mam nadzieje ze cytryna mnie uratuje 😁

Dla mnie glukoza z cytrynką to była pychota 😁 Smakowała jak lemoniada 🙂

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Eleeza napisał(a):
p0xia napisał(a):
Pieluszki, pieluszki, pieluuszki ... hmm... ja to dalej nie wiem .. co jakie.. wogole malo zorganizowana jestem, ale poprostu mysle ze teraz napieluszki jeszcze za wczesnie 🙂 tak w sierpniu na poczatku sie pomysli 🙂 ...

A ja jutro na glukoze wreszcie ide .. jak sobie pomysle co mowilyscie o jej smaku to fuuj , fuuj, fuuj mam nadzieje ze cytryna mnie uratuje 😁

Dla mnie glukoza z cytrynką to była pychota 😁 Smakowała jak lemoniada 🙂

a ile mialas 50g czy 75g ? 🙂

pOxia dla mnie glukoza 75g była tez bezbolesna 😉
Nawet bez cytrynki 🙂
O Tobie tego życzę 😉

Eleeza a kołderkę tez masz godną polecenia? 🙂

• Mamusia
Dziękuję Wam, kochane jesteście normalnie 😘 Głowę mam nabitą wszystkim czym tylko można. Zakupy zaczynam robic , ale to kropla w morzu co ja mam 😞 Pocieszam się, że zdążę tylko muszę wiedziec co kupic. Eee nie będę tu smucic, przejdzie mi przecież 🙂 Dziś kupiłam sobie majtki jednorazowe i podkłady poporodowe. Dziewczyny te podkłady są jak pasy startowe 🙃

p0xia napisał(a):

Ja chyba jako jedna z nielicznych raczej zdecyduję się na pieluszki wielorazowe. Mam koleżankę, która szyje takie pieluszki i u niej sobie zamówię. Tu jest link do jej bloga: http://pieluszkomania.blogspot.com/ I ta moja koleżanka napisała mi:
"Dla noworodka polecałabym 4-6 otulaczy plus pieluszki tetrowe/ bambuski / konopne, ręczniczki z Ikea 🙂 Możesz też zaszaleć z kilkoma formowankami na noc- są lepiej chłonne.
Reszta zgodnie z budżecikiem pieluszkowym 🙂" Więcej info mogę Ci wysłać na maila np., bo troszkę tego jest...
Ja myślę, że jak przy pierwszym dziecku nauczę się funkcjonować z wielorazowymi, to przy kolejnych to nie będzie już dla mnie zaden problem.

Kornelka napisał(a):
Dziękuję Wam, kochane jesteście normalnie 😘 Głowę mam nabitą wszystkim czym tylko można. Zakupy zaczynam robic , ale to kropla w morzu co ja mam 😞 Pocieszam się, że zdążę tylko muszę wiedziec co kupic. Eee nie będę tu smucic, przejdzie mi przecież 🙂 Dziś kupiłam sobie majtki jednorazowe i podkłady poporodowe. Dziewczyny te podkłady są jak pasy startowe 🙃

Kornelka, ja w weekend pokłóciłam się dwa razy z moim Tomkiem właściwie o bzdury i potem ryczałam, jak bóbr... Jakoś tak bywają po prostu gorsze dni... emocjonalnie... Nie wiem-słaby biorytm, czy co 😁 🙃

jolajola81 napisał(a):
Wiecie co?
ze moja mala kopie mnie juz w zebra, az dziwne 😉 was tez tam dosiega dzidzius?

Jola, jak Ty pięknie wyglądasz! 😁
Ja to czuję ruchy w całym brzuchu! 🤪 I pod samym biustem też! 🤪

• Mamusia
agusiakowalczyk ja muszę przyznać jestem po prostu za leniwa aby używać pieluszek wielorazowych i wolę iść na łatwiznę. I tak przeraża mnie to wszystko co będzie się działo wokół dziecka. Ale podziwiam mamy decydujące się na tą formę pieliszkowania 🙂

• Mamusia
jolajola81 napisał(a):
Wiecie co?

jolajola81 mój synek wczoraj tak mnie bobrował w środku, że aż brzuch mnie bolał. Początkowo nie czułam go mocno tylko taki jakiś dziwny ból brzucha to się położyłam, odpoczęłam i znów to samo tylko już brzuch mi falował i też tak jakby pod żebrami 🙂 Wczoraj to wszędzie go pełno było 😁 Lubię jak czuję jego rączkę albo nóżkę albo jak się tak wczoraj ułożył, że twarde miejsce było na brzuszku to maluszka pogłaskałam 😁 Bardzo osobliwe to uczucie 🙂 🙂 Takie milutkie 😁 😁

• Mamusia
mapaspokojnie nie męczysz mnie 🙂 ja miałam kłucie serca i na to lekarz mi przepisał Kordafen, a dodatkowo zauważyłam że mam lekkie zaparcia 😞 Wcześniej nie miałąm problemów a teraz jakoś ciężej mi idzie 😞
Kornelka u mnie wczoraj rodzice byli i jak dojechalinie było miejsca na parkingu i zaparkowali tak,że zastawili wjazd do garażu z którego nikt nie korzysta...Mój teść jak wchodził do nas powiedział chłopaszkom pod blokiem,że jak by ktoś chciał wyjechać to że są u nas na parterze....Za jakiś czas rozlega się dzwonek do drzwi koleś nawalony przyszedł i powiedział,żeby odstawić mu wyjazd bo on potrzebuje dużo miejsca...aż się zagotowało we mnie...Koleś nawet nie jest właścicielem tego garażu, a mało tego nikt tam nie parkuje....
Tak,że wiesz idiotów mądry nie zrozuie, a wychowany chamów tym bardziej...

Inez napisał(a):
agusiakowalczyk ja muszę przyznać jestem po prostu za leniwa aby używać pieluszek wielorazowych. I tak przeraża mnie to wszystko co będzie się działo wokół dziecka. Ale podziwiam mamy decydujące się na tą formę pieliszkowania 🙂

🙂 mnie też przeraża 🙂 ale właśnie wydaje mi się, że jak zacznę od początku tak, to się przyzwyczaję 🙂 a jednak jest to oszczędność, moim zdaniem... i pupka oddycha...
Zresztą dzieciaczki dobrze rosną i się rozwijają i w takich, i w takich pieluszkach - także nie ma co się przejmować tym za bardzo 🙂

• Mamusia
agusiakowalczyk napisał(a):
p0xia napisał(a):

Ja chyba jako jedna z nielicznych raczej zdecyduję się na pieluszki wielorazowe. Mam koleżankę, która szyje takie pieluszki i u niej sobie zamówię. Tu jest link do jej bloga: http://pieluszkomania.blogspot.com/ I ta moja koleżanka napisała mi:
"Dla noworodka polecałabym 4-6 otulaczy plus pieluszki tetrowe/ bambuski / konopne, ręczniczki z Ikea 🙂 Możesz też zaszaleć z kilkoma formowankami na noc- są lepiej chłonne.
Reszta zgodnie z budżecikiem pieluszkowym 🙂" Więcej info mogę Ci wysłać na maila np., bo troszkę tego jest...
Ja myślę, że jak przy pierwszym dziecku nauczę się funkcjonować z wielorazowymi, to przy kolejnych to nie będzie już dla mnie zaden problem.

Tzn jesli chodzi o tetrowe pieluszki to wiem ze na poczatku bede je uzywala na 100% tylko chodzilo mi o te jednorazowe na noc np ... tylko nie wiem jakiej firmy :P a Tetra tak jak mowie u mnie w domu musi byc 🙂

Kornelka niech smutki ida precz 😘

jolajola81 ślicznie wyglądasz 🙂
Mój Skarbek też czasem wysoko mi daje sygnały, ale jednak częściej w dole i po lewej stronie 🙂

Pati123 dziękuję za odpowiedź,
nie strasz mnie zaparciami bo ja już wcześniej miałam ten problem 😮

• Mamusia
agusiakowalczyk napisał(a):
jolajola81 napisał(a):
Wiecie co?

Jola, jak Ty pięknie wyglądasz! 😁
Ja to czuję ruchy w całym brzuchu! 🤪 I pod samym biustem też! 🤪

dziekuje 😆
ja juz musze siedziec prosto bo mnie boli, jak tylko sie zgarbie to czuje... 🤢

• Mamusia
jolajola ślicznie wyglądasz 😁
Ja ostatnio poprosiłam znajomych żeby mi i mężowi zrobili zdjęcie. Jak siebie zobaczyłam to się załamałam, że trochę ''wielgachno'' wyglądam 🤨

• Mamusia
Moja mała to tez bryka po calym brzuszku czasem jak sie tak przewierci to wydaje mi sie ze to albo pupka albo głowka haha 🙂 tez zawsze lubie poglaskac sobie to twarte miejsce.. to jest takie kochane 🙂 az mi sie na wzruszania wtedy bierze 🙂

Wogole to moj chlopoak mnie zdolowal 😞 nie widzial mnie od 5 mies ..(siedzi w angli) raz wyslalam mu moje nowe zdjecia ale to juz bylo hmm... ze 3 mies temu to wiadomo ze od tej pory troszke sie zminilam brzuszek zaokraglil... wiec dodalam zdjecie na nk .. zeby mogl sobie zobaczyc . jak wygladam .. wszedl i nawet nic nie napisal ... 😞 tak mi sie przykro zrobilo .. nie wiem czy juz tak zbrzydlam ze az nawet nie chce pisac .. ze juz mu sie nie podobam ale mi tego nie powie 😞 smutno miii teraz 😞((

• Mamusia
Poxia- miałam 50 g ale powiem szczerze, że z ochotą wypiłabym drugie tyle 😁 😁 😁 😁 ale tylko i wyłącznie z dużą ilością soku z cytryny

Mapa- niestety kołderki żadnej nie mogę polecić.
Zamówiłam cały komplet pościeli- prześcieradełko, falbanka pod materacyk, ochraniacz na wszystkie 4 boki łóżeczka i kołderka. Z tym, że kołderka jest nietypowa, bo nie składa się ze zdejmowanej poszewki i wypełnienia, tylko wypełnienie jest wszyte do środka i pierze się całość.... trochę pokrętnie to wytłumaczyłam ale mam nadzieję, że wiesz o co mi chodzi 🙂
A tak na marginesie dotarła do mnie wreszcie w piątek wieczorem i jest boska 🙂

http://imageshack.us/photo/my-images/694/15725007582.jpg/

p0xia napisał(a):
Tzn jesli chodzi o tetrowe pieluszki to wiem ze na poczatku bede je uzywala na 100% tylko chodzilo mi o te jednorazowe na noc np ... tylko nie wiem jakiej firmy :P a Tetra tak jak mowie u mnie w domu musi byc 🙂
No to ja Ci polecam poszukać w necie jakiś dziewczyn, co same szyją, bo mają znacznie taniej. A na noc to najlepiej takie AIO SIO czyli wszystko w jednym- taki gotowiec 😉 zakłada się toto jak pampka, czasem doczepia lub odczepia poszczególne wkłady (na noc lepiej założyć po prostu bardziej chłonny wkład, czyli np. tetra z wkładką z mikropolarku).
http://www.youtube.com/watch?v=ZsjbAnfWyns
tutaj jest instruktaż 😉
Fajne, ładniutkie, przyjemne, ale niestety drogie i po każdym siku zmiana.

• Mamusia
p0xia nie martw się. Mężczyźni tacy są. Niby wiedzą co z kobietą będzie się działo i jak zmieni się jej ciało ale i tak są w szoku 🙂 Może chce Ci powiedzieć coś miłego przez telefon, a nie pisać żeby wszyscy widzieli 😁

Inez napisał(a):
p0xia nie martw się. Mężczyźni tacy są. Niby wiedzą co z kobietą będzie się działo i jak zmieni się jej ciało ale i tak są w szoku 🙂 Może chce Ci powiedzieć coś miłego przez telefon, a nie pisać żeby wszyscy widzieli 😁

Dokładnie! Albo nie miał czasu napisać komentarza. Mój wcale mi komentarzy nie pisze pod zdjęciami... 😞 Kiedyś się za to wkurzałam i też się martwiłam, że może mu się nie podobam na tych zdjęciach - ale teraz już To olewam 😜 😉 ...bo on najczęściej mówi "A co miałem napisać?" 😜