Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

marta-lion napisał(a):
jo-aneczka napisał(a):
mapa napisał(a):
jo-aneczka uwielbiam drewniane żaluzje 🙂
A co na tym obrazie?

Mój ulubiony:
http://www.newmedia-art.pl/shop,image,5164724533835312416f0fb530a02109

Eeeeeee a myślałam, że ty 🤪 🤪 🤪

Ja tam wolę piękne dzieła sztuki 😉

• Mamusia
Paninka napisał(a):
Divianapokazesz jeszcze raz domek? bo szukam NA POPRZEDNICH STRONACH ALE Jkos mi ten link umyka ☺️

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?179711-Dom-Diany-Zak%C4%85tek&p=4728534&posted=1#post4728534
Mój skromny domek

• Mamusia
Widzę, że zeszłyście teraz na urządzanie domów... dzieje się na tym forum dużo....

Wpadłam na chwilę, żeby się pochwalić, że moja córa to na pewno córa - nic nie urosło od ostatniej wizyty między nóżkami 😉 waży 1,2 kg czyli już fajne z niej dzieciątko. Zrobiła tylko numer i ułożyła się pośladkowo, ale jeszcze jest szansa, że się odwróci. Niestety i tak mam spore szanse na cesarkę, bo mam łożysko dość nisko umocowane (tzn blisko szyjki) i na dodatek z przodu. Ale co tam, ważne, że mała rośnie jak na drożdżach i jest wszystko dobrze. No i już mogę na serio rozważać wybór imienia - wcześniej miałam kilka upatrzonych, ale wolałam poczekać jak płeć potwierdzi się na 100%. Niech tylko mąż wróci z delegacji, na pewno coś razem wybierzemy i dam znać na co się zdecydowaliśmy. No i w końcu zacznę buszowanie po sklepach, do tej pory kupiłam tylko jedne śpioszki i kaftanik...

pozdrowienia dla wszystkich maluszków z okazji ich jutrzejszego święta
😁

• Mamusia
mapa- najzwyczajniej w świecie- pokroiłam buraczki i łodygo wrzuciłam do gara razem z marchewką, pietruszką (ja lubię potarte) możesz dorzucić ziemniaka dodałam masełka kucharek pieprz i gotowałam jak to zmiękło to dodałam liście pogotowałam chwilkę i dodałam śmietanę. Ot cała filozofia. Jak wolisz zupę na wywarze to możesz wrzucić skrzydełko czy pałkę- ja miałam ochotę na wersję light 😉 A następnym razem chcę jeszcze jajko wdmuchnąć do środka 😉

existence napisał(a):

Wpadłam na chwilę, żeby się pochwalić, że moja córa to na pewno córa - nic nie urosło od ostatniej wizyty między nóżkami 😉 waży 1,2 kg czyli już fajne z niej dzieciątko. Zrobiła tylko numer i ułożyła się pośladkowo, ale jeszcze jest szansa, że się odwróci. Niestety i tak mam spore szanse na cesarkę, bo mam łożysko dość nisko umocowane (tzn blisko szyjki) i na dodatek z przodu. Ale co tam, ważne, że mała rośnie jak na drożdżach i jest wszystko dobrze. No i już mogę na serio rozważać wybór imienia - wcześniej miałam kilka upatrzonych, ale wolałam poczekać jak płeć potwierdzi się na 100%. Niech tylko mąż wróci z delegacji, na pewno coś razem wybierzemy i dam znać na co się zdecydowaliśmy. No i w końcu zacznę buszowanie po sklepach, do tej pory kupiłam tylko jedne śpioszki i kaftanik...

pozdrowienia dla wszystkich maluszków z okazji ich jutrzejszego święta
😁

moja córa też dupeczką jest na dole 🤨i tak się zastanawiam kiedy zrobi fikołka
również czekam na info jakie imię wybraliście 😉

• Mamusia
raspberry86 napisał(a):
pozdrawiam mamusię z Poznania, która też wybrała imię Liwia 😉
u mnie mój mąż wybierał to imię (ja chciałam mieć Nadię lub Sarę) ale w małżeństwie jest tak że trzeba iść czasem na kompromis. ustaliliśmy, na początku że ja wybieram imię dla synka a on dla córuni.
niebawem wyjeżdzam do męża na stałe do Anglii, dlatego chcemy aby to imię było pisane przez "v"
nie wiem czy polski urząd nie będzie robił problemu 🤨

Dziękuję 🙂
U nas z imieniem dla córeczki nie było problemu, zostało wybrane na kilka lat przed podjęciem decyzji o powiększeniu rodziny 😁 😁 😁
Gdyby był chłopczyk byłby problem, bo nie za bardzo mogliśmy dojść do porozumienia 😉

Eleeza napisał(a):
raspberry86 napisał(a):
pozdrawiam mamusię z Poznania, która też wybrała imię Liwia 😉
u mnie mój mąż wybierał to imię (ja chciałam mieć Nadię lub Sarę) ale w małżeństwie jest tak że trzeba iść czasem na kompromis. ustaliliśmy, na początku że ja wybieram imię dla synka a on dla córuni.
niebawem wyjeżdzam do męża na stałe do Anglii, dlatego chcemy aby to imię było pisane przez "v"
nie wiem czy polski urząd nie będzie robił problemu 🤨

Dziękuję 🙂
U nas z imieniem dla córeczki nie było problemu, zostało wybrane na kilka lat przed podjęciem decyzji o powiększeniu rodziny 😁 😁 😁
Gdyby był chłopczyk byłby problem, bo nie za bardzo mogliśmy dojść do porozumienia 😉

ja dla chłopca miałam Nikodem, Jakub
ale jest dziewczynka i bedzie Liwia
Eleeza powiedz mi w którym szpitalu rodzisz, ja już miałam wybrany szpital im.Raszei na Mickiewicza, ale 2 miesiące temu plany się zmieniły i przeprowadziłam się do mojego rodzinnego miasta Pleszew (więc będę tu rodziła)
włsnie wczoraj byłam na ostatniej wizycie u mojego prowadzącego z poznania, fajny facet był. teraz nie wiem na kogo trafię 😲

• Mamusia
Hej, hej ja już sie lepiej czuje, poleżałam, pospałam, pojadłam 🙂 agapurka mojego męża siostra mieszka we frankfurcie nad menem, jeździmy tam dwa razy do roku, ale teraz długo nie pojedziemy, bo to od nas ponad 8 godzin. Ale wiatr sie u mnie zerwał w koncu skoncza sie te upały 🙂

Pati123 napisał(a):
siehankowa napisał(a):
Pati123 napisał(a):
Trochę mnie zastanawia pościel z Kubusiem Puchatkiem i kusi i po prostu jakiegoś obłędu dostaje z tą pościelą...

Pati, ja kupuje pościel z Kubusiem, z tym że widziałam w sklepie 3-el. za 90zł (bardzo dobrą gatunkowo-bo sprawdzona przez moją siostrę), a taka samą widziałam na all za ok 120zł+przesyłka 😮
ok, ja uciekam do domku 🙂 do pózniej 🙂

No właśnie ja się zdecydowałam na wzór nr 5.
http://allegro.pl/posciel-disney-3-el-120-x-90-cm-wysylka-w-24h-i1630382859.html
Tu wychodzi 125 + przesyłka 😞 ale cóż ja w sklepie kupić nie mam jak 😞 Chyba,że znajdę jeszcze gdzieś taniej...

Różową widziałam w tym sklepie , tylko, że nie wiem czy identyczny wzór... jak chcesz, to mogę podejść tam jutro, i zobaczę czy to ten sam wzór...jeżeli będziesz zdecydowana, to mogę Ci kupic i przesłać 🙂 i na pewno będzie taniej 🙂

• Mamusia
Raspberry zdecydowaliśmy się na szpital na Polnej głównie ze względu na położną, którą chcemy opłacić żeby była przy porodzie ( super babka, polecona przez znajomych, którzy z nią rodzili, chodzimy też do jej szkoły rodzenia). Na Polnej pracuje też moja ginekolog.
Rozważałam też szpital Raszei, kuzynka męża polecała, bo tam rodziła w zeszłym roku, ale raczej zostaniemy przy Polnej (w sobotę idziemy zwiedzać porodówkę 😁 😁 ).
A w Pleszewie mieszka rodzina mojego męża 🙂

Eleeza alee fajnie, jaki ten świat mały 🙂
na Polnej mają dobry sprzęt, mam kuzynkę która będzie tam rodziła za 2 miesiące, dostała skierowanie z Pleszewa, ponieważ ma cukrzycę. jeździ tam na badania i bardzo sobie chwali personel. ja chciałam do Raszei, bo mój prowadzący jest tam położnikiem.
jak ja tęsknię za poznaniem 🤨 prawie 3 lata tam mieszkałam...

• Mamusia
siehankowa napisał(a):
Pati123 napisał(a):
siehankowa napisał(a):
Pati123 napisał(a):
Trochę mnie zastanawia pościel z Kubusiem Puchatkiem i kusi i po prostu jakiegoś obłędu dostaje z tą pościelą...

Pati, ja kupuje pościel z Kubusiem, z tym że widziałam w sklepie 3-el. za 90zł (bardzo dobrą gatunkowo-bo sprawdzona przez moją siostrę), a taka samą widziałam na all za ok 120zł+przesyłka 😮
ok, ja uciekam do domku 🙂 do pózniej 🙂

No właśnie ja się zdecydowałam na wzór nr 5.
http://allegro.pl/posciel-disney-3-el-120-x-90-cm-wysylka-w-24h-i1630382859.html
Tu wychodzi 125 + przesyłka 😞 ale cóż ja w sklepie kupić nie mam jak 😞 Chyba,że znajdę jeszcze gdzieś taniej...

Różową widziałam w tym sklepie , tylko, że nie wiem czy identyczny wzór... jak chcesz, to mogę podejść tam jutro, i zobaczę czy to ten sam wzór...jeżeli będziesz zdecydowana, to mogę Ci kupic i przesłać 🙂 i na pewno będzie taniej 🙂

Pięknie by było 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 Kochana jesteś 🙂 W takim razie czekam na info 🙂