Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Jo-aneczka gratuluję super wieści 🙂
Taka wyrywna byłaś a wszystko wskazuje na to, że jeszcze będziesz się musiała tutaj z nami pomęczyć 😁 😁 😁 😁

Co do marginesu błędu to u mnie na wydruku na tym etapie jest +/- 356g

Mój brzuszek w miesiąc urósł 2 cm, więc raczej niewiele i chyba ilość wypijanych płynów nie ma z tym nic wspólnego 😉

• Mamusia
Gratuluję udanych wizyt i dużych maluszków 🙂
Super, ze u Was wszystko dobrze. 🙂 U Nas też ale coś brzuszek pobolewa 😞 W ogóle czasem mam takie dziwne bole od krzyża po brzuch, ale cały czas sobie tłumaczę ze macica sie przygotowuje i na razie nie grozi Nam zaden poród 🥴 🥴 🥴
Dobranoc Mamusie
Do jutra pa pa, 🙂

• Mamusia
Diviana napisał(a):
jolajola81 napisał(a):
Diviana napisał(a):
Jola to jak wrócisz od rodziców to zapraszam do mnie 🙂

Dziekuję za zaproszenie 🙂 ale czemu wyprowadziłaś się za warszawe? chyba do ciebie nie trafie 😞 troche za daleko mam. 😜

Najpierw ciuchcią z wileńskiego a potem można wziąć do mnie taxi i nie ma problemu, bierz Karolcię, Agusię i wpadajcie 🙂

A ja nadrabiam zaległości i czytając o Magdalenie pomyślałam o naszym spotkaniu! Obiecałyśmy Agusi! No i może Paloma by się skusiła? Co Wy dziewczyny na to? W przyszłym tygodniu? Czy może w najbliższy piątek? Gdzie? Oby nie w klimie Mac'a! Może być u mnie na obiecanej pizzy!

• Mamusia
Ja się melduję 🙂
U mnie wszystko ok. Mąż ma urlop dlatego rzadziej wpadam. Staram się Was czytać na bieżąco.

Eleeza, jo-aneczka cieszę się, że wizyty się udały 😁
Aaasia trzymam kciuki żeby poszło po Twojej myśl i żebyś wyszła do domku 🙂
Diviana ciasteczka...mioooodzio 😜
Aniołek odpoczywaj i dbaj o siebie 🙂
Daniela widzę, że postępy remontowe coraz większe. Kiedy się przeprowadzacie?
Marta śliczne zdjęcia. Jesteś bardzo fotogeniczna 🙂

U nas też remont, ale sypialni. Ja w końcu zajęłam się praniem i prasowaniem. Nie zdawałam sobie sprawy, że to takie czasochłonne i trudne czasami. Te maleńkie rękawki...
Poza tym kończymy zakupy wyprawkowe.Dziś zamówiłam termometr i elektroniczną nianię, no i wózek 😁 Ma być u mojej mamy pod koniec przyszłego tygodnia.

Kładę się, chociaż i tak nie zasnę do 3. Bezsenność straszna mnie męczy, ale potem jak już zasnę to śpię do 13. Mąż razem ze mną 😁

Przesyłam Wam buziaki 😘 😘 😘

Dzień dobry 🙂

jo-aneczka, super wieści 🙂 a jednak nie ma to jak w brzuszku u mamusi - nie wszystkie dzieciaczki rwą sie do szybszego wyjścia 😁
aniołek, odpoczywaj i jeszcze raz odpoczywaj 🙂 a Twój brzusiu w awatarku wygląda, że juz jest bardzo nisko 🙂

• Mamusia
Dzień dobry brzusie 🙂
Ja w połowie prasowania, robię sobie przerwę na brzuszka 🙂
Wczoraj po kąpaniu kota dostałam znów wieczorem jakiś skurczy 😞 i to takich od krzyża i mała mi chyba jakiś nerw uciska bo mi drętwieje prawa łopatka, bardzo to dziwne uczucie bo jakoś ta część ciała mi chyba nigdy nie zdrętwiała 😮
jo-aneczka i eleeza gratuluję pomyślnych wieści, eleeza nie martw się że mała źle obrócona ja też byłam źle i moją mamę do CC przygotowywali po czym dzień przed umówioną CC się odwróciłam prawidłowo i poród był naturalny 🙂
Karolciakam ja jestem bardzo chętna na spotkanie tylko by mi bardziej czwartek w przyszłym tygodniu pasował, bo mam wtedy wizytę więc i tak musze się do Warszawy tłuc

lydziaa84 napisał(a):
Inez nie tylko Ciebie męczy bezsenność- poleżałam godzinkę w łóżku i stwierdziłam, że to nie ma sensu, więc wzięłam się za prasowanie 🤔
Jo- aneczka- jak nie ten piątek może na przyszły zaskoczysz 😁

Broń Boże Lydziaa, teraz to zaciskam nóżki do 1 sierpnia. I nie ma zmiłuj się 😁

Dzień dobry Brzusie 🙂

jo-aneczka cieszę się, że jeszcze z nami pobędziesz w dwupaku 🙂
A wieści świetne-niech Malutka się jeszcze rozwija 🙂

U nas duchota od rana...zapowiadają dopiero w nocy opady..uhh
Karetki jeżdżą non stop 🤢

A ja leżakuję, mam nadzieję, że dziś koszula i biustnik zawita do mnie,
może jutro kosmetyczka...mam jakiś głód zakupowy 🙃

• Mamusia
Cześć Mamusie 🙂
Siehankowa pościel dziś rano doszła 🙂 🙂 🙂 🙂 Jest cudna i taki delikatna i przyjemna w dotyku 🙂 PO stokroć dziękuję 🙂 🙂 😘 😘 😘 😘 😘 😘
U mnie nocka nawet spoko tylko od 1 do 2 jakoś maleńka chyba żołądek mi uciskała i czułam się jak bym była bardzo głodna, a może to faktycznie głód.... 🥴
W każdym razie po godzince usnęłam i poespałam sobie i spałabym zapewne do teraz , ale z samego rana paczka z piękną pościelą od siehankowej pukała do moich drzwi 🙂
Teraz czeka też na przesyłkę z kocykami i podusią do wózeczka, oraz brakującymi pierdołami 🙂 🙂 🙂
Poza tym po południu mam wizytę znajomych z którymi nie widziałam się chyba ze 2 lata i jeszcze czeka mnie przygotowanie do jutrzejszej wyprawy do szpitala....

• Mamusia
Pati Ty się nie przemęczaj, pamiętaj że jeszcze nie pora na wychodzenie maleństwa !
A miałam Ci napisać jak się sprawdzi ta tania pościel co ją zamówiłam, więc przed chwilą ją odprasowałam po praniu i jest super, kolory w dalszym ciągu tak intensywne jak były, nic się z nią nie działo więc polecam, zakupiłam też ten puchaty mocno kocyk z mikrofibry i też już jest po praniu i jest super taki mięciusi naprawdę ekstra, choć tą długą sierść ma faktycznie tylko z jednej strony, ale jest tak cudownie miękki że zamówiłam jeszcze jeden tylko w innym kolorze 🙂

Dzień Dobry!!

U mnie noc w miarę przespana, nie licząc przerwy na straszną burzę, która była między 12 a 2.00, później już całą noc nie było prądu i błyskało się......... 😮

chciałam umyć włosy a tu du**a, bo... po tej burzy wody nie ma......... Ciekawe kiedy naprawią, no nic... pójdę do siostry niech mi zrobi z warkoczy koszyczek wokół głowy, przynajmniej niezbyt świeżej fryzury nie będzie widać 🤢

Do później kochane 🙂

Pati123 napisał(a):
Siehankowa pościel dziś rano doszła 🙂 🙂 🙂 🙂 Jest cudna i taki delikatna i przyjemna w dotyku 🙂 PO stokroć dziękuję 🙂 🙂 😘 😘 😘 😘 😘 😘

cieszę się, że Ci sie podoba 🙂

Diviana napisał(a):
Foga co do Twojej obrony to mi się przypomniało, że kiedyś słyszałam, ze dziewczyna na obronie zaczęła rodzić i dziecko indeks tej uczelni dostało 😁

wow, ale hardcore 😁 lepiej nie straszyć Fogi 😉

• Mamusia
siehankowa napisał(a):
Diviana napisał(a):
Foga co do Twojej obrony to mi się przypomniało, że kiedyś słyszałam, ze dziewczyna na obronie zaczęła rodzić i dziecko indeks tej uczelni dostało 😁

wow, ale hardcore 😁 lepiej nie straszyć Fogi 😉

Choć ze stresem różnie bywa może wywołać skurcze 🤢 ale Foga jest dzielna dziewczyna i da sobie radę a maluch będzie miał wykształconą mamę 😎

Hej dziewczyny na naszej stronce sierpnióweczki zarejestrowała się Paloma21 i tu nasuwa się standardowe pytanie: Czy przyjmujecie ją do naszego wtajemniczonego grona i czy mogę ją aktywować??