Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Diviana jak ładnie - pokoik dla Małej czuję będzie cuudny 🙂
i miło leżeć u Ciebie w gabinecie na sofie 🤪

Foga to chodzi o sok z liści malin.
Owoce można jeść tonami 🙂

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Diviana, super to twoje gniazdko 🙂 A żyrandol w pokoiku Małej gdzie kupiłaś... bo ja pokoik dla małej mam różowy i chcę go zrobić na różowo - seledynowo a ta lampa super by pasowała 🙂

Crazzzyyy napisał(a):
hej Dziewczyny...pomóżcie mi wybrać łóżeczko turystyczne...lecę do Polski na 4 miesiące i będe musiała na cos sie zdecydować:
http://allegro.onet.pl/lozeczko-turystyczne-kojec-gratis-niemiecki-model-i1690643210.html
http://allegro.onet.pl/lozeczko-kojec-kolyska-exclusive-3-kolory-i1686882147.html

Obydwa modele są bardzo ładne. Ja chyba bym się kierowała głównie wagą. Jak będziecie lecieć z tym łóżeczkiem to dobrze byłoby żeby było jak najlżejsze.
Ja kiedyś znalazłam takie:
http://www.babyhana.pl/pl/p/Lozeczko-turystyczne-seria-Koala-Tuc-Tuc-/153
Bardzo mi się spodobało, ale cenę ma masakrycznie wysoką. Ale waży tylko 3 kg 🙂

mapa napisał(a):
Diviana jak ładnie - pokoik dla Małej czuję będzie cuudny 🙂
i miło leżeć u Ciebie w gabinecie na sofie 🤪

Foga to chodzi o sok z liści malin.
Owoce można jeść tonami 🙂

mapa ma racje,ja tez słyszałam o lisciach z malin

• Mamusia
Wstałam do zupy, ugotowałam makaron, zjadłam kanapkę z białym serem i dżemem, nastawiłam pranie a w nim koszula do porodu i już nie mam sił, leżę.
Fasolka po bretońsku 🙂 🙂 oj i za mną chodzi, nawet już o niej mówiłam, mąż też by zjadł 🙂 Ja moczę zawsze na noc.

Madalena o jakich Ty skurczach piszesz?
moniczek nie rób mi smaka 😉 ja o naleśnikach marzę...........
Dziewczyny czy wiecie coś o malstep i andzel69, odezwały się?
Jeszcze a propos torby to ja myślę sobie tak: spakowac rzeczy swoje, a dla maluszka jak nie zdążę to mąż przywiezie i już bo co zrobię, na głowie nie stanę. Dla siebie nie mam jeszcze koszul, mam tylko jedną do karmienia i jedną do porodu. Nie wiem co w moim przypadku jest dowodem ubezpieczenia. Dla dziecka, jeśli chodzi o szpital, już raczej wszystko mam, albo nie wiem, że nie mam 🥴 Nie mam rożka, ręcznika kąpielowego, wanienki, kombinezonu czy czegoś na wyjście ze szpitala, małych czapeczek po kąpieli, na spacer też nie mam. I tak w ogóle to się dopiero po powrocie do domu okaże co jeszcze. Wózek mam od bratowej, pościel też,fotelik samochodowy i karuzele do łóżeczka i kocyk do wózka. Myślę, że nie ma co szalec. Ubranek już się troche nazbierało, bo a to siostra nie może przejśc obojętnie obok stoiska z ubrankami a to córka jak mówi nie byłaby sobą, gdyby będąc na zakupach czegoś dla brata nie kupiła 🙂 Jeszcze ciocia ma po swojej wnuczce coś przywiezc, jak mama Hani naszykuje, czyli po dziewczynce 😁 ale Rysio będzie miał takich ubranek sporo, no wiadomo, że nie spódniczki i nie falbanki, ale takie w różowych kolorach i odcieniach 🙂 Tata jest bardzo przystojny w takim kolorze koszuli np to i synkowi też będzie 🙂 Córka zrobiła zdjęcia ubranek ale nie zdążyła wrzucic na forum. My tak ciągle jakieś zaganiane jesteśmy 🙃

Diviana, ale Alicja będzie miała piękny pokój. Biało - zielony, super.
A co z tą farbą na łóżeczku, bo to chyba ty pisałaś, że jakoś dziwnie wygląda i schodzi???

• Mamusia
Diviana suoer pokoik sie prezentuje...
Hmmmm co do łózeczka to ma stac u mnie tylko w domu myśłe ze stabilniejszy bedzie ok bo dzidzius bedzie mial 4 miesiace a w domu bede od jego 6 miesiecy więc stabilny musi byc 😉 Dzieki dziewczyny za pomoc więc 1 lepszy?

• Mamusia
Foga napisał(a):
Diviana, super to twoje gniazdko 🙂 A żyrandol w pokoiku Małej gdzie kupiłaś... bo ja pokoik dla małej mam różowy i chcę go zrobić na różowo - seledynowo a ta lampa super by pasowała 🙂

Wydaje mi się że w lerloy-merlin za jakieś 70 zł i były różne kolory był też różowy chyba w zielone i fioletowe motylki

aneczkare22 napisał(a):
magdalena a nakiedy ty masz dokładnie termin??I mam pyatnie czy Kubusia urodziłaś w terminie??
kornelka fajnie że sie odezwałas.Ja też mam tak czasami,że jest mi coraz ciężej i nic sie nie chce.Nawet krótkie spacery zaczynaja mnie męczyć.

Termin mam na 27 lipiec, a Kubę urodziłam 13 dni po terminie 🙂

ide się połozyc,bo znowu mnie boli kregosłup,zajrzę potem.
A co do łozeczka turystycznego to ja dostałam ,ale jest mega ciężkie,wiec crezzy wybieraj jak naj lżejsze 🙂

madalena20 napisał(a):
aneczkare22 napisał(a):
magdalena a nakiedy ty masz dokładnie termin??I mam pyatnie czy Kubusia urodziłaś w terminie??
kornelka fajnie że sie odezwałas.Ja też mam tak czasami,że jest mi coraz ciężej i nic sie nie chce.Nawet krótkie spacery zaczynaja mnie męczyć.

Termin mam na 27 lipiec, a Kubę urodziłam 13 dni po terminie 🙂

byłam ciekawa czy przenosiła małego

• Mamusia
aneczkare22 napisał(a):
evelina powodzenia na wizycie 🙂
Diviana co do kwiatów,to ja tez mam kotke,ale ona jakos specjalnie nie zwraca na nie uwagi,chyba,że podlewamy,to wtedy łapkami w ziemi grzebie 🙂
paloma to twoja dzidzie jest duza,mój w 32 tygodniu miał 1900g
Właśnie zajadam maliny,dzis mnie wzięła na nie ochota,bo nie było czereśni

Mały jest duży, ale u mnie w rodzinie to normalne moja mama rodziła tylko duże dzieci (a ma nas pięcioro) :P
Moja najstarsza siostra przez większą część swojego życia uważała że urodziła się straszenie mała (a ważyła 3800 :woohoo 🙂, bo pozostałe jej rodzeństwo było powyżej 4200 :P
A zrozumiała że niebyła taka mała jak koleżanka urodzila syna niecałe 3kg

Crazzzyyy napisał(a):
Diviana suoer pokoik sie prezentuje...
Hmmmm co do łózeczka to ma stac u mnie tylko w domu myśłe ze stabilniejszy bedzie ok bo dzidzius bedzie mial 4 miesiace a w domu bede od jego 6 miesiecy więc stabilny musi byc 😉 Dzieki dziewczyny za pomoc więc 1 lepszy?

No, ja bym w takim razie to 1-sze wybrała

• Mamusia
Evelina powodzenia na wizycie 🙂
Diviana super wygląda pokoik, bardzo estetycznie, i praktycznie z szafą blisko łóżeczka. Też lubię zielony kolor.

Szkoda, że nic nie wiemy o malstep i andzel. Może się odezwą chociaż jednym zdaniem. Wydaje mi się, że malstep to może zaganiana jest, ale angel to o problemie w ostatnim poście pisała. Miała rano się odezwac i powiedziec o co chodzi i do tej pory nic 😞
Miejmy nadzieję, że jednak wszystko w porządku u nich.

Tak szybko skrobiecie, że nie nadążam za Wami 🤪

• Mamusia
moniczek napisał(a):
mąż wrócił z pracy więc obiad a potem ... przemeblowanie uch....jak znam życie to dziś już nie zajrzę - tak więc miłego popołudnia 😘

Trzymaj się moniczek, powodzenia na resztę dnia 😘

• Mamusia
Jo-aneczka taka jakaś mąka z niego schodzi, ale muszę je wyszorować dokładnie, nie wiem może to kurz ze stolarni czy co ale na ubraniach czy rękach pozostaje, znaczy przy składaniu trochę wytarliśmy 😉
A co do mego kota i kwiatków to niestety jest kwiatowym niszczycielem, jak wyjeźdźaliśmy na urlop i oddaliśmy go koleżance na popilnowanie to zniszczył jej połowę kwiatów 🤨 poobrywał liście i powysypywał ziemię 🤨 Ostatnio dostaliśmy od znajomej lawende w malenkiej doniczce już do nowego domku to ją przewrócił i chyba chciał przesadzić 😮 teraz lawenda na tarasie stoi.

Crazzyyy, ja też wybrałabym 1, wiadomo, dzieciątko będzie już wtedy próbowało swoich sił, więc stabilniejsze lepsze 🙂 A i pamiętam jak położna na SR mówiła, żeby do turystycznego też dokupić jakiś materac, bo one mają taką matę z kilku elementów i dziecku się niewygodnie na tym śpi... więc ,może ktoś w Polsce, tam dokąd jedziesz kupiłby materacyk do tego łóżeczka - nie są aż takie drogie? W końcu 4 miesiące to trochę czasu i dobrze byłoby, żeby bobo wysypiało się a nie płakało, że niewygodnie a i ty byłabyś spokojniejsza 🙂