wy to dziś szalejecie na tym forum- nadążyć nie można 🙂 Witam nową mamusię- piszę to wszystkim na tym forum mamy tyle specjalistek, że nie ma problemy nie do rozwiązania, dziewczyny fajnie wszystko wytłumaczą 🙂 Położna ostatnio stwierdziła, że ja cały czas mogę chodzić w ciąży bo mam ciśnienie idealne (raz mi je trochę podniosła pytając o teściową :P)
Jeśli chodzi o imiona to na tą chwilę mamy Jasia albo Szymona, ale to się pewnie zmieni. Ogólnie odpuściliśmy sobie kombinowanie nad imionami do momentu, aż dowiemy się czy mamy chłopca czy dziewuszkę 🙂
i nastepna mamusia do Nas dołączyła. 🙂 Witamy, witamy. 🙂 Mi narazie na tych czterech kilach na plusie waga stanęła, ale tez mam mniejszy apetyt niz na poczatku. Albo tak juz do niego przywykłam, ze dla mnie to norma 😜😜😜😜 My mamy dzisia fazę na rożka truskawkowego, tylko nikomu nie chce sie iśc do sklepu. 😞
To przedszkole rzeczywiście wygląda na miejsce, w którym dużą wagę przykłada się do podejścia pełnego szacunku i uważności wobec dzieci. Oparcie się na NVC i inspiracje pedagogiką Jespera Juula mogą sprzyjać budowaniu dobrej atmosfery. Ważne jest też to, że wspierają nie tylko dzieci, ale i rodziców poprzez warsztaty. To może być ciekawa opcja dla rodzin szukających spokojnego i świadomego podejścia do wychowania.
Zobacz sobie na przedszkole Pluszowy Miś pod Piasecznem w Staraej Iwicznej - https://www.przedszkole-pluszowymis.pl/. To miejsce, które podchodzi do dzieci z szacunkiem i uważnością – opierają się na podejściu NVC (Porozumienie bez Przemocy wg Marshalla Rosenberga) oraz inspiracjach pedagogiką Jespera Juula. Atmosfera jest spokojna, bezpieczna, z ogromnym wsparciem także dla rodziców (prowadzą warsztaty rodzicielskie!).
Rekomendowane odpowiedzi
jolajola81
Moze na cos jeszcze bede miala ochote... 😜
Gość
też 😁
jolajola81 ja mam fazę na gruszki 🙃
lydziaa84
Witam nową mamusię- piszę to wszystkim na tym forum mamy tyle specjalistek, że nie ma problemy nie do rozwiązania, dziewczyny fajnie wszystko wytłumaczą 🙂
Położna ostatnio stwierdziła, że ja cały czas mogę chodzić w ciąży bo mam ciśnienie idealne (raz mi je trochę podniosła pytając o teściową :P)
Jeśli chodzi o imiona to na tą chwilę mamy Jasia albo Szymona, ale to się pewnie zmieni. Ogólnie odpuściliśmy sobie kombinowanie nad imionami do momentu, aż dowiemy się czy mamy chłopca czy dziewuszkę 🙂
aniolek82
Mi narazie na tych czterech kilach na plusie waga stanęła, ale tez mam mniejszy apetyt niz na poczatku. Albo tak juz do niego przywykłam, ze dla mnie to norma 😜 😜 😜 😜
My mamy dzisia fazę na rożka truskawkowego, tylko nikomu nie chce sie iśc do sklepu. 😞