Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
moniq1984 ja nmoja cisne caly czas o smalec...bo wszystko robi ze smalcem...jajecznice kielbase kotlety nawet do zupy kalafiorowej czy warzywnej go dodaje 😮 🤢 a cholesterol ma duzo za wysoki ciagle na watrobe marudzi i tabletki lyka 😮 i jak jej mowie ze ja brzuch od tego smalcu boli to twierdzi ze watroba nie lubi tez ogorkow i rzodkiewek 😮 i czy tego tez nie wolno jesc...i jak tu kobicie wytlumaczyc ze te warzywa o niebo zdrowsze sa jak ta wytopiona slonina 😮

i tony majonezu do tego 🤢 i sylimarol 🤪

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
moniq1984 napisał(a):
moja większość na oleju robi. i mi się nie żali na jakiekolwiek bóle 🙂

moja duzo sie zali...jak prawde uslyszy to sie obraza...i jeszcze mnie rozbraja jak ten swinski tluszcz popija...zielona herbatka 🤪 🤪 🤪 zeby zdrowo bylo 😁 😁 😁

wiec rob po swojemu jej nie sluchaj to Tobie i mezowi ma smakowac a nie tesciowej 😉 😉 😜 😜

cześc brzuszki
Witamy w dwupaku 🙂 Ja juz po wizycie,byłam w szpitalu u swojej pani ginekolog i dostałam recepte na ten antybiotyk na tego gronkowca.Do nastepnego piatku mam brać i rano w piatek przyjechac jeszcze raz na wymaz.Chyba,ze się rozpakuję 😆
aasia i lydzia mam do was pyatnie,jakie dostaliscie antybiotyki na te paciorkowce??
Zycze ,wam udanej w soboty.
Mój maluszek dzis strasznie się rozpycha 🙂

Jo-aneczka, to najwyżej wyślę zimą kurierem do Ciebie kilka słoików ogórów 🙂 Mi tez się nie chce, ale jak pomyślę, że później będzie mi się chciało zjeść a tu pustki na półkach będą, to jakoś się mobilizuję ......Na razie 5x płukałam i chyba jeszcze gdzie nie gdzie czuję piasek, więc jeszcze jedno płukanie mnie czeka.....później obiorę kilka główek czosnku i będzie ok......chrzan to już zabawa m...

Moniq, Paninka - nie zazdroszczę teściowych....... ja na razie mam spokój..na trzy miechy moja wybyła do germanii, bakom tyłki podcierać... A jak przyjeżdża to też widzimy się ze dwa, trzy rzy na miesiąc, więc nie mam co narzekać 🙂 A naleśniki.............. ważne, żeby wam smakowały, jak nie będzie chciała jeść, to będzie głodna......proste 🙂

• Mamusia
No macie racje tylko wiecie ona będzie mnie szkolić w smażeniu takich jak ona lubi 🙂 🙂 🙂 bo przeciesz muszę jej dogadzać 🙂 😠 😠 😠 😠
byłam właśnie w sklepie jaki zaduch na polu normalnie się ze mnie leje 😞 a słoneczka jako tako brak

• Mamusia
Moja kochana teściowa właśnie przetarła nam okno w pokoju ale wcześniej pyta kto powiesi firanke??( bo pod oknem mam łóżko i ja na nim staje i wieszam czy ściągam) to mówię, że ja to ona nie bo się naciągnę na to przecież nie jestem chora więc mogę i trochę ją zgasiłam 🙂 🙂 co chwila powtarza, że ciąża to nie choroba wiedziałam, że kiedyś będę mogła użyć jej broni 🙂 🙂 🙂

moniq1984 napisał(a):
Moja kochana teściowa właśnie przetarła nam okno w pokoju ale wcześniej pyta kto powiesi firanke??( bo pod oknem mam łóżko i ja na nim staje i wieszam czy ściągam) to mówię, że ja to ona nie bo się naciągnę na to przecież nie jestem chora więc mogę i trochę ją zgasiłam 🙂 🙂 co chwila powtarza, że ciąża to nie choroba wiedziałam, że kiedyś będę mogła użyć jej broni 🙂 🙂 🙂

Moniq, ale w tym przypadku twoja teściówka ma jednak rację. Nie powinnaś w 36 tygodniu ciąży wieszać firanek. No chyba, że już chcesz na porodówkę jechać.
Nie rób tego - niezależnie jak bardzo chcesz się odgryźć na teściowej 😉

jo-aneczka napisał(a):
O, cześć Marta, widzę, że piszemy to samo!
Jak tam u ciebie? dzieje się coś nowego w wiadomej sprawie?
O cześć hehe 🙂 🙂 🙂
Ty zmień antywirusa hihi 🤪 🤪 🤪

marta-lion napisał(a):
jo-aneczka napisał(a):
O, cześć Marta, widzę, że piszemy to samo!
Jak tam u ciebie? dzieje się coś nowego w wiadomej sprawie?
O cześć hehe 🙂 🙂 🙂
Ty zmień antywirusa hihi 🤪 🤪 🤪

No, cholewka nie mogę, bo to komp z firmy 😞
Coś za skuteczny jest chyba 😁
Idę teraz zrobić szybki obiad, potem spróbuje odpalić gg

moniq1984 napisał(a):
no no no w jednym czasie i jeszcze to samo 🙂 🙂 🙂
a co do porodu to nic z tego ja muszę dopiero w sierpniu a najlepiej ok10 🙂 🙂 🙂

No to za firanki zabieraj się 9 sierpnia 😁 😁 😁

Dzień dobry 🙂
Wczoraj coś mi się internet z zaskoczenia stracił 🤢 😮 😠

Mapa co Twojego wczorajszego pytania 🙂 Nasz remont jakoś mizernie się ciągnie, dziś mają kończyć ściany. Mam nadzieję, że dojdzie do skutku w końcu. 🙂

A dziś kupiłam sobie żel pod prysznic, paczkę podkładów, i 2 paczki tych podpasek do szpitala. Mam zamiar zacząć już pakować torbę. Zostały mi jeszcze do kupienia majtki i piżama 🙂

I szukałam kosmetyków ze Skarbu Matki i nigdzie ich nie było, dopiero wczoraj w aptece zamówiłam mydło w płynie, płyn do kąpieli i oliwkę. Dziś odebrałam. 🙂

Zabieram się za czytanie zaległości 🙂 Póki mam chwilkę, bo Kuba na weekend przyjechał i dziś zabiera mnie do kina. A w poniedziałek jadę z nim na tydzień do tego Sanoka.

I miałam jeszcze napisać, że wczoraj dostałam takich dziwnych bóli brzucha, że chodziłam zgięta w pół, jeszcze tak mi brzuch twardniał, dopiero jak się położyłam to przeszło. 🙂 🙂

Uciekam do sklepu i tak mi się zachciało racuchów......ale kiedyś już robiłam 2razy ciasto pięknie rosło a jak tylko dotknęłam łyżką żeby położyć na patelni to ciasto "padało" i się woda robiła. I nie wiem co źle robię......
Później jadę na budowę bo dzisiaj sufit u Gabi w pokoju robią. Słonko świeci to trzeba troszkę skorzystać bo wczoraj to nieciekawie było.

Do później papa

• Mamusia
ja obiadek mam juz prawie gotowy...dla m. zrobilam spaghetti, niestety musze obejsc sie smakiem bo po lyzeczce juz mam zgage wiec jakbym zjadla wiecej moglabym nie przezyc 😞 dla siebie gotuje fasolke 😜 😜 😜 i od mamy dostalam 3 wielkie sloneczniki wiec teraz siedze i skube 😁 😁 😜 😜

• Mamusia
Andzelika napisał(a):
Dzień dobry 🙂

...Zabieram się za czytanie zaległości 🙂 Póki mam chwilkę, bo Kuba na weekend przyjechał i dziś zabiera mnie do kina. A w poniedziałek jadę z nim na tydzień do tego Sanoka.

To witam gorąco w moich stronach. Jeżeli zaplanujecie jeszcze wypad do Cisnej, Soliny lub Polańczyka oraz do Myczkowiec, to nie powinnaś się tu nudzić. Wykorzystaj ten czas, żeby nawdychać się świerzego powietrza i nabrać sił na te kilka ostatnich tygodni ciąży.

• Mamusia
Dzień dobry mamusie 🙂
Ja dzisiaj wybywam z mężulkiem na ryby 😁 Obowiązkowo kupa żarełka spakowana, termos jest, poduszki pod pupę są i kocyk również 🙂

Co do porodów...ja to mam przeczucie, że ja będę ostatnia. Termin mam na 26 sierpnia, ale zapowiadam, że nie poddam się bez walki 😜 Zrobię wszystko co w mojej mocy, żeby synek zawitał do nas przed 20-stym 😁

MIŁEGO DNIA MAMUSIE

existence napisał(a):
Andzelika napisał(a):
Dzień dobry 🙂

...Zabieram się za czytanie zaległości 🙂 Póki mam chwilkę, bo Kuba na weekend przyjechał i dziś zabiera mnie do kina. A w poniedziałek jadę z nim na tydzień do tego Sanoka.

To witam gorąco w moich stronach. Jeżeli zaplanujecie jeszcze wypad do Cisnej, Soliny lub Polańczyka oraz do Myczkowiec, to nie powinnaś się tu nudzić. Wykorzystaj ten czas, żeby nawdychać się świerzego powietrza i nabrać sił na te kilka ostatnich tygodni ciąży.

Na Solinę na zapewne zawitamy. Oby tylko pogoda dopisała 🙂 🙂 😜

• Mamusia
Hej dziewczynki. Ja odebralam wyniki wymazu i mam ujemny.
Wczoraj i przedwczoraj cale dnie robilam zakupy bo prawie nic nie mialam i stwierdzilam ze to juz czas 🙂 Brakuje mi tylko pizamy- jutro kupie.
Co do wieszania firan to ja chce to robic w 37-38 zeby przyspieszyc porod ale zaobaczymy co z tego wyjdzie.Spadkiem wagi nie ma sie co martwic czytalam ze nieraz tak bywa. Ja przybywalam na wadze bardzo szybko a teraz juz mniej chociaz i tak czuje sie jak slon. A Ty Marta przybierasz planowo tak zeby bylo 25 kg? Czy tym razem jest inaczej? Sliczna fotka w avatarku.